km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Nem sikerült jól a főpróba, vereséget szenvedett a Haladás-Viktória az utolsó felkészülési mérkőzésén

Nem sikerült jól a főpróba, vereséget szenvedett a Haladás-Viktória az utolsó felkészülési mérkőzésén

Szabados György együttesének megvoltak a lehetőségei, hogy gólokat szerezzenek, azonban nem sikerült őket értékesíteni, az osztrákok pedig kihasználták a helyzeteiket, és 5-1-es győzelmet arattak a szombathelyiek fölött.

 

Szombaton lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzést a Simple Női Liga rajta előtt a Haladás-Viktória csapata-számolt be róla a klub Facebook oldala. Szabados György együttese az osztrák Sturm Graz együtteséhez látogatott. A vendégek dolgát nem könnyítette meg, hogy mind a két kapusuk, Bíró Barbara, és Csapó Zsófia is sérült volt, így a hazaiak kapusai védtek egy-egy félidőt a szombathelyieknél. Rekkenő hőségben játszottak a csapatok, ráadásul a mérkőzés 40 perccel később keződött az eredeti időpontnál. 

 

Fizikálisan és gyorsaságban ugyan jobbak voltak osztrákok, a vasiaknak azonban így is megvoltak a lehetőségeik, hogy gólt, gólokat szerezzenek az első félidőben, de a helyzetek kimaradtak. Ezt meg is büntették a hazaiak, és a szünetre négygólos előnyre tettek szert. A második játékrészben ment előre becsülettel a szombathelyi együttes, az új szerzemény, Szil Tünde révén össze is jött a becsületgól, de ez csak szépségtapasz volt, az osztrákok is szereztek még egy találatot, így alakult ki végül az 1-5-ös végeredmény. 

 

A két csapat között ugyan nem volt négy gólnyi különbség, a szombathelyiek hibáit azonban könyörtelenül kihasználták az osztrákok, akik jobban koncentráltak és élesebbek voltak a kapu előtt.

 

A Haladás-Viktória legközelebb már bajnoki mérkőzésen lép pályára. A vasiak az első fordulóban augsztus 15-én szombaton a Kelen SC együttesét fogadják a Király Sportlétesítményben. 

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.