km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
November 17-én lilára színezik a szombathelyi Emlékművet

November 17-én lilára színezik a szombathelyi Emlékművet

A koraszülöttek világnapja alkalmából lila forgatagot rendez a Zseboroszlán Vas megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány.

2011 óta ünnepeljük november 17-én a koraszülöttek világnapját, így köszöntve azokat az egészségügyi dolgozókat, akik éjt nappallá téve mentik és gyógyítják a kicsiket. Ez alkalomból pedig idén november 17-én lila forgatagot rendez Szombathelyen az Emlékműnél a Zseboroszlán Vas megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány. Az eseményen verset mond Horváth Vajk, majd zenél a Sunday Branch zenekar, illetve köszöntőt mond dr. Grasselly Magdolna, a súlyos állapotú újszülötteket és korszülötteket ellátó Perinatalis Intenzív Centrum (PIC) részlegvezető főorvosa.

Magyarországon a csecsemők körülbelül 9%-a koraszülöttként jön a világra. Ez azt jelenti, hogy a terhesség 36. hete előtt születik meg a baba. Kevesen tudják, hogy ma már az 500 grammal született csecsemőknek is van esélyük az életben maradásra, amennyiben megkapják az állapotuknak megfelelő speciális intenzív ellátást – írja a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.