km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
Nem sikerült jól a főpróba, vereséget szenvedett a Haladás-Viktória az utolsó felkészülési mérkőzésén

Nem sikerült jól a főpróba, vereséget szenvedett a Haladás-Viktória az utolsó felkészülési mérkőzésén

Szabados György együttesének megvoltak a lehetőségei, hogy gólokat szerezzenek, azonban nem sikerült őket értékesíteni, az osztrákok pedig kihasználták a helyzeteiket, és 5-1-es győzelmet arattak a szombathelyiek fölött.

 

Szombaton lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzést a Simple Női Liga rajta előtt a Haladás-Viktória csapata-számolt be róla a klub Facebook oldala. Szabados György együttese az osztrák Sturm Graz együtteséhez látogatott. A vendégek dolgát nem könnyítette meg, hogy mind a két kapusuk, Bíró Barbara, és Csapó Zsófia is sérült volt, így a hazaiak kapusai védtek egy-egy félidőt a szombathelyieknél. Rekkenő hőségben játszottak a csapatok, ráadásul a mérkőzés 40 perccel később keződött az eredeti időpontnál. 

 

Fizikálisan és gyorsaságban ugyan jobbak voltak osztrákok, a vasiaknak azonban így is megvoltak a lehetőségeik, hogy gólt, gólokat szerezzenek az első félidőben, de a helyzetek kimaradtak. Ezt meg is büntették a hazaiak, és a szünetre négygólos előnyre tettek szert. A második játékrészben ment előre becsülettel a szombathelyi együttes, az új szerzemény, Szil Tünde révén össze is jött a becsületgól, de ez csak szépségtapasz volt, az osztrákok is szereztek még egy találatot, így alakult ki végül az 1-5-ös végeredmény. 

 

A két csapat között ugyan nem volt négy gólnyi különbség, a szombathelyiek hibáit azonban könyörtelenül kihasználták az osztrákok, akik jobban koncentráltak és élesebbek voltak a kapu előtt.

 

A Haladás-Viktória legközelebb már bajnoki mérkőzésen lép pályára. A vasiak az első fordulóban augsztus 15-én szombaton a Kelen SC együttesét fogadják a Király Sportlétesítményben. 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak