km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Nagyot harcolt a BL-nyitányon a Falco és legyőzte a Lublint

Nagyot harcolt a BL-nyitányon a Falco és legyőzte a Lublint

A lengyelek csak az első negyedben tudtak vezetni, a Falco a fordítást követően végig okosan, fegyelmezetten játszva nem engedte ki a kezéből a mérkőzést és 84-75 arányban felülmúlta lengyel ellenfelét.

 

KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT 2. FORDULÓ

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Pszczólka Start Lublin 84-75 (21-19, 23-13, 17-24, 23-19)

Falco: Anderson 19/6, Váradi 2, Benke 12/12, Bruinsma 21, Searcy 12. Cserék: Perl 14, Lake 2

Vezetőedző: Gasper Okorn

Lublin: Laczynski 14/6, Laksa 8/6, Dorsey-Walker 17/12, Borowski 12, Szymanski 5. Cserék: Dziemba 1, Jeszke 9/9, Medford 3/3, Moore -, Sharma 6, Pelczar -.

Vezetőedző: David Dedek

 

A balul sikerült novgorodi túra után kedden végre bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában a Falco. Az ellenfél a Lublin együttese volt, amelynek ez már a tizenharmadik tétmérkőzése volt a szezonban. A lengyelek első BL-találkozójukon őrült hajrában kaptak ki a Zaragozától, egy utolsó másodperces tripla döntött a spanyolok javára. A hazai pontvadászatban a Legia mögött a második helyet foglalja el David Dedek együttese. A vendégeknél ismerős névvel is találkozhattak a Falco-drukkerek, ugyanis Lester Medford, aki a 2016-2017-es idényben a sárga-feketéknél játszott, ezúttal a Lublint erősíti.

 

Anderson duplájával indította a találkozót a Falco, majd rögtön érkezett a Lublin válasza, méghozzá tripla formájában. A gyors pontváltás után mindkét együttes játékában sok volt a hiba és a pontatlanság, sokáig nem is változott az eredmény. A pontcsendet egy lengyel dupla törte meg, ezt viszont Benke triplája követte, a csapatok így fej-fej mellett haladtak. Az ötödik percre minimálisan el tudott lépni a vendég együttes, ekkor 7-12-t mutatott az eredményjelző. Seary pontjai a legjobbkor érkeztek, majd nem sokkal beállása után Perl is nagyon fontos duplával jelentkezett. Az előny továbbra is a Lublinnál volt, de lőtávolon belül voltak a szombathelyiek, Bruinsma klasszisának köszönhetően pedig rövid idő leforgása alatt át is vették a vezetést, 18-16 volt az állás. A negyed végén mindkét oldalon érkezett tripla, az első tíz perc után 21-19-re vezetett a Falco.

 

A második játékrész elejét nagyon megnyomta a Falco, Bruinsma és Perl vezérletével egy 6-0-s szériával indítottak a szombathelyiek. A lengyelek mestere időt is kért, hogy rendezze a sorokat, két és fél perc elteltével pedig ők is megszerezték első pontjaikat a negyedben. A Falco egészen elképesztő tempót diktált a meccsnek ezen szakaszában, Perl labdaszerzéseivel és Bruinsma extrájával nem tudott mit kezdeni a Lublin. A lengyelek mindössze három pontra voltak képesek négy perc alatt, utána viszont egy triplával jelezték, hogy nem adják olcsón a bőrüket. Vissza is jöttek három pontra, 33-30-nál pedig Gasper Okorn kért időt. Nem kellett sok idő a Falconak, hogy visszaállítsa a különbséget, többek közt Anderson triplájának köszönhetően ismét megléptek a vasiak és nyolc pont volt a különbség a két csapat között. A félidő utolsó percében Searcy nagyon fontos pontjainak köszönhetően tovább nőtt az előny, a nagyszünetre 44-32-es Falco vezetéssel mentek a csapatok. 

 

A folytatásban rengeteg könnyű kosarat ajándékoztak egymásnak a csapatok, a különbség pedig nem csökkent, a Falco tartotta tíz pont körüli előnyét. A lengyelek próbáltak zárkózni, de egy-egy fellángolás után a Falco rendre lehűtötte a kedélyeket és gondoskodott arról, hogy ne tartson sokáig a vendégek öröme. Hiába tudott ezekben a percekben több hazai akciót is kivédekezni a Lublin, támadásban rendre pontatlanok voltak, nem tudtak élni ezekkel a lehetőségekkel. A negyed hajrájához érkezve valamelyest csökkent a Falco előnye, de az utolsó tíz percet így is öt pontos előnyről, 61-56-ról várhatták a szombathelyiek. 

 


Lengyel triplával indult a záró felvonás, Jeszke nagy formában dobott kintről. Benke triplája nagyon fontos pillanatban érkezett, továbbra is tartották előnyüket a sárga-feketék. Az utolsó öt perchez közeledve 70-66-ot mutatott az eredményjelző, körömrágós hajrára volt kilátás. Borowski duplája után két pontra olvadt a szombathelyi előny, jött is az időkérés hazai oldalon. A végjátékban a faultoké és a büntetőké volt a főszerep, Anderson pedig ahogy az egész mérkőzésen, ezúttal is hibátlanul dobta ezeket. Az utolsó percek kapkodásából és adok-kapokjából a sárga-feketék jöttek ki jobban, és olyan előnyre tettek szert, hogy a lengyelek már nem tudtak visszajönni a mérkőzésbe. A vége 84-75 lett, a Falco nagyon értékes győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája 2020/2021-es kiírását. 

 

Gasper Okorn együttesére szombaton újabb rettentően nehéz mérkőzés vár, a bajnokságban ugyanis vasi El Clasicot rendeznek, azaz a Falco a Körmend otthonába látogat 18 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.