km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
NB/III-ból igazolt a Haladás

NB/III-ból igazolt a Haladás

A csatár Szentlőrincről érkezik a vasi megyeszékhelyre. Távozik Heles és Tóth Máté.

A klub hivatalos honlapja számolt be az átigazolási hírről. Mint írják: "Rétyi Róbert személyében támadót igazolt a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata, ugyanakkor a vasiaktól távozott Tóth Máté és Yaroslav Helesh.

A támadószekció több posztján is bevethető játékossal erősödött a Szombathelyi Haladás játékoskerete: a fővárosi születésű, legutóbb Szentlőrincen futballozó Rétyi Róbert másfél évre írt alá Szombathelyre. A most 22 éves futballista 2020-ban, 18 évesen került a Vasas Kubala Akadémiáról a Vasashoz, az angyalföldi klub előbb Ajkára, majd 2022 februárjában Szentlőrincre adta kölcsön. A 2022/23-as tavaszi szezonban 14 bajnokin két gólt szerzett, a baranyai klub ezt követően, 2022 nyarán megvásárolta a játékost, ahol egészen idén február elejéig szerepelt. Az NB II.-ben Szetlőrincen összesen 53 bajnokin 9 gólt szerzett. A szentlőrinci csapat aztán tavaly tavasszal osztályozón búcsúzott az NB II.-től, Rétyi ősszel az NB III.-ban 17 bajnokin 16 gólt jegyzett, amivel vezette a Dél-nyugati csoport góllövőlistáját.

Két futballista távozott Szombathelyről, a Kisvárdáról tavaly nyáron kölcsönbe érkező Yaroslav Helesh közös megegyezéssel visszatér Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe. A 19 éves középpályás a Haladásban négy bajnokin kapott lehetőséget – mindannyiszor csereként állt be. Távozott a középpályáról Tóth Máté is, a 25 éves játékos egy bajnokin sem játszott a 2023/24-es bajnoki szezonban. Tóth az NB III.-as Békéscsabában folytatja pályafutását."

(Fotó: haladas.hu)

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak