km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Megújult a Meseház Bölcsőde fűtési rendszere

Megújult a Meseház Bölcsőde fűtési rendszere

Alig három hét alatt elkészült a Meseház Bölcsőde fűtéskorszerűsítése. Hétfőn térhettek vissza a gyerekek az épületbe, amely közben meg is szépült: világosabb terek, vidámabb csoportszobák várták az ide járókat. A korszerűsítés 21 millió forintba került.

 

Újra teljes kapacitással működik a Meseház Bölcsőde. A közel negyvenéves fűtési rendszer korszerűsítése azért vált sürgőssé, mert az elöregedés okozta hibák miatt több köbméter víz folyt el naponta feleslegesen.


Sebestyén Bianka, a Szombathelyi EBI intézményvezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy nem tudták elállítani a melegvíz folyást, több helyen is feltárták az aljzatban a csöveket, javították is. A probléma azonban nem szűnt meg, nagyon nagy mennyiségben folyt a melegvíz, és ennek az egyetlen módja csak az lett volna, ha leállítják a fűtést. A fenntartó jóváhagyásával és támogatásával úgy döntöttek, hogy most történik meg a fűtéskorszerűsítés, nem tudják a nyarat megvárni.


A kivitelező alig egy hónap alatt végzett a munkával. A háromhetes időszak alatt a Csicsergő Bölcsőde játszóházába költöztek át a bútorok, játékok és persze a kisgyermeknevelők is - a kicsik így gördülékenyen tudtak alkalmazkodni az ideiglenes helyhez. Egy sokkal szebb, világos épületbe tértek vissza hétfőn.


Az intézményvezető hozzátette, nemcsak a teljes fűtéskorszerűsítés történt meg, az aljzatból levágva a csöveket, és a föld felszínén már látható módon hozva, hanem az épület teljes festése is, amivel esztétikájában is megszépült a bölcsőde. Remélik, már a vízfolyásnak is gátat szabtak. 


Mindez bruttó 21 millió forintba került. A közeljövőben még szükséges a Meseház Bölcsőde udvari árnyékolójának cseréje, amelynek a fém szerkezete ment tönkre az elmúlt négy évtized során.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.