km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
Mindkét mérkőzését megnyerte, így tornagyőztes lett a Haladás Siófokon

Mindkét mérkőzését megnyerte, így tornagyőztes lett a Haladás Siófokon

Jó iramú, hajtós mérkőzéseket játszott a vasi együttes, akik fegyelmezett és eredményes játékkal mind a két találkozón győzni tudtak. Folytatás szombaton a Vép ellen.

 

Ahogyan arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, a Haladás labdarúgócsapata ma Siófokon hármas minitornán vett részt. A házigazdák és a zöld-fehérek mellett a Pécs együttese vett részt a megmérettetésen. A csapatok 1x 45 perces mérkőzéseket játszottak körmérkőzéses rendszerben.

 

Szombathelyi Haladás–BFC Siófok 2-1. Siófok, zárt kapuk  mögött.
Haladás: Verpecz – Schimmer, Auer, Csilus, Németh Milán – Németh Márió, Jancsó, Tóth D., Doktorics (Tóth Milán, 20.) – Simon A., Rácz. Edző: Mátyus János.

 

Az első találkozót a szombathelyiek vívták a házigazda Siófokkal. A klub honlapjának beszámolója szerint jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat rendkívül agilisan játszott. Nagyobb helyzetek a Haladás előtt adódtak, Németh Márió és az új szerzemény, Simon András is könnyen előnyhöz juttathatta volna a vasi együttest. A vezetést ennek ellenére a Siófok szerezte meg, miután Elek fejese talált utat a kapuba. A Haladás nem sokat tétlenkedett, 8 perccel a bekapott gól után Jancsó András egyenlített, négy perccel később pedig már Rácz tizenegyese után a vendégeknél volt az előny. A Haladás a mérkőzés hátralévő részében is jól, szervezetten futballozott, több gólt is szerezhetett volna Mátyus János együttese. Az eredmény nem változott, így első mérkőzését 1-2 arányban megnyerte a szombathelyi együttes. 

 

Szombathelyi Haladás–Pécsi MFC 2-0. – Siófok, felkészülési mérkőzés, zárt kapuk mögött.
Haladás: Rózsa – Mocsi, Holdampf, Devecseri – Illés, Szekér, Bosnjak, Kiss B., Debreceni – Tóth B., Medgyes. Edző: Mátyus János.

 

A második, Pécs elleni mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget a védelemben az utánpótlás-válogatott Mocsi Attila, aki a Mol Fehérvár együttesétől érkezik Szombathelyre. A két klub már megállapodott egymással, már csak a szerződés aláírása van hátra. A mérkőzést a Haladás kezdte jobban, több nagy helyzetet is kidolgoztak a szombathelyiek, de Tóth Barna előbb a kapu fölé, majd mellé lőtt. A következő nagy lehetőség is a zöld-fehérek előtt adódott, de Debreceni nem tudott túljárni a pécsi kapus eszén. A mérkőzés végére aztán felpörögtek az események: Medgyes Zoltán négy percen kétszer is mattolta a pécsi védelmet, mindkétszer Debreceni passza után. A másodosztályba idén feljutó Pécsnek nem volt már válasza, így a Haladás második mérkőzését is megnyerte, ezúttal 2-0 arányban, és a másik két gárda mérkőzésétől függetlenül megnyerte a hármas minitornát.

 

A Haladás gyors, eredményes, kreatív játékkal rukkolt elő a nap folyamán, így megérdemelten utasította maga mögé a két csapatot. A következő felkészülési találkozót július 11-én, 17:30-kor a Vép ellen játssza Mátyus János együttese. 

 

 

Fotó: Mészáros D. Zsolt

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak