km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
Minden szombathelyi óvodában megszervezték a gyermekfelügyeletet

Minden szombathelyi óvodában megszervezték a gyermekfelügyeletet

Minden szombathelyi óvodában lesz gyermekfelügyelet, már elkezdték az igények felmérését és a szülők értesítését – derül ki dr. László Győző alpolgármester Facebook-bejegyzéséből. A város vezetése tovább dolgozik az oltópontok kialakításán, már csak a kormányzati engedélyre várnak.

 

„Az óvodákat bezárták, a gyerekek felügyeletét megtiltották. Tudtuk, hogy ez rossz és kivitelezhetetlen döntés. Aztán tegnap délután mégis engedélyezték a gyerekek felügyeletét, ezért megszerveztük valamennyi óvodánkba, az igények felmérése és a szülők értesítése is folyamatosan halad”, írta közösségi oldalán dr. László Győző alpolgármester. 


Hozzátette: az állami oltási rendszer totális csődjének is tanúi lehettünk az elmúlt napokban. Ők azonban tovább dolgoznak a városi oltópontok kialakításán, hogy segíthessenek a többszörösen túlterhelt háziorvosoknak, hogy minél több embert minél hamarabb be tudjanak oltani. Felmérték a lehetséges helyszíneket, lehetőségeket, a szükséges erőforrásokat. Az előzetes terveket eljuttatták a kormányzati szervekhez, csak az engedélyükre várnak, hogy megkezdhessék a tényleges kialakítást. 


Dr. László Győző személyes tapasztalata, hogy itt helyben valamennyi érintett szakember, legyen szó állami vagy önkormányzati szektorról, erőn felül dolgozik azért, hogy minél hamarabb leküzdhessük ezt a vírust. 


„Ideje lenne a központi kormányzatnak is észrevenni végre, hogy a járvány kezeléséhez az önkormányzatok valódi és hatékony segítséget tudnak nyújtani. Csak hagyjanak minket dolgozni. Éljen Szombathely!” – fogalmazott. 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás
A zöld-fehér alakulat ugyan a 2. percben hátrányba került, erre azonban még a szünet előtt 5 góllal tudott válaszolni, s végül 6-2-es győzelemmel térhet haza.
Kiss Norbert: négy EB-cím után is új célok, tervek viszik előre
2014, 2015, valamint 2021 után a tavalyi esztendőben is megnyerte a kamion Európa-bajnokságot, amivel már négyszeres győztesnek mondhatja magát, a szakági örökrangsorban pedig csupán a német Jochen Hahn előzi meg. A szombathelyi Kiss Norberttel az előző idény legfontosabb momentumairól, az idei várakozásokról, de a kamionsport jövőjéről is beszélgettünk.
A Savaria InterCity mozdonyának áramszedője letört, nem közlekednek a vonatok Budaörs és Kelenföld
A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. Az állomásra ekkor érkező, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor induló railjet mozdonyának szélvédője betörött. Mindkét vonat Budaörsnél vesztegel, olvasható a MÁV Facebook-oldalán.
Disznóvágáshoz használt eszközöket lopott el Vasegerszegről
A legjobbak között a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum
Megjelent az IKK 2023-as technikumi rangsora, melyen előkelő, harmadik helyen végzett a Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum. Több vasi iskola is fent van a 100-as listán.