km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen

Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen

Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.

Mutatjuk hol és milyen forgalomkorlátozásokra kell számítani a városban:


Jókai M. utca (Brenner T. krt.): hétvégén előreláthatólag megkezdik a buszmegállók térkövezését, emiatt útzárás már nem lesz. Az útszakasz mindkét irányban használható.


Bárdos Alice utca: hétvégén nem dolgoznak. Jövő héten megkezdik a tükörkészítést, akkor teljes útzárás lesz, a pontos időpont időben jelezni fogják.


Dr. István Lajos krt.: Hétvégén és jövő héten marad a teljes útzár, csapadékcsatorna és szegélyépítési munkákat végeznek.


Bartók B. körút Paragvári és a Hazatius utca között: A hétvégén nem dolgoznak, lehet használni az útszakaszt. Jövő héten előreláthatólag megkezdik a szegélyépítési munkákat kisebb terelések mellett, de útzár nem lesz.


Csaba utca: szombat reggeltől félpályás zárás várható, egyirányúsítás mellett aszfaltoznak, amennyiben nem esik az eső.


Bocskai I. krt: pénteken megkezdik az aknafedlapok szintbehelyezését, a járda építését. Hétvégén nem dolgoznak, de a jelenlegi zárás marad, a Márkus Emília utca egyirányúsítása megmarad a Vörösmartytól a Semmelweis utcáig. Jövő hét hétfőn befejezik az aknafedlapok szintbehelyezését, a járda építést, ha minden rendben megy és hétfőn végeznek, akkor meg is szüntetik a lezárást. Keddtől a lezárás teljesen megszűnik, a körút minden irányból, minden irányba használható lesz. A burkolatfestést ideiglenes, részleges korlátozás mellett végzik majd el.


Rumi út: szegélyezési munkákat végeznek apróbb terelések mellett, ha az időjárás engedi, akkor az ütemterv szerint április 25-én, 26-án és 27-én teljes zárás mellett aszfaltoznak.


Akacs M. utca: pénteken és szombaton teljes útzár mellett alakítják ki a vízelnyelőket, vasárnap nem dolgoznak, lehet az utcát használni. Április 22-én, hétfőn kezdik a REMIX-et, teljes útzár lesz 8-18 óra között, a lakosok sem mehetnek be. Kedden teljes útzár lesz 8-tól 16 óráig, készül az aszfaltkötő-réteg. Április 24-26. között részleges útzár várható 8-16 óra között, április 30-án pedig 8-16 óra között. 


Kenderesi utca: pénteken teljes útzár várható 8-tól 16 óráig, szűkítőcsere lesz az úttengelyben a Liget hídtól a Bartók krt-ig. Április 20-án részleges lezárás lesz, félpályás tereléssel a fedlap szintbe állítása miatt. Április 22-23-án teljes zárás lesz 7-18 óra között a Liget-híd és a Bartók krt. közötti szakaszon, ott az aszfaltkopó-réteg készül. Emiatt április 24-én teljes zárás lesz 7-18 óra között  a Liget híd és a Kárpáti Kelemen utca közötti szakaszon. Április 25-26-án pedig lokális terelés lesz 8-16 óra között a teljes szakaszon.

 

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Irokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.