km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője

Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője

Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt Szombathelyen, a Paragvári utcában szombaton délután.Egy Volvo személygépkocsi tartott a belváros irányába, amikor a Szűrcsapó utca kereszteződésénél a szemből érkező Suzuki féktávolságon belül bekanyarodott előtte.

- A feleségem felkiáltott, hogy vigyázzak, de akkor már beletapostam a fékbe, hiába. Kb. 46-48 km/órás sebességgel haladhattam és láttam, hogy jobbról egy gépkocsi várakozott a kihajtásra a Szűrcsapó utcából és a szemből érkező, balra indexelő Suzuki is megállt, vagy csak nagyon lassan gurult.

Én egyenesen haladtam volna el kettejük között, amikor a Suzuki megkezdte a kanyarodást - mondta a vétlen sofőr.Az elkerülhetetlen ütközés utáni pillanatban a Volvóban hirtelen sötét lett, nyíltak az első-, függöny- és térdlégzsákok, füst kíséretében. Az autóban egy család utazott, a hátsó ülésen egy szabályosan bekötött kisfiúval, aki nagyon megijedt.

A mentők mindenkit megvizsgáltak, de senkit sem kellett kórházba szállítani. A balesetet okozó középkorú asszonyt nagyon megviselte a baleset. A Volvóban ülőktől többször is elnézést kért. Azt maga sem értette, hogy mi történt.- Előre figyeltem, de nem láttam a Volvót, erre nem tudok magyarázatot adni. Nem telefonáltam, nem foglalkoztam semmi mással, de nem vettem észre, amit nagyon sajnálok. Még soha nem okoztam balesetet - törölgette a könnyeit az asszony.

A helyszínre tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították a gépjárműveket. A helyszíni szemle idejére a rendőrség lezárta a Szűrcsapó utca érintett szakaszát, a SZOVA ügyeletes autója pedig a rendőrautó előtti "résbe" állt be, hogy az autóvezetőknek egyértelmű legyen, hogy nem kerülhetik ki a rendőrautót. (Eláruljuk, hogy így is volt olyan, aki megpróbálta volna a járda felé, de jelezték a sofőrnek, hogy nem jó ötlet.) - írja a 112press.
 

Fotó:112press.

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.