km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Negyedik edző ül a nyírségi kispadon

Negyedik edző ül a nyírségi kispadon

Mit érdemes tudni a Szombathelyi Haladás vasárnapi ellenfeléről? Egy biztos: zaklatott ősz van a piros-kékek mögött.

Már a negyedik vezetőedző ült le a Nyíregyháza Spartacus kispadjára: a vasárnapi mérkőzésen a másodosztályban kimondottan rutinosnak mondható Visinka Ede vette át december közepén a szabolcsi alakulat irányítását.

A piros-kékek Feczkó Tamás irányításával kezdték el az őszi szezont, őt Huszák Géza követte, majd az utolsó két bajnokin – ideiglenes megbízatással – Lengyel Roland. A Haladás 2022. augusztus 7-én érkezett az ország túlsó végébe: a Sóstói Stadion építése miatt a Szpari a közeli Sényőn fogadta a vasi együttest. A mieink nyertek: az első félidő hajrájában Molnár Rajmund talált be a hazaiak kapujába, így 1–0-ra győztünk.

Az eddigi 20 forduló alatt 22 pontot gyűjtöttek. A Soroksárt (4–2), a Kazincbarcikát (4–2), az MTK-t (2–0), a Budafokot (3–0) és Kozármislenyt (2–0) győzték le hazai környezetben, idegenben egyedül Gyirmóton (3–2) nyertek. A 15. pozíciót foglalják el: több győzelmüknek köszönhetően előzik meg a már osztályozós helyen lévő Szentlőrincet (16.) és Budafokot (17.). Ennek megfelelően aktívak is voltak az átigazolási piacon: Nagy Barnabást az MTK-tól, Hrabina Alex a Debrecentől, Major Marcell pedig a Puskás Akadémiától érkezett hozzájuk. Távozott Artner Dávid, Márkus Attila (Mezőkövesd) és Kovács Ádám (Sényő).

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.