km/óra
  2024.05.21., kedd  •  Konstantin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Milliárdokból újulhat meg Kőszeg városa

Milliárdokból újulhat meg Kőszeg városa

2,8 milliárd forintot kap útfelújításokra, parkolóépítésre, 800 millió forintot pedig új temető építésére Kőszeg – erről a napokban jelent meg a kormányhatározat. Megújul a város egyik ikonikus épülete, a Bálház is, amely a jövőben ismét kulturális, turisztikai célokat szolgálhat.

 

Nemrég készült el a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca. Az 50 milliós beruházás költségeinek 60 %-át a Belügyminisztérium pályázati támogatásából fizették. Hamarosan pedig indulhat a Dózsa György utca felújítása is. Erre már tavaly 100 milliót nyert a város, így a közműrekonstrukció még az idén elkezdődik. 


Básthy Béla, Kőszeg polgármestere elmondta, nagyon örülnek, hogy 2,8 milliárd forintot vehet majd igénybe a város az útjainak, parkolóinak a felújításához, valamint az ehhez csatlakozó csapadékvíz-elvezető rendszerekhez. Ennek nagyon nagy volt az időszerűsége, hiszen Kőszeg évek óta szenved attól, hogy a saját bevételeiből nem tudja megtartani, felújítani, karbantartani a saját útjait.


A Felső körút Kőszeg egyik legrosszabb állapotú útja. A központi támogatásnak köszönhetően ez biztosan megújul a közeljövőben, ahogy többek között a Hegyalja utca, az Űrhajósok utcája és a Balog iskola parkolója is. A listára azok az utcák kerülnek fel, ahol a legégetőbb a probléma. A város a közműszolgáltatókkal is egyeztet, hogy a tervezett fejlesztéseiket ezekre a helyekre irányítsák. Megújul Kőszeg egykori közösségi épülete, a Bálház is. A Jurisics-vár Művelődési Központtal együtt kulturális és turisztikai célokat szolgál majd a Bálház, amely rendezvénytermeivel jó kiegészítője lehet a szálláshelyeknek. Ezzel újabb alternatívát kínálva a szombathelyiek számára is.


Nemrég jelentették be, hogy az egyházi épületek felújítására 6 milliárd forintos támogatást kap Kőszeg, ebből renoválják a temető erősen leromlott állapotú kápolnáját is. Most 800 millió érkezik egy új temető létrehozására, amelyre szintén nagy szüksége van a városnak.

 

Fotó: Kőszeg város Facebook-oldala
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak