km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről

Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről

Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.

 

A BMW Salköveskút felől Bük irányába tartott, amikor Acsád belterületén az autó a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról, elhaladt egy kapubejárón parkoló Toyota mellett, nekiütközött egy betonáteresznek, majd az árokban sodródva egy másik, nemrégiben felújított betonáteresz fogta meg.


Az autó vezetője, egy magas, kopasz férfi vérző fejjel bizonygatta, hogy semmi baja. Az egyik segítő a 112Pressnek elmondta, hogy a férfi többször is kérte, hogy ne hívjon rendőrt, mert sokat ivott. Amikor rájött, hogy mindenképpen értesítik a rendőrséget, akkor annyit kért, hogy adjanak neki öt perc előnyt, majd elhagyta a baleseti helyszínt és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik.


A rendőrség a rendszám alapján azonosította a gépjármű tulajdonosát és meg is keresték a férfit, aki otthon aludt az ágyában. Az gyorsan kiderült, hogy a feje nem vérzik és a személyleírás sem illik rá. A tulajdonos elmondta a rendőröknek, hogy a néhány hónapja vásárolt autóját kölcsön adta és megnevezte azt a személyt is, aki az autót vezethette. Rá már illet a tanúk által adott személyleírás.


A feltehetőleg sérült férfit a rendőrök az otthonánál és Acsád környékén is keresték, de nem találták meg. Elképzelhető, hogy "kipiheni" az ittasságot, de az is lehet, hogy fejsérülése miatt bolyong, vagy feküdt el valahol.


A nyomok alapján a Bük felé tartó személyautó vezetője nem használta a biztonsági övét és fejjel törte ki a szélvédőt.


A gépjárműben több liter márkás, magas alkoholtartalmú ital volt. 


Az autó tulajdonosa megtörten hallgatta a felvilágosítást arról, hogy a járművével okozott kárt feltehetőleg nem téríti meg a biztosító a sofőr ittassága miatt.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.