km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Nem lesz polgármesterjelölti vita Szombathelyen

Nem lesz polgármesterjelölti vita Szombathelyen

Minden valószínűség szerint nem lesz polgármesterjelölti vita a választás előtti utolsó héten, ez a hétfői napon derült ki. A felek az okokat, természetesen, teljesen eltérő módon látják. Balázsy sajtótájékoztatón fejtette ki a véleményét, a másik két jelölt képviselői ezután hiába várták az egyeztetésre. 

Kiderült, hogy a polgármesterjelölti vita nem más, mint politikai hangulatkeltés, foglalta össze dr. Balázsy Péter, a Fidesz-KNDP jelöltje a hetek óta tartó hercehurcát saját szemszögéből a hétfői sajtótájékoztatón.  Mint mondta, a különböző internetes felületeken hamis információk láttak napvilágot, annak ellenére, hogy a stábok egyeztettek egymással. Azonban a rögzített feltételekről nettó hazugságok jelentek meg a sajtóban, így egyértelművé vált, hogy Nemény András nem vitázni akar, csak hangulatot kelteni, jelentette ki Balázsy Péter.


Tételesen fel is sorolta, hogy melyek ezek. Lovass Tibort, a Médiaközpont volt ügyvezetőjét Nemény András javasolta műsorvezetőnek. A másik lehetséges moderátor a Zalaegerszegi Televízió vezetője lett volna, aki Nemény András évfolyamtársa volt az egyetemen. Azt mondta, Nemény arra készült, hogy a vita olyan legyen, mint a Szombathelyi Televízióban megtartott diskurzus (amire egyébként Balázsy nem ment el, az indokokról itt lehet olvasni), amelyet állítása szerint az ellenzéki jelölt egyik stábtagja vezetett, előre leegyeztetett kérdésekkel és témákkal.


-    Ennek ilyen formában nincsen értelme – jelentette ki Balázsy Péter - Szombathelynek értelmes párbeszédre van szüksége, arra, hogy békét és konszenzust tudjunk teremteni a legfontosabb kérdésekben. Azt gondoltam, hogy a programpontok mentén tudunk a város jövőjéről beszélgetni, de erre, láthatóan nincs meg a hajlandóság a másik félben. Folytatom a programomat, a hátralévő napokban arra törekszem, hogy minél több szombathelyivel tudjak beszélgetni. 


Arra a kérdésre, hogy akkor ez a végső mondása a vitáról, vagyis a választásokig nem ül kamerák elé a három jelölt, Balázsy Péter azt válaszolta:


-    Nem látom értelmét, mert akikkel vitázom, azok másnap hazudnak a feltételekről. A vitakérdés megtette a dolgát, az ellenfeleim értelmes párbeszéd helyett hisztériát akartak kelteni.

 
Dr. Nemény András megkeresésünkre az alábbiakat mondta:


-    Olyannyira nem akartunk vitázni, hogy már a termet is lefoglaltuk, miután Balázsy Péter konkrét időpontra és helyszínre tett javaslatot, ám kiderült, hogy az egyetemmel nem egyezett meg. Miután új időpontot javasolt, gyorsan kerestünk egy helyszínt. Lovass Tibort valóban én ajánlottam, gondolván, elfogadható a személye, ám akkor még nem tudtam, hogy az egyik fideszes jelöltet, annak szóróanyagában, mások mellett ő is a választók figyelmébe ajánlja. Ami a zalaegerszegi tévéigazgatót illeti, őt Lovass Tibor hozta szóba – mi azt ajánlottuk Balázsy csapatának, hogy kérjék ki az ottani polgármester véleményét a személyéről, mert valóban egy évfolyamra jártunk az egyetemen. Ebben maradtunk, aztán Balázsy Pétert másnap már nem tudtuk elérni. Nagyon sajnálom, hogy végül nem lesz polgármesterjelölti vita, de úgy gondolom, Balázsy Péter nem bennünket, hanem a szombathelyieket és a hagyományokat sértette meg.   


Nemény András javaslatára kettőkor egyeztettek volna a stábok az egyik kávézóban, de Balázsy Péter egy órával korábbi bejelentése nyomán okafogyottá vált a megbeszélés Fotó: Nagy Jácint
Nemény András javaslatára kettőkor egyeztettek volna a stábok az egyik kávézóban, de Balázsy Péter egy órával korábbi bejelentése nyomán okafogyottá vált a megbeszélés Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

 


 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.