km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Navracsics szerint Magyarország az egyik legsikeresebb szereplője az unió kohéziós politikájának

Navracsics szerint Magyarország az egyik legsikeresebb szereplője az unió kohéziós politikájának

„Van mivel büszkélkednünk” – mondta a területfejlesztési miniszter pénteken Brüsszelben.

Magyarország az egyik legsikeresebb szereplője az Európai Unió kohéziós politikájának, hiszen „mind a társadalompolitikai, mind a területfejlesztési programjaink rendkívül jó eredményeket mutatnak fel” – jelentette ki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter pénteken Brüsszelben, ahol a kétnapos, IX. Kohéziós Fórum konferencián vett részt.

Nyilatkozatában hangsúlyozta: Magyarország jó felhasználója az európai uniós forrásoknak, és ebből adódóan szeretne beleszólni abba, hogy a jövőben hogyan alakuljon a kohéziós politika.

Emlékeztetett arra, hogy július 1-től kezdődik az uniós magyar elnökség, és hozzátette: a kohéziós politika jövőjéről folyó vita már ma is egy olyan fontos téma az európai belpolitikában, amely kapcsán Magyarországnak, hangsúlyos szerepe lehet.

Navracsics Tibor szerint a magyar belpolitikában a kohéziós politika társadalompolitikát, szociális felzárkóztatást, regionális fejlesztést vagy területfejlesztést jelent. „Azokról a szakpolitikákról van összefoglaló néven szó, amelyek vagy a személyeket, csoportokat, vagy pedig a leszakadó területeket zárkóztatják fel” – mutatott rá.

A miniszter elmondta, hogy a kétnapos konferencia során többször is előkerült az, hogy az uniós partnerek és a tagországok is számítanak Magyarországra, a magyar elnökségre is, hiszen Magyarországnak jó a híre a kohéziós politikában, és ebből adódóan odafigyelnek a véleményére.

„Nekünk pedig ráadásul határozott elképzeléseink vannak a kohéziós politika jövőjével kapcsolatban, ami nagyjából megegyezik a közép-európai és dél-európai országok véleményével is” – tette hozzá.

Arról is tájékoztatott, hogy informális jellegű tanácskozást folytatott Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős uniós biztossal, valamint az Európai Bizottság regionális politikákért felelős főigazgatóságának vezetőjével, aki a jövő héten Magyarországra látogat, hogy megtekintse azokat a fejlesztéseket, amelyeket uniós forrásokból hajtottak végre.

„Van mivel büszkélkednünk, és én bízom benne, hogy a főigazgató úr pozitív benyomást fog majd szerezni” – zárta nyilatkozatát Navracsics Tibor.

 

(MTI)

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.