km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Négy tűzeset az elmúlt napokban

Négy tűzeset az elmúlt napokban

Melléképület, kazánház, száraz fű és fanyesedék lángjaival is meg kellett küzdeniük a Vas vármegyei tűzoltóknak a hosszúhétvégén.

A katasztrófavédők beszámolója szerint: "Kisgépek és kéziszerszámok tárolására használt, ötven négyzetméteres melléképület egyik fele égett csütörtökön este Náraiban, az Árpád utcában. A szombathelyi hivatásos és önkéntes, valamint a jáki önkéntes és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóit riasztották a helyszínre. Az egységek a melléképületből három darab propán-bután gázpalackot kihoztak, amelyeket nem ért hőhatás. A tűzoltók több oldalról oltották a lángokat, a tűzoltást követően megbontották az épület tetőszerkezetét, ami a tűzben teljesen megsemmisült.

Vezetékek és berendezési tárgyak égtek egy ivánci, Kossuth Lajos utcai családi ház kazánházában pénteken este. A körmendi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók vízsugárral a tüzet körülhatárolták és eloltották a lángokat.

Két hektáron égett a száraz fű szombaton délután a 87-es főút mellett Gencsapátinál. A szombathelyi hivatásos vízsugarakkal és kéziszerszámok segítségével a tűz továbbterjedését megakadályozták és eloltották a lángokat.

Fanyesedék égett vasárnap délután egy vasvári családi ház kertjében, az Akáczfa utcában. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották."

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.