km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Minden szombathelyi óvodában megszervezték a gyermekfelügyeletet

Minden szombathelyi óvodában megszervezték a gyermekfelügyeletet

Minden szombathelyi óvodában lesz gyermekfelügyelet, már elkezdték az igények felmérését és a szülők értesítését – derül ki dr. László Győző alpolgármester Facebook-bejegyzéséből. A város vezetése tovább dolgozik az oltópontok kialakításán, már csak a kormányzati engedélyre várnak.

 

„Az óvodákat bezárták, a gyerekek felügyeletét megtiltották. Tudtuk, hogy ez rossz és kivitelezhetetlen döntés. Aztán tegnap délután mégis engedélyezték a gyerekek felügyeletét, ezért megszerveztük valamennyi óvodánkba, az igények felmérése és a szülők értesítése is folyamatosan halad”, írta közösségi oldalán dr. László Győző alpolgármester. 


Hozzátette: az állami oltási rendszer totális csődjének is tanúi lehettünk az elmúlt napokban. Ők azonban tovább dolgoznak a városi oltópontok kialakításán, hogy segíthessenek a többszörösen túlterhelt háziorvosoknak, hogy minél több embert minél hamarabb be tudjanak oltani. Felmérték a lehetséges helyszíneket, lehetőségeket, a szükséges erőforrásokat. Az előzetes terveket eljuttatták a kormányzati szervekhez, csak az engedélyükre várnak, hogy megkezdhessék a tényleges kialakítást. 


Dr. László Győző személyes tapasztalata, hogy itt helyben valamennyi érintett szakember, legyen szó állami vagy önkormányzati szektorról, erőn felül dolgozik azért, hogy minél hamarabb leküzdhessük ezt a vírust. 


„Ideje lenne a központi kormányzatnak is észrevenni végre, hogy a járvány kezeléséhez az önkormányzatok valódi és hatékony segítséget tudnak nyújtani. Csak hagyjanak minket dolgozni. Éljen Szombathely!” – fogalmazott. 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak