km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Negyedik edző ül a nyírségi kispadon

Negyedik edző ül a nyírségi kispadon

Mit érdemes tudni a Szombathelyi Haladás vasárnapi ellenfeléről? Egy biztos: zaklatott ősz van a piros-kékek mögött.

Már a negyedik vezetőedző ült le a Nyíregyháza Spartacus kispadjára: a vasárnapi mérkőzésen a másodosztályban kimondottan rutinosnak mondható Visinka Ede vette át december közepén a szabolcsi alakulat irányítását.

A piros-kékek Feczkó Tamás irányításával kezdték el az őszi szezont, őt Huszák Géza követte, majd az utolsó két bajnokin – ideiglenes megbízatással – Lengyel Roland. A Haladás 2022. augusztus 7-én érkezett az ország túlsó végébe: a Sóstói Stadion építése miatt a Szpari a közeli Sényőn fogadta a vasi együttest. A mieink nyertek: az első félidő hajrájában Molnár Rajmund talált be a hazaiak kapujába, így 1–0-ra győztünk.

Az eddigi 20 forduló alatt 22 pontot gyűjtöttek. A Soroksárt (4–2), a Kazincbarcikát (4–2), az MTK-t (2–0), a Budafokot (3–0) és Kozármislenyt (2–0) győzték le hazai környezetben, idegenben egyedül Gyirmóton (3–2) nyertek. A 15. pozíciót foglalják el: több győzelmüknek köszönhetően előzik meg a már osztályozós helyen lévő Szentlőrincet (16.) és Budafokot (17.). Ennek megfelelően aktívak is voltak az átigazolási piacon: Nagy Barnabást az MTK-tól, Hrabina Alex a Debrecentől, Major Marcell pedig a Puskás Akadémiától érkezett hozzájuk. Távozott Artner Dávid, Márkus Attila (Mezőkövesd) és Kovács Ádám (Sényő).

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Szójaliszt izzott a siló belső falán
Apró vadnyulaknak segített életben maradni a Noé Állatambulancia
Két pici vadnyúl érkezett a Noé Állatambulanciára, akiket egy kedves család mentett meg egy lakótelepről. A betonon hevertek testvérükkel, aki a megtaláláskor sajnos már nem élt, osztotta meg a hírt az állatambulancia közösségi oldalán.
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.