km/óra
  2020.11.28., szombat  •  Stefánia napja
Nem indulhat a Haladás NB II-ben?

Nem indulhat a Haladás NB II-ben?

Rendkívüli közgyűlést hívott össze dr. Puskás Tivadar polgármester, hogy tisztázzák a Haladás ügyét. A képviselői testület végül határozatképtelenné vált, így elmaradt a közgyűlés is. De vajon mi lesz a focicsapattal? Maradhatnak NB II-ben vagy a megyei bajnokságba zuhanhatnak? Szorít az idő...

Már év elején arról szóltak a hírek, hogy gondok vannak a Szombathelyi Haladásnál. Aztán márciusban borult a bili, amikor kiderült, hogy valóban csúsznak a fizetések, akkor 95 millió forintos hiányról tájékoztatott a klub. Most a klubvezetők bevallása alapján ez 400 millió forintra duzzadt. Az Ugytudjuk szerint nem tudni, hogy mennyi a valós tartozás, a klubvezetők ugyanis nem engednek belenézni a könyvelésbe. 

A klubban 5%-os tulajdonrésze van az önkormányzatnak, most mégis azt várják, hogy 150 millió forintot adjon a város a labdarúgóknak. 

Puskás Tivadar csütörtökre hívott össze egy rendkívüli közgyűlést, hogy döntsenek a támogatásról. Erre azért volt szükség, mert pénteken ülésezik az MLSZ Licenc Adó Bizottsága, és ha a Haladás pénzügyei nincsenek rendezve, könnyen a megyei bajnokságba zuhanhatnak.

 

A közgyűlés viszont határozatképtelenség miatt elmaradt, 9 képviselő maradt végül a teremben, a határozatképességhez pedig 11 kellett volna.

 

Végül a polgármester kijelentette, hogy van egy érvényes közgyűlési határozat, ami azt tartalmazza, hogy ha a Haladás Labdarúgó Kft. többi tulajdonosa jogszerűen igazolja, hogy tulajdonrészük arányában hozzájárultak a gondok megoldásához, az önkormányzat átutalja a 150 milliót. Ezt azonban még csütörtökön meg kell tenniük, hogy a csapat az NB II-ben maradhasson.

 

A témával bővebben a szombaton megjelenő Savaria Fórum hetilapban is foglalkozunk.

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Kásler: az egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást
A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek - írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán.
Zúzmara, napfény, kék égbolt: lélegzetelállító fotók készültek a Kendig-csúcson
Zúzmarába öltözött a táj a Kőszeg-hegységben, a Kendig-csúcson, írja a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebbok-oldal, amelyre egy káprázatos képsorozat is felkerült.
Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot
A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
Jövő héten ismét bajnoki mérkőzést játszik a Falco
Több mint egy hónap után lépnek újra pályára a sárga-feketék.
Már a karácsonyra készülnek a Mesebolt Bábszínházban
Az online térbe hívja óvodás nézőit a Mesebolt Bábszínház. A járványhelyzet miatt a társulat valamennyi előadása elmarad december 10-ig, de a műhelymunka nem állt meg. A Téli képek című sorozat első darabja már elkészült, ezt videóra rögzítették, és egy zárt linken eljuttatják a bérletet vásárolt intézményekhez, így a gyerekek az óvodában vagy akár otthon is megnézhetik.