km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Nem sikerült a győztes BL-búcsú a Falcónak, szoros meccsen négy ponttal kikaptak a Neptunastól a sárga-feketék

Nem sikerült a győztes BL-búcsú a Falcónak, szoros meccsen négy ponttal kikaptak a Neptunastól a sárga-feketék

A Kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában a Falco Litvániába látogatott a Neptunas együtteséhez, hogy a hazai győzelem után idegenben is borsot törjön litvánok orra alá. A küzdelmes, fordulatos mérkőzés utolsó negyedéből a litvánok jöttek ki jobban, és 87-83 arányban meg is nyerték a mérkőzést.

 

Neptunas Klaipeda - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 87-83 (18-30, 27-10, 23-22, 19-21)

Neptunas: Janavicius 8/3, Masiulis 8, Slavinskas 2, Gailius 21/9, Galdikas 12. Csere: Jogéla 2, Olisevicius 10, Sedekerskis -, Williamson 16, Mažeika 8.

Falco: Hooker 13/6, Curry 17/6, Benke 8, Filipovity 16/6, Lake 6. Csere: Perl 17/6, Washington 3, Bíró 3/3, Krivacsevics -.

 

 

A csapatok fej fej mellett kezdték a mérkőzést, bár a Falco már az elején két triplával jelezte, hogy nem lesz könnyű dolga a Neptunasnak, ha meg akarja nyerni a találkozót. Hooker, Benke és Lake szállították a szombathelyi pontokat, a litvánok tudták tartani a lépést egészen 12-14-ig. Ezután egy 16-4-es sorozatot produkált a Falco és állva hagyta a hazaiakat, az első negyed végén 18-30 volt az állás a Falco javára. 

 

A második felvonást a litván csapat kezdte jobban, most ők nyitottak egy 6-0-s szériával. Gasper Okorn időkérése után sem javult a helyzet, a Neptunas előbb felzárkózott 29-30-ra, majd meg is tudta fordítani a mérkőzést, a negyed felénél már ők vezettek 36-33-ra. A következő percek újra a litvánoké voltak, meg is tudtak lépni 41-33-ra, de küzdött a Falco és ennek eredményeképp a félidő végére némileg sikerült kozmetikázni az eredményt, és 45-40-nel mentek a csapatok a szünetre.

Jól jött ki a harmadik negyedre a Falco, gyorsan ledolgozta 5 pontos hátrányát, és 45-45-nél már egyenlő volt az állás. Ezt követően azonban ismét történt valami, és megint el tudott menni a Neptunas, ezúttal a 10 pontjukra csak 1 Falco-pont érkezett válaszként. Filipovity próbálta a hátára venni a csapatot, zsinórban 6 pontot szerzett, aminek köszönhetően már csak 5 pont volt az előnye ismét a litvánoknak. Magára talált a Falco, érkeztek a jó kinti dobások Currytől és Filipovitytól, már csak 3-mal vezetett a Neptunas. A negyed végére növelni tudta előnyét a hazai gárda, 68-62-vel fordultak a csapatok az utolsó negyedre. 

 

A Falco kezdte jobban az utolsó 10 percet, Washington és Curry révén gyorsan felzárkóztak a sárga-feketék 1 pontra, majd Perl révén át is tudták venni a vezetést 68-69-nél. Ezután igazi adok-kapok alakult ki, felváltva jöttek a kosarak mindkét oldalon, Perl extrát nyújtott ezekben a fontos percekben. 76-81-nél 5 ponttal mentek a szombathelyiek, de két perccel a vége előtt egalizálni tudtak a litvánok, rendkívül izgalmas végjáték következett. A negyed végét megnyomta a Neptunas, 85-81-re átvették a vezetést, innen pedig már nem tudott visszajönni a Falco, 87-83-ra a litvánok nyerték meg a mérkőzést. 

 

Nem tudta tehát győzelemmel befejezni BL-szereplését a Falco, de így is nagyot ment Gasper Okorn együttese, és szinte az utolsó pillanatig megvolt az esélye, hogy bejusson a legjobb 16 csapat közé. A bajnokságban vigasztalódhatnak Perl Zoltánék, szombaton ugyanis az Alba csapata látogat az Aréna Savariába 18 órától. 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.