km/óra
  2023.02.03., péntek  •  Balázs napja
Mindkét mérkőzését megnyerte, így tornagyőztes lett a Haladás Siófokon

Mindkét mérkőzését megnyerte, így tornagyőztes lett a Haladás Siófokon

Jó iramú, hajtós mérkőzéseket játszott a vasi együttes, akik fegyelmezett és eredményes játékkal mind a két találkozón győzni tudtak. Folytatás szombaton a Vép ellen.

 

Ahogyan arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, a Haladás labdarúgócsapata ma Siófokon hármas minitornán vett részt. A házigazdák és a zöld-fehérek mellett a Pécs együttese vett részt a megmérettetésen. A csapatok 1x 45 perces mérkőzéseket játszottak körmérkőzéses rendszerben.

 

Szombathelyi Haladás–BFC Siófok 2-1. Siófok, zárt kapuk  mögött.
Haladás: Verpecz – Schimmer, Auer, Csilus, Németh Milán – Németh Márió, Jancsó, Tóth D., Doktorics (Tóth Milán, 20.) – Simon A., Rácz. Edző: Mátyus János.

 

Az első találkozót a szombathelyiek vívták a házigazda Siófokkal. A klub honlapjának beszámolója szerint jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat rendkívül agilisan játszott. Nagyobb helyzetek a Haladás előtt adódtak, Németh Márió és az új szerzemény, Simon András is könnyen előnyhöz juttathatta volna a vasi együttest. A vezetést ennek ellenére a Siófok szerezte meg, miután Elek fejese talált utat a kapuba. A Haladás nem sokat tétlenkedett, 8 perccel a bekapott gól után Jancsó András egyenlített, négy perccel később pedig már Rácz tizenegyese után a vendégeknél volt az előny. A Haladás a mérkőzés hátralévő részében is jól, szervezetten futballozott, több gólt is szerezhetett volna Mátyus János együttese. Az eredmény nem változott, így első mérkőzését 1-2 arányban megnyerte a szombathelyi együttes. 

 

Szombathelyi Haladás–Pécsi MFC 2-0. – Siófok, felkészülési mérkőzés, zárt kapuk mögött.
Haladás: Rózsa – Mocsi, Holdampf, Devecseri – Illés, Szekér, Bosnjak, Kiss B., Debreceni – Tóth B., Medgyes. Edző: Mátyus János.

 

A második, Pécs elleni mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget a védelemben az utánpótlás-válogatott Mocsi Attila, aki a Mol Fehérvár együttesétől érkezik Szombathelyre. A két klub már megállapodott egymással, már csak a szerződés aláírása van hátra. A mérkőzést a Haladás kezdte jobban, több nagy helyzetet is kidolgoztak a szombathelyiek, de Tóth Barna előbb a kapu fölé, majd mellé lőtt. A következő nagy lehetőség is a zöld-fehérek előtt adódott, de Debreceni nem tudott túljárni a pécsi kapus eszén. A mérkőzés végére aztán felpörögtek az események: Medgyes Zoltán négy percen kétszer is mattolta a pécsi védelmet, mindkétszer Debreceni passza után. A másodosztályba idén feljutó Pécsnek nem volt már válasza, így a Haladás második mérkőzését is megnyerte, ezúttal 2-0 arányban, és a másik két gárda mérkőzésétől függetlenül megnyerte a hármas minitornát.

 

A Haladás gyors, eredményes, kreatív játékkal rukkolt elő a nap folyamán, így megérdemelten utasította maga mögé a két csapatot. A következő felkészülési találkozót július 11-én, 17:30-kor a Vép ellen játssza Mátyus János együttese. 

 

 

Fotó: Mészáros D. Zsolt

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Már esik a hó Szombathelyen is!
Egyre többfelé havazik a melegfront felhőzetéből, a Dunántúlon többfelé már kifehéredett a táj - adja hírül az Időkép.
Mi mennyivel drágul a dohányboltokban?
Megosztotta a dohányosokat az elmúlt napokban a jövedékiadó-változás kérdése, ám az Index érdeklődésére a NAV egyértelművé tette: 2023. február 1-jével azok a hevített termékek kerültek a jövedéki adó hatálya alá, amelyek nem tartalmaznak dohányt. A mostani módosítás elsősorban olyan növény- vagy gyümölcsalapú termékeket érint, amelyeket eddig kiskereskedelmi láncok polcairól vagy webáruházakból lehetett beszerezni - írja az Index.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
„Gyere velünk, csináld velünk: a Derkovits iskola csapata megnyerte a területi elődöntőt
Szombathelyen rendezték a Játékos Sportvetélkedő területi elődöntőjét. Ma délelőtt az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában csaptak össze Vas, Zala és Somogy vármegye legjobb alsó tagozatosai. A Magyar Diáksport Szövetség rendezvényén az országos bajnoki döntőbe jutás volt a tét. A hazai színeket a Derkovits Gyula és a Gothard Jenő Általános Iskola csapata képviselte.
Dr. Györke Eszter: „Szeretettel, odafigyeléssel fordulok a betegeim felé”
Vérképzési és daganatos betegségben szenvedő gyerekeket gyógyít mindennap, ami az orvoslás egy különösen nehéz, lelkileg is megterhelő szakterülete, miközben maga is kétgyermekes édesanya. Ha épp nem a kórházi ambulancián vagy az osztályon dolgozik, családjának és a hobbijának él: szenvedélyes néptáncos. Dr. Györke Eszterrel, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermek-onkohaematológusával beszélgettünk, aki toronymagasan megnyerte az Év Vasi Embere 2022 közönségszavazását.