km/óra
  2023.06.07., szerda  •  Róbert napja
Dacia
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről

Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről

Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.

 

A BMW Salköveskút felől Bük irányába tartott, amikor Acsád belterületén az autó a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról, elhaladt egy kapubejárón parkoló Toyota mellett, nekiütközött egy betonáteresznek, majd az árokban sodródva egy másik, nemrégiben felújított betonáteresz fogta meg.


Az autó vezetője, egy magas, kopasz férfi vérző fejjel bizonygatta, hogy semmi baja. Az egyik segítő a 112Pressnek elmondta, hogy a férfi többször is kérte, hogy ne hívjon rendőrt, mert sokat ivott. Amikor rájött, hogy mindenképpen értesítik a rendőrséget, akkor annyit kért, hogy adjanak neki öt perc előnyt, majd elhagyta a baleseti helyszínt és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik.


A rendőrség a rendszám alapján azonosította a gépjármű tulajdonosát és meg is keresték a férfit, aki otthon aludt az ágyában. Az gyorsan kiderült, hogy a feje nem vérzik és a személyleírás sem illik rá. A tulajdonos elmondta a rendőröknek, hogy a néhány hónapja vásárolt autóját kölcsön adta és megnevezte azt a személyt is, aki az autót vezethette. Rá már illet a tanúk által adott személyleírás.


A feltehetőleg sérült férfit a rendőrök az otthonánál és Acsád környékén is keresték, de nem találták meg. Elképzelhető, hogy "kipiheni" az ittasságot, de az is lehet, hogy fejsérülése miatt bolyong, vagy feküdt el valahol.


A nyomok alapján a Bük felé tartó személyautó vezetője nem használta a biztonsági övét és fejjel törte ki a szélvédőt.


A gépjárműben több liter márkás, magas alkoholtartalmú ital volt. 


Az autó tulajdonosa megtörten hallgatta a felvilágosítást arról, hogy a járművével okozott kárt feltehetőleg nem téríti meg a biztosító a sofőr ittassága miatt.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
legfrissebbek
A kalapácsvető Halász Bence ötödik lett Bydgoszczban
A kalapácsvető Halász Bence az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség második számú, WA Continental Tour Gold nevű versenysorozatának lengyelországi állomásán, Bydgoszczban.
Hatalmas eső zúdult rövid idő alatt Acsádra
Ma sem kímélte az időjárás megyénket, több helyen kiadós záporok, zivatarok alakultak ki. Olyan mennyiségű csapadék hullott rövid idő alatt Acsádra, hogy a víz lett az úr. Salköveskútra is sok csapadék zúdult.
Földrengés volt Románia nyugati részén, a magyar határ közelében
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Asztalos bizonyítványt hamisíttatott magának egy sárvári férfi
A Sárvári Járási Ügyészség felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.