km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Nem sikerült a pontszerzés a Haladás-Viktóriának a Kelen otthonában

Nem sikerült a pontszerzés a Haladás-Viktóriának a Kelen otthonában

A hajrá-beli gólzáporból a hazaiak jöttek ki jobban, így Könczey Zsolt együttese otthon tartotta a három pontot.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 8. FORDULÓ

KELEN SC - HALADÁS-VIKTÓRIA FC 3-2 (0-1)

Kelen: Erős – Medeiros (Terhes 88.), Árvay, Alves, Horváth L. – BALÁZS E. (Tarpataki 88.), Tagyi, Tatai (Nyéki 92.), Zágonyi (Haraszti 46.) – dr. Tatai, ÁCS

Vezetőedző: Könczey Zsolt

Haladás-Viktória: Németh V. – Balázs K., Horti, Jánosi, Kopcsándi – Balogh – Németh M. (Kovács V. 67.), Hajba, Harsányi (Simon 85.) – Németh A., Herczeg

Vezetőedző: Szabados György

 

A Simple Női Liga 8. fordulójából elmaradt mérkőzését pótolta ma kora délután a Haladás-Viktória a Kelen SC otthonában. A szombathelyiek győzelmi reményekkel utaztak a fővárosba, szerették volna feledtetni az elmúlt vereségeket, különösen a legutóbbi, MTK elleni találkozót.

 

A vendégeknél volt többet a labda a mérkőzés első szakaszában és több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, ezeket azonban nem sikerült értékesíteni. Egészen a 36. percig, amikor Németh Zsófia talált a hálóba, ezzel megszerezte a vezetést a szombathelyieknek. A szünetig már nem változott az eredmény, Szabados György együttese így előnnyel mehetett az öltözőbe. 

 

A folytatásban a talaj nem túl jó állapotának is köszönhetően nem igazán alakult ki szép játék, főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Az 55. percben egy távoli kísérlet után egyenlíteni tudott a Kelen, majd miután hosszabb ideig ismét a mezőnyjáték dominált, a hajrában mindkét oldalon előkerültek a góllövő cipők. A 82. percben a hazaiak jutottak előnyhöz, ám rögtön utána Balázs Krisztina egyenlíthetett volna, de óriási helyzeténél menteni tudott a fővárosiak védelme. Nem sokkal később egy szabadrúgás után már kétgólos volt a házigazda előnye, de Herczeg Andrea mindössze két perc elteltével szintén egy szabadrúgás után válaszolni tudott. Az egyenlítés már nem jött össze a Haladás-Viktóriának, harcos, küzdős mérkőzésen sikerült a Kelennek begyűjtenie a győzelmet.

 

A magyar női labdarúgó-válogatott december 1-én Európa-bajnoki selejtezőt játszik Izland ellen hazai környezetben, ezt követően a Ferencváros együttese érkezik Szombathelyre.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.