km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
Négy légiós érkezett, végleges az SZKKA kerete a következő szezonra

Négy légiós érkezett, végleges az SZKKA kerete a következő szezonra

Átlövő, beálló, valamint jobbszélső posztokon erősített a szombathelyi gárda.

 

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetősége az elmúlt időszakban nagy erőkkel dolgozott a 2021/22-es szezon játékoskeretének kialakításán. A tárgyalások lezárultak, ezt követően pedig kialakult azoknak a névsora, akik harcba szállnak majd a következő szezonban - számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

 

Ami az új igazolásokat illeti : a 25 esztendős Katarina Stosics átlövő posztra érkezik a csapathoz. A szerb játékos az előző idényt a francia élvonalbeli Chambray Touraine csapatánál töltötte. Szintén átlövő pozícióba érkezik a 23 éves horvát válogatott Kristina Prkacin, aki 2016 óta öt évet lehúzott a Lokomotiva Zagreb együttesében, a válogatott tagjaként szerepelt a 2018-as kontinensviadalon. Beálló pozícióba a 23 éves szlovén válogatott Aneja Beganovic jön a vasi megyeszékhelyre, aki az előző idényben a többek között a Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC-val egy csoportban szereplő horvát RK Podravka Koprivnica együttesét erősítette. A negyedik érkező a brazil Ana Luiza Aguiar Camelo Borba. A 25 éves jobbszélső hazájában az AAU Concórdia csapatában kézilabdázott, emellett pedig több alkalommal is szerepelt a brazil junior nemzeti együttesben

 

Az utánpótlásból véglegesen felkerült a felnőtt keretbe Szmolek Apollónia, Forgács Viktória, Christe Dalma és Papp Petra, valamint leigazoltuk a Pénzügyőr SE csapatától a 18 éves, szlovák junior válogatott Zsákovics Sárát.

 

Ami a távozókat illeti: a visszavonuló Orbán Adrienn és Biljana Bandelier mellet Varga Nikolett, Szendrei Barbara, Franka Ramóna és Marija Agbaba sem marad a klubnál. Wald Kíra a kölcsönjátéka után visszatért Siófokra.

 

Az SZKKA NB I-es kerete a 2021/2022-es szezonra:

Kapusok: Balog Judit, Christe Dalma, Katarina Tomasevics

Balszélsők: Csire Fanni, Forgács Viktória, Papp Petra

Jobbszélsők: Ana Luiza Borba, Horváth Anna

Lövők/Irányítók: Biró Dorina, Horváth Petra, Pődör Rebeka, Pődör Blanka, Kristina Prkacin, Katarina Stosics, Szmolek Apollónia, Virág Noémi, Zsákovics Sára

Beállók: Aneja Beganovic, Győri Viktória, Lilja Horilszka, Mayer Szabina

 

Szakmai stáb:

Vezetőedző: Marosán György  

Másodedző: Huszti Ambrus

Erőnléti edző: Vincze Tamás

Kapusedző: Jurik Petra

Masszőr: Fehér László

Gyógytornász: Taródi Dzsenifer

Csapatorvos: Dr. Unger Péter

 

Fotó: szombathelyikezilabda.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.