km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Minden szombathelyi óvodában megszervezték a gyermekfelügyeletet

Minden szombathelyi óvodában megszervezték a gyermekfelügyeletet

Minden szombathelyi óvodában lesz gyermekfelügyelet, már elkezdték az igények felmérését és a szülők értesítését – derül ki dr. László Győző alpolgármester Facebook-bejegyzéséből. A város vezetése tovább dolgozik az oltópontok kialakításán, már csak a kormányzati engedélyre várnak.

 

„Az óvodákat bezárták, a gyerekek felügyeletét megtiltották. Tudtuk, hogy ez rossz és kivitelezhetetlen döntés. Aztán tegnap délután mégis engedélyezték a gyerekek felügyeletét, ezért megszerveztük valamennyi óvodánkba, az igények felmérése és a szülők értesítése is folyamatosan halad”, írta közösségi oldalán dr. László Győző alpolgármester. 


Hozzátette: az állami oltási rendszer totális csődjének is tanúi lehettünk az elmúlt napokban. Ők azonban tovább dolgoznak a városi oltópontok kialakításán, hogy segíthessenek a többszörösen túlterhelt háziorvosoknak, hogy minél több embert minél hamarabb be tudjanak oltani. Felmérték a lehetséges helyszíneket, lehetőségeket, a szükséges erőforrásokat. Az előzetes terveket eljuttatták a kormányzati szervekhez, csak az engedélyükre várnak, hogy megkezdhessék a tényleges kialakítást. 


Dr. László Győző személyes tapasztalata, hogy itt helyben valamennyi érintett szakember, legyen szó állami vagy önkormányzati szektorról, erőn felül dolgozik azért, hogy minél hamarabb leküzdhessük ezt a vírust. 


„Ideje lenne a központi kormányzatnak is észrevenni végre, hogy a járvány kezeléséhez az önkormányzatok valódi és hatékony segítséget tudnak nyújtani. Csak hagyjanak minket dolgozni. Éljen Szombathely!” – fogalmazott. 

 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.