km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
Napokon belül érkeznek a csekkek a Távhőtől, augusztus végéig kell befizetni

Napokon belül érkeznek a csekkek a Távhőtől, augusztus végéig kell befizetni

Változik az éves elszámolás a Távhőnél. A szolgáltató eddig évente több csekket küldött a fogyasztóknak egyesével, most azonban ezeket egyszerre, egy borítékban kapják meg a szombathelyiek. Mindegyiket augusztus végéig kell befizetni. A változás minden fogyasztót érint. Cél a pénzügyi kiszámíthatóság.

 

Napokon belül megkapják az összesített számlát a Távhő ügyfelei közül azok, akik csekken szokták befizetni a díjat. Ők eddig évente többször, különböző időpontokban kapták meg az éves elszámolást, most egyszerre kézbesítik.


Pais-Horváth Szilvia, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. sajtóreferense az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy ebben az elszámolásban lesz az e havi díj, ami egy külön elszámolás, emellett pedig az éves elszámolás, az egyenletes elszámolás összege is fog szerepelni. Továbbá benne lesz, aki költségosztóval rendelkezik a saját ingatlanában, ennek az elszámolása is, amit a költségosztó cég adataival, segítségével készített el a Távhő.


Tehát ugyan az elszámolást mindenki megkapja, de lesznek, akikhez egy, kettő, vagy három csekk érkezik - ez attól függ, ki, milyen szerződési feltételekkel veszi igénybe a szolgáltatást.


Pais-Horváth Szilvia hozzátette, hogy az a lényeg, hogy ami csekk érkezik, azt mindenkinek be kell fizetni, viszont számolgatni sokat nem kell, ezt a Szombathelyi Távhő elvégezte a fogyasztók részére.


A változtatás célja az előre tervezhető rezsiköltség, a családok pénzügyi stabilitása. 


“A csekket a hónap végéig, augusztus 31-ig kell befizetni, viszont azt is érdemes tudni, hogy annak, akinek esetleg több lesz a számla, a túlfizetés esetén, annak is van lehetősége arra, hogy részletfizetést kérjen a szombathelyi távhőtől. Emailben, telefonon keresztül lehet itt érdeklődni a szombathelyi ügyfélszolgálaton, sőt személyesen is, de mindenképpen időpontfoglalással lehet ezt elintézni” – hangsúlyozta. 


A távhőszolgáltató elérhető telefonon, emailen, vagy az online ügyfélszolgálaton keresztül a www.szomtav.hu oldalon. Ugyanitt az éves elszámolás változásairól is találnak tájékoztatót az érdeklődők.

 


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A pécsi hulladékszállítók is sztrájkoltak, a polgármester szerint jogszerűtlen volt megmozdulásuk
A pécsi önkormányzat tulajdonában álló, hulladékgazdálkodással foglalkozó Biokom NKft. 91 dolgozója előzetes bejelentés nélkül megtagadta a munkát csütörtök hajnalban - közölte a baranyai megyeszékhely polgármestere, aki szerint jogszerűtlen volt a megmozdulás, a dolgozók követelése pedig "a valóságtól elrugaszkodott", ezzel együtt tárgyalna velük a városvezetés.
Új eszközöket szerzett be a Szombathelyi Parkfenntartási Kft.
Tartályos fűnyíró traktor, rézsűkasza, traktor, tartálykocsi – ezek a gépek szerepeltek a Szompark idei eszközbeszerzési terveiben. A tartálykocsi, traktor, és a rézsűkasza már tavasz végére megérkezett, nemrég sikerült beszerezni a kaszálékot tartályba gyűjtő nagyobb méretű fűnyírókat is, ezekből összesen 3️ darab érkezett cégünkhöz, osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Szompark.
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.