km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről

Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről

Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.

 

A BMW Salköveskút felől Bük irányába tartott, amikor Acsád belterületén az autó a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról, elhaladt egy kapubejárón parkoló Toyota mellett, nekiütközött egy betonáteresznek, majd az árokban sodródva egy másik, nemrégiben felújított betonáteresz fogta meg.


Az autó vezetője, egy magas, kopasz férfi vérző fejjel bizonygatta, hogy semmi baja. Az egyik segítő a 112Pressnek elmondta, hogy a férfi többször is kérte, hogy ne hívjon rendőrt, mert sokat ivott. Amikor rájött, hogy mindenképpen értesítik a rendőrséget, akkor annyit kért, hogy adjanak neki öt perc előnyt, majd elhagyta a baleseti helyszínt és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik.


A rendőrség a rendszám alapján azonosította a gépjármű tulajdonosát és meg is keresték a férfit, aki otthon aludt az ágyában. Az gyorsan kiderült, hogy a feje nem vérzik és a személyleírás sem illik rá. A tulajdonos elmondta a rendőröknek, hogy a néhány hónapja vásárolt autóját kölcsön adta és megnevezte azt a személyt is, aki az autót vezethette. Rá már illet a tanúk által adott személyleírás.


A feltehetőleg sérült férfit a rendőrök az otthonánál és Acsád környékén is keresték, de nem találták meg. Elképzelhető, hogy "kipiheni" az ittasságot, de az is lehet, hogy fejsérülése miatt bolyong, vagy feküdt el valahol.


A nyomok alapján a Bük felé tartó személyautó vezetője nem használta a biztonsági övét és fejjel törte ki a szélvédőt.


A gépjárműben több liter márkás, magas alkoholtartalmú ital volt. 


Az autó tulajdonosa megtörten hallgatta a felvilágosítást arról, hogy a járművével okozott kárt feltehetőleg nem téríti meg a biztosító a sofőr ittassága miatt.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.