km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Bravúros Hali-siker a fővárosban

Bravúros Hali-siker a fővárosban

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-0-ra nyert az MTK otthonában. A kapuban Mursits remekelt, 11-est is védett.

Meglepetésre a Haladás kezdte aktívabban a meccset, a vasiak feltolták a védekezésüket, az MTK át sem lépre a félpályát az első öt percben. Aztán változott a játék képe, a kék-fehérek átvették az irányítást, sorra rúgták a szögleteket Bognár Istvánék. A 14. percben Csilus veszített labdát a 16-os előterében, Bognár 13 méterről, jobbról lőtt, Mursits bravúrral védett. A 15. percben megszerezte a vezetést a Haladás! Horváth Rajmund szöglete után Bolla 10 méterről fejelte a labdát a bal alsó sarokba (0-1)! Ez most annyira nem volt bent a játékban…

A gól jót tett a találkozónak, amely az első negyed órában sem volt unalmas. A 17. percben Byíri vállalkozott ballal lövésre, de Rácz magabiztosan védett. A másik oldalon Palincsér veszélyeztetett, de Mursits is a helyén volt. A 22. percben a fővárosiak előtt adódott ismét helyzet: Bognár 15 méterről, jobbról vette célba a Hali kapuját, de Mursits ezúttal is magabiztosan hárított.

A félidő feléhez érve az MTK ismét átvette az irányítást, többet birtokolták a labdát Mezeiék, és adódott is helyzet a házigazda előtt. A 29. percben 11-eshez jutott az MTK: Kovács cselezte ki Nyírit, akinek a kezét érintette a labda. A büntetőt Bognár végezte el, a jobb sarkot vette célba, de Mursits bravúrral védett!

Izgalmasan telt az első fél óra, NB/II-es szinthez képest egészen jó játékot láthatott a néhány száz néző. A 31. percben Borvető fordult le védőjéről, 10 méterről balról lőtt, Rácz a léc fölé tolta a labdát, A fővárosiak támadtak többet, de jól rombolt a vasi védelem – igaz, a labdát ekkor nem igazán tudták megtartani Csernikék.

A játékrész hajrájában maradt az MTK-fölény, de kevesebb volt már a helyzet. Több lett viszont a szabálytalanság, mindkét oldalon. A tempóból is visszavettek a felek. A 42. percben aztán Németh elé került a labda, a középcsatár 7 méterről lőtt, Mursits ezúttal lábbal védett. A hátralévő időt kivédekezte a zöld-fehér együttes, amely így előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A szünetben nem volt csere egyik oldalon sem. A 48. percben Bognár szánta el magát lövésre jó 25 méterről, a labdát Mursits magabiztosan szedte fel. Az 50. percben aztán a Hali is eljutott a fővárosiak kapujáig, Molnár tüzelt 12 méterről, Rácz szögletre mentett. Egész jó iramban folytatódott a játék, Csilusék is bátrabban fociztak, mint az első félidő második felében.

Az első tíz percben a vehemens MTK-rohamok elmaradtak, a Hali taktikusan focizott a meccs ezen periódusban. Az 55. percben Mezei elé került a labda, a középpályás 16 méterről tüzelt, a Haladás 1-ese ezúttal is biztosan hárított.

Egy óra elteltével Horváth Dávid hármat is cserélt, frissítette a támadósorát az MTK. A 63. percben Zuigéber tört be a 16-oson belülre balról, éles szögből lőtt, Mursits a léc fölé tolta a labdát. A hazaiak fociztak mezőnyfölényben, de a Hipp-legénység jól állta a sarat. Sok volt a hiba, és bizony mintha fogyott volna az erő is a játékosokban.

Ahogy teltek a percek, úgy vált egyre bátrabb a Haladás: Horváth Rajmundék igyekeztek megtartani a labdát, és lövéssel befejezni az akciókat. A 70. percben egy szöglet után Molnár Rajmund ollózott kapura, Rácz azonban védett. A 72. percben majdnem egyenlített az MTK: Vadnai remekül centerezett, érkezett Zuigéber, aki 4 méterről belelőtte a labdát Mursitsba – ez hatalmas lehetőség volt… A 73. percben ismt Mursits mutatott be bravúrt, ezúttal Stieber lövését spárgázta szögletre.

Az utolsó negyed órához érkezve egyre jobban nyomott a házigazda, gólt azonban a Hali szerzett! A 75. percben Molnár fűzte be Szépét, majd a kapusról elé pattant a labda, amit három méterről az üres kapuba pöckölt (0-2)!

Cserék érkeztek mindkét oldalon az utolsó tíz percre, a mieink kezdtek az idővel is játszani. A kék-fehérek jöttek előre becsülettel, de ekkor komolyabb ziccer nem alakult ki a vasiak kapuja előtt. A zöld-fehérek okosan futballoztak az utolsó percekben, Mursits kapott egy sárgát időhúzásért.

Az eredmény már nem változott, a Haladás megérdemelten nyert a fővárosban, a sikerben Mursitsnak hatalmas érdemei vannak.

MTK BUDAPEST–SZOMBATHELYI HALADÁS  0-2 (0-1)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. Vezette: Káprály Mihály (Szert Balázs, Belicza Bence Péter)
MTK: Rácz G. – Varju, Vadnai D., Szépe, Poór (Kocsis 77.)– Kata, Bognár I. (Zuigéber 59.), Mezei (Horváth A. 59.) – Palincsár, Németh M. (Stieber 59.), Kovács M. (Kapronczai 77.) Vezetőedző: Horváth Dávid.
HALADÁS: Mursits – Nyíri V., Csonka, Devecseri, Bolla – Csilus T., Zvekanov, Csernik (Doktorics 65.), Horváth R. – Molnár R. (Lencse 77.), Borvető. Vezetőedző: Michal Hipp.
Góllövők: Bolla (15.), Molnár R. (75.).

 

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.