km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője

Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője

Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt Szombathelyen, a Paragvári utcában szombaton délután.Egy Volvo személygépkocsi tartott a belváros irányába, amikor a Szűrcsapó utca kereszteződésénél a szemből érkező Suzuki féktávolságon belül bekanyarodott előtte.

- A feleségem felkiáltott, hogy vigyázzak, de akkor már beletapostam a fékbe, hiába. Kb. 46-48 km/órás sebességgel haladhattam és láttam, hogy jobbról egy gépkocsi várakozott a kihajtásra a Szűrcsapó utcából és a szemből érkező, balra indexelő Suzuki is megállt, vagy csak nagyon lassan gurult.

Én egyenesen haladtam volna el kettejük között, amikor a Suzuki megkezdte a kanyarodást - mondta a vétlen sofőr.Az elkerülhetetlen ütközés utáni pillanatban a Volvóban hirtelen sötét lett, nyíltak az első-, függöny- és térdlégzsákok, füst kíséretében. Az autóban egy család utazott, a hátsó ülésen egy szabályosan bekötött kisfiúval, aki nagyon megijedt.

A mentők mindenkit megvizsgáltak, de senkit sem kellett kórházba szállítani. A balesetet okozó középkorú asszonyt nagyon megviselte a baleset. A Volvóban ülőktől többször is elnézést kért. Azt maga sem értette, hogy mi történt.- Előre figyeltem, de nem láttam a Volvót, erre nem tudok magyarázatot adni. Nem telefonáltam, nem foglalkoztam semmi mással, de nem vettem észre, amit nagyon sajnálok. Még soha nem okoztam balesetet - törölgette a könnyeit az asszony.

A helyszínre tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították a gépjárműveket. A helyszíni szemle idejére a rendőrség lezárta a Szűrcsapó utca érintett szakaszát, a SZOVA ügyeletes autója pedig a rendőrautó előtti "résbe" állt be, hogy az autóvezetőknek egyértelmű legyen, hogy nem kerülhetik ki a rendőrautót. (Eláruljuk, hogy így is volt olyan, aki megpróbálta volna a járda felé, de jelezték a sofőrnek, hogy nem jó ötlet.) - írja a 112press.
 

Fotó:112press.

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
A legmagasabb szintű bírósági kitüntetést kapta dr. Szabó Sándor, a Szombathelyi Törvényszék elnöke
A bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapján, a Bíróságok napján az az Országos Bírósági Hivatalban elismeréseket adtak át a Vas vármegyében dolgozóknak. Az Országos Bírósági Tanács Juhász Andor-díj arany fokozatú kitüntetést adományozott dr. Szabó Sándornak, a Szombathelyi Törvényszék elnökének, míg tanácsosi címben részesítette Szilágyi Csilla elnöki irodavezetőt.
Üdv köztünk Hanga, Kiara, Nala, Teodor, Olivér és Huba!
Íme Szombathely legfrissebb anyakönyvi hírei!
Tudta, hogy idén májusban 652 ezer forint volt a bruttó átlagkereset?
2024 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Nem sikerült magához térnie a forintnak
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Lemondott az amerikai titkosszolgálat igazgatója a Trump elleni merénylet miatt
Lemondott az amerikai Secret Service (Titkosszolgálat) igazgatója, miután a szervezet nem tudta megakadályozni a Donald Trump elleni merényletkísérletet – a döntést kedden jelentette be maga az igazgató, Kimberley Cheatley.