km/óra
  2024.05.21., kedd  •  Konstantin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Nemény András: javulnak a fertőzöttségi adatok, készül a költségvetés

Nemény András: javulnak a fertőzöttségi adatok, készül a költségvetés

Javulnak a fertőzöttségi adatok, kedvezményt kapnak a vendéglátó vállalkozások, készül a költségvetés - Szombathely aktuális egészségügyi és gazdasági helyzetéről adott tájékoztatást dr. Nemény András polgármester a város közösségi oldalán délután.

 

Az elmúlt hónapban jelentősen csökkent az aktív fertőzöttek száma - kezdte beszámolóját a polgármester: Szombathelyen pénteken 65 pozitív esetet regisztráltak, 2-en haltak meg, és 70-en voltak karanténban. Az oltások is folyamatosak. Végeztek valamennyi szociális dolgozó és bentlakó gondozott oltásával Szombathelyen. Ezután a 60 év feletti krónikus betegek és a 89 év felettiek következnek a sorban, majd a rend- és honvédelmi dolgozók, az állami tisztviselők, a közigazgatásban tevékenykedők és a 18 és 59 év közötti fokozott kockázati csoportba tartozók kapnak védőoltást. 


Dr. Nemény András a nap legfontosabb hírének nevezte, hogy elkezdett működni az Egészségügyi Alapellátó Központ. Köszönetet mondott a földrengés sújtotta horvátországi Sziszaknak küldött adományokért, és további segítségre buzdította a szombathelyieket. A város gazdasági helyzetéről szólva elmondta: nemrég vendéglátósokkal egyeztetett. Nekik az idei közterület-használati díj elengedésével, a járvány után pedig közös programszervezéssel és marketinggel igyekeznek segíteni. Február 15-éig elkészül a költségvetés tervezete is, amellyel kapcsolatban egyelőre sok a bizonytalanság - tette hozzá. A járvány és az iparűzésiadó-bevétel csökkenése mellett a kormányzati elvonások nehezítik a gazdálkodást. Ez utóbbira - más városokkal ellentétben - Szombathely nem kapott kompenzációt, ezért levélben fordult a pénzügyminiszterhez, valamint a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökéhez.  


Dr. Nemény András megemlítette, hogy a város egyik legnagyobb adófizető cége azt tervezi, hogy külföldi cégen keresztül számláz, ha a Pénzügyminisztérium ezt jóváhagyja, ez is jelentős bevételkiesést eredményezhet.  


A polgármester pozitív hírrel zárta beszámolóját: a Söpte és Szombathely közötti megállapodás jó úton halad, hamarosan megtörténhet a terület átadása, amelyre már van is érdeklődő - mondta.

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak