km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Népszava: közel száz benzinkúton korlátozzák a kiadható mennyiséget

Népszava: közel száz benzinkúton korlátozzák a kiadható mennyiséget

Országszerte immár mintegy száz üzemanyag-töltőállomáson korlátozzák a kiadható mennyiséget - tudta meg a Népszava Bujdos Esztertől, a Holtankoljak.hu ügyvezetőjétől.

 

Ez annak egyenes következménye, hogy az Orbán-kormány február 15-től 3 hónappal meghosszabbította a 480 forintos felső üzemanyag-korlátot.

 

A kutak önállóan döntenek a mennyiségi korlátozásról, amit semmi sem tilt - jegyezte meg az ügyvezető a lapnak, aki 5-10 literes "porciókról" hallott. Az adagok jellemzően arra elegendők, hogy az autósok eljussanak a következő, még működő töltőállomásig. Az intézkedés egyértelműen a kis kutakat sújtja.

 

A nemzetközi olajár-emelkedés miatti, európai üzemanyag-drágulás folytán a térségi fuvarozók, ha csak tehetik, ma már nálunk tankolnak. A szlovák és osztrák határ túloldalán lakók is kannákban hordják át az - ott több tíz forinttal drágább - üzemanyagot. Bujdos Eszter a kormánydöntés folytán kialakult helyzetet tarthatatlannak és alkotmánysértőnek ítéli, ami néhány napon belül a mezőgazdasági munkák országos akadozásához vezet - írta a Népszava.

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.