km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Nagy sikert aratott a Lépcsőházi, dísztermi zenei esték

Nagy sikert aratott a Lépcsőházi, dísztermi zenei esték

Nagy sikert aratott az őszi félévben egykori oktatónk, Horváth Imre karnagy szervezésében és vezetésével a Savaria Egyetemi Központban megvalósult Lépcsőházi, dísztermi zenei esték – műelemzések című rendezvénysorozat, írja hivatalos Facebook-oldalán az ELTE SEK.

Mint a posztban szerepel: "Horváth Imre a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeivel karöltve három alkalommal is helybe hozta a szép zenéket az ELTE szombathelyi campusára.

Sajátos és élvezetes műelemzéseket hallhattak azok, akik részt vettek a programokon, hiszen a karnagy nem kevesebbet ígért, mint azt, hogy feltárja az alkotások zenei titkait. Az elmondottakat aztán a szimfonikusok meg is szólaltatták. Az érdeklődők az egyes programok végére biztosan egészen másképp tekintettek a művekre, mint addig.    

A sort szeptember 19-én a C–épületi aulában Mozart Kis éji zenéje nyitotta. Majd október 12-én a Díszteremben Beethoven 5. c-moll „Sors” szimfóniája következett.

Az utolsó, november 28-i alkalommal Mozart Missa Brevis in D-moll című alkotásának rejtelmeiről esett szó, a Szent Márton Városi Kórus közreműködésével ugyancsak a Díszteremben. Most publikált képeink ekkor készültek."

(Kleinhappel Miklós)

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.