km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Nem reménytelen a Haladás ellenfelének helyzete

Nem reménytelen a Haladás ellenfelének helyzete

A legutóbbi négy hazai találkozóján nem tudott nyerni a Dorogi FC, a Hali vasárnapi ellenfele, így az utolsó helyen tanyáznak. Öt pontra vannak az osztályozót jelentő 18. helytől.

Az őszi 20 fordulót követően is a 20. pozícióban voltak, így ennek megfelelően alakították át a keretüket. A szombathelyi nevelésű Keresztes Krisztán Győrbe, míg Lakatos Csaba az osztrák Draßburghoz igazolt. Szerződtették Preklet Csabát a III. Kerülettől, Király Patrikot Gyirmótról, Hesz Olivért Dunaújvárosból. Kölcsönvették Kotula Mátét Mezőkövesdről és Papp Marcellt Diósgyőrből.

Egy gyirmóti 1–1-gyel indították 2023-at (Szalai József), majd otthon kikaptak az MTK-tól (0–2), Szentlőrincen pedig nem született gól (0–0). Preklet góljával megverték a Szegedet (1–0), és sokáig vezettek a Békéscsaba ellen is egy Szalai-góllal, ám 1–1 lett a meccs vége. Kikaptak Budafokon (0–1) és hazai pályán a Mosonmagyaróvártól is (0–1), miközben Kozármislenyben győztek (1–0, Magyari Szilárd). Azóta viszont nem tudtak nyerni: a Diósgyőr elvitte tőlük a három pontot (0–1). Csákváron (1–1, Sztojka Dominik), valamint a Nyíregyháza ellen is ikszeltek (1–1, Tomás Lénárt). A múlt hétvégén kikaptak Győrben (0–2). Nagyon kevés gól esik a tavaszi találkozóikon: mindössze 6 gólt rúgtak és csak 11-et kaptak. Ugyanez a Halinál: 17–21.

A Dorog az életéért küzd: Barna Gergő ötödik sárga lapja miatt nem játszhat ellenünk. Ősszel a Hali 4–3-ra nyert, méghozzá úgy, hogy a 94. percben szereztük meg a győztes találatot (Molnár Rajmund duplázott, mellette Rácz Barnabás és Derekas Zoltán szereztek gólt).

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.