km/óra
  2023.01.30., hétfő  •  Martina, Gerda napja
Nem sikerült jól a főpróba, vereséget szenvedett a Haladás-Viktória az utolsó felkészülési mérkőzésén

Nem sikerült jól a főpróba, vereséget szenvedett a Haladás-Viktória az utolsó felkészülési mérkőzésén

Szabados György együttesének megvoltak a lehetőségei, hogy gólokat szerezzenek, azonban nem sikerült őket értékesíteni, az osztrákok pedig kihasználták a helyzeteiket, és 5-1-es győzelmet arattak a szombathelyiek fölött.

 

Szombaton lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzést a Simple Női Liga rajta előtt a Haladás-Viktória csapata-számolt be róla a klub Facebook oldala. Szabados György együttese az osztrák Sturm Graz együtteséhez látogatott. A vendégek dolgát nem könnyítette meg, hogy mind a két kapusuk, Bíró Barbara, és Csapó Zsófia is sérült volt, így a hazaiak kapusai védtek egy-egy félidőt a szombathelyieknél. Rekkenő hőségben játszottak a csapatok, ráadásul a mérkőzés 40 perccel később keződött az eredeti időpontnál. 

 

Fizikálisan és gyorsaságban ugyan jobbak voltak osztrákok, a vasiaknak azonban így is megvoltak a lehetőségeik, hogy gólt, gólokat szerezzenek az első félidőben, de a helyzetek kimaradtak. Ezt meg is büntették a hazaiak, és a szünetre négygólos előnyre tettek szert. A második játékrészben ment előre becsülettel a szombathelyi együttes, az új szerzemény, Szil Tünde révén össze is jött a becsületgól, de ez csak szépségtapasz volt, az osztrákok is szereztek még egy találatot, így alakult ki végül az 1-5-ös végeredmény. 

 

A két csapat között ugyan nem volt négy gólnyi különbség, a szombathelyiek hibáit azonban könyörtelenül kihasználták az osztrákok, akik jobban koncentráltak és élesebbek voltak a kapu előtt.

 

A Haladás-Viktória legközelebb már bajnoki mérkőzésen lép pályára. A vasiak az első fordulóban augsztus 15-én szombaton a Kelen SC együttesét fogadják a Király Sportlétesítményben. 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Kalandozás: a sarki fény nyomában járnak
A sarki fény nyomában járhatnak azok, akik ellátogatnak dr. Vig Károlynak, a Savaria Múzeum tudományos igazgatóhelyettesének az előadására, melyet január 31-én tartanak az AGORA Művelődési és Sportházban.
Ukrajnai háború: csaknem kilencezren érkeztek Ukrajnából vasárnap
Az ukrán-magyar határszakaszon 4168-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4689-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.
Devizapiac: gyengült a forint hétfő reggelre
Gyengült a forint péntek esti árfolyamához képest hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Elköltözött tőle az élettársa, megfenyegette, hogy megöli
A Sárvári Járási Ügyészség lopás vétsége, zaklatás bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 októberében, amikor élettársa egy veszekedést követően elköltözött a közösen bérelt Celldömölk közeli ingatlanból, ellopta a sértett 68.000 Ft értékű mobiltelefonját, írja közleményében a Vas Vármegyei Főügyészség.
SZKKA: Kiélezett meccsen fontos győzelem!
A női NB/I B-s kézibajnokság 16. fordulójában a vasi együttes 28-26-ra nyert Komáromban.