km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Nem vette észre a zebrán a gyalogost a figyelmetlen sofőr Sárváron

Nem vette észre a zebrán a gyalogost a figyelmetlen sofőr Sárváron

A Sárvári Járásbíróság közúti baleset gondatlan okozásának vétésége miatt, előkészítő ülésen 180.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 2 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit.

A tényállás szerint a vádlott 2022. december 10-én 7 óra körül, reggeli szürkületben közlekedett Sárváron a Batthyány utcában egy Opel Astra típusú személygépkocsival.

A Batthyány és Széchenyi utca kereszteződése után kijelölt gyalogos-átkelőhely keresztezi a Batthyány utcát, ám ezt a sofőr figyelmetlenül közelítette meg: nem észlelte, hogy jobb oldalról már megkezdte az átkelést egy gyalogos, aki a kerékpárját tolta.

A gyalogos már 4,3 métert megtett a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, amikor a vádlott elütötte. A gyalogos az úttestre esett és nyolc napon túl gyógyuló – 65 nap tényleges gyógytartamú – súlyos testi sérülést szenvedett.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezést jelentett be – közölte a Szombathelyi Törvényszék sajtóosztálya.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.