km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Nem lesz polgármesterjelölti vita Szombathelyen

Nem lesz polgármesterjelölti vita Szombathelyen

Minden valószínűség szerint nem lesz polgármesterjelölti vita a választás előtti utolsó héten, ez a hétfői napon derült ki. A felek az okokat, természetesen, teljesen eltérő módon látják. Balázsy sajtótájékoztatón fejtette ki a véleményét, a másik két jelölt képviselői ezután hiába várták az egyeztetésre. 

Kiderült, hogy a polgármesterjelölti vita nem más, mint politikai hangulatkeltés, foglalta össze dr. Balázsy Péter, a Fidesz-KNDP jelöltje a hetek óta tartó hercehurcát saját szemszögéből a hétfői sajtótájékoztatón.  Mint mondta, a különböző internetes felületeken hamis információk láttak napvilágot, annak ellenére, hogy a stábok egyeztettek egymással. Azonban a rögzített feltételekről nettó hazugságok jelentek meg a sajtóban, így egyértelművé vált, hogy Nemény András nem vitázni akar, csak hangulatot kelteni, jelentette ki Balázsy Péter.


Tételesen fel is sorolta, hogy melyek ezek. Lovass Tibort, a Médiaközpont volt ügyvezetőjét Nemény András javasolta műsorvezetőnek. A másik lehetséges moderátor a Zalaegerszegi Televízió vezetője lett volna, aki Nemény András évfolyamtársa volt az egyetemen. Azt mondta, Nemény arra készült, hogy a vita olyan legyen, mint a Szombathelyi Televízióban megtartott diskurzus (amire egyébként Balázsy nem ment el, az indokokról itt lehet olvasni), amelyet állítása szerint az ellenzéki jelölt egyik stábtagja vezetett, előre leegyeztetett kérdésekkel és témákkal.


-    Ennek ilyen formában nincsen értelme – jelentette ki Balázsy Péter - Szombathelynek értelmes párbeszédre van szüksége, arra, hogy békét és konszenzust tudjunk teremteni a legfontosabb kérdésekben. Azt gondoltam, hogy a programpontok mentén tudunk a város jövőjéről beszélgetni, de erre, láthatóan nincs meg a hajlandóság a másik félben. Folytatom a programomat, a hátralévő napokban arra törekszem, hogy minél több szombathelyivel tudjak beszélgetni. 


Arra a kérdésre, hogy akkor ez a végső mondása a vitáról, vagyis a választásokig nem ül kamerák elé a három jelölt, Balázsy Péter azt válaszolta:


-    Nem látom értelmét, mert akikkel vitázom, azok másnap hazudnak a feltételekről. A vitakérdés megtette a dolgát, az ellenfeleim értelmes párbeszéd helyett hisztériát akartak kelteni.

 
Dr. Nemény András megkeresésünkre az alábbiakat mondta:


-    Olyannyira nem akartunk vitázni, hogy már a termet is lefoglaltuk, miután Balázsy Péter konkrét időpontra és helyszínre tett javaslatot, ám kiderült, hogy az egyetemmel nem egyezett meg. Miután új időpontot javasolt, gyorsan kerestünk egy helyszínt. Lovass Tibort valóban én ajánlottam, gondolván, elfogadható a személye, ám akkor még nem tudtam, hogy az egyik fideszes jelöltet, annak szóróanyagában, mások mellett ő is a választók figyelmébe ajánlja. Ami a zalaegerszegi tévéigazgatót illeti, őt Lovass Tibor hozta szóba – mi azt ajánlottuk Balázsy csapatának, hogy kérjék ki az ottani polgármester véleményét a személyéről, mert valóban egy évfolyamra jártunk az egyetemen. Ebben maradtunk, aztán Balázsy Pétert másnap már nem tudtuk elérni. Nagyon sajnálom, hogy végül nem lesz polgármesterjelölti vita, de úgy gondolom, Balázsy Péter nem bennünket, hanem a szombathelyieket és a hagyományokat sértette meg.   


Nemény András javaslatára kettőkor egyeztettek volna a stábok az egyik kávézóban, de Balázsy Péter egy órával korábbi bejelentése nyomán okafogyottá vált a megbeszélés Fotó: Nagy Jácint
Nemény András javaslatára kettőkor egyeztettek volna a stábok az egyik kávézóban, de Balázsy Péter egy órával korábbi bejelentése nyomán okafogyottá vált a megbeszélés Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

 


 

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.
legfrissebbek
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr
Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft.
Az Illés Sport Alapítványt Halmai Gábor kuratóriumi elnök képviselte - adta hírül szerdán honlapján az Illés Akadémia.
Májusban is összeülnek a képviselők
Kilenc napirendi pontot nyilvánosan, további kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Beszámoló hangzik el az idei út- és járdafelújítási programról, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában
Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.
Benke és Krivacsevics távozik a Falcótól
Távozik a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatától a válogatott Benke Szilárd és Krivacsevics Márkó.