km/óra
  2023.01.30., hétfő  •  Martina, Gerda napja
Ne cipekedj, Nagyi! – továbbra is kérhető a piaci futárszolgálat segítsége

Ne cipekedj, Nagyi! – továbbra is kérhető a piaci futárszolgálat segítsége

A Ne cipekedj, Nagyi Önkéntes Futárszolgálatot a koronavírus-járvány terjedését megelőző korlátozó intézkedések bevezetésével egyidőben, 2020 márciusában indította el és önkéntesek bevonásával azóta is fenntartja a Szombathely Városi Vásárcsarnok, mondta el Polákovics Marietta igazgató kiemelve, hogy az időseket, illetve a segítségre szorulókat támogatják ezzel a kezdeményezéssel. A feladatuk az, hogy a szombathelyi piacról rendelt árukat eljuttassák az idős vásárlóik otthonába. Csütörtök 7.30-12.00 óra között fogadják a hívásokat a 0620/503-8559-es telefonszámon, ezt követően péntek reggel segítőik összekészítik a piacon a termékeket és eljuttatják az idősek otthonába. Így azáltal, hogy a piac a társadalmi felelősségvállalásban is kiveszi részét, támogatja egyúttal a helyi árusokat, kereskedőket is, hisz forgalmat generál nekik. Azt kérik, hogy aki a környezetében ismer olyan idős embert, aki nem tudja megoldani a heti bevásárlást, ossza meg vele a fenti telefonszámot. Akinek pedig van ideje, kedve, csatlakozzon az önkéntes csapatukhoz, segítsen péntek reggelenként bevásárolni és kiszállítani a piacon kapható termékeket.

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Kalandozás: a sarki fény nyomában járnak
A sarki fény nyomában járhatnak azok, akik ellátogatnak dr. Vig Károlynak, a Savaria Múzeum tudományos igazgatóhelyettesének az előadására, melyet január 31-én tartanak az AGORA Művelődési és Sportházban.
Ukrajnai háború: csaknem kilencezren érkeztek Ukrajnából vasárnap
Az ukrán-magyar határszakaszon 4168-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4689-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.
Devizapiac: gyengült a forint hétfő reggelre
Gyengült a forint péntek esti árfolyamához képest hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Elköltözött tőle az élettársa, megfenyegette, hogy megöli
A Sárvári Járási Ügyészség lopás vétsége, zaklatás bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 októberében, amikor élettársa egy veszekedést követően elköltözött a közösen bérelt Celldömölk közeli ingatlanból, ellopta a sértett 68.000 Ft értékű mobiltelefonját, írja közleményében a Vas Vármegyei Főügyészség.
SZKKA: Kiélezett meccsen fontos győzelem!
A női NB/I B-s kézibajnokság 16. fordulójában a vasi együttes 28-26-ra nyert Komáromban.