km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Megújult a Meseház Bölcsőde fűtési rendszere

Megújult a Meseház Bölcsőde fűtési rendszere

Alig három hét alatt elkészült a Meseház Bölcsőde fűtéskorszerűsítése. Hétfőn térhettek vissza a gyerekek az épületbe, amely közben meg is szépült: világosabb terek, vidámabb csoportszobák várták az ide járókat. A korszerűsítés 21 millió forintba került.

 

Újra teljes kapacitással működik a Meseház Bölcsőde. A közel negyvenéves fűtési rendszer korszerűsítése azért vált sürgőssé, mert az elöregedés okozta hibák miatt több köbméter víz folyt el naponta feleslegesen.


Sebestyén Bianka, a Szombathelyi EBI intézményvezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy nem tudták elállítani a melegvíz folyást, több helyen is feltárták az aljzatban a csöveket, javították is. A probléma azonban nem szűnt meg, nagyon nagy mennyiségben folyt a melegvíz, és ennek az egyetlen módja csak az lett volna, ha leállítják a fűtést. A fenntartó jóváhagyásával és támogatásával úgy döntöttek, hogy most történik meg a fűtéskorszerűsítés, nem tudják a nyarat megvárni.


A kivitelező alig egy hónap alatt végzett a munkával. A háromhetes időszak alatt a Csicsergő Bölcsőde játszóházába költöztek át a bútorok, játékok és persze a kisgyermeknevelők is - a kicsik így gördülékenyen tudtak alkalmazkodni az ideiglenes helyhez. Egy sokkal szebb, világos épületbe tértek vissza hétfőn.


Az intézményvezető hozzátette, nemcsak a teljes fűtéskorszerűsítés történt meg, az aljzatból levágva a csöveket, és a föld felszínén már látható módon hozva, hanem az épület teljes festése is, amivel esztétikájában is megszépült a bölcsőde. Remélik, már a vízfolyásnak is gátat szabtak. 


Mindez bruttó 21 millió forintba került. A közeljövőben még szükséges a Meseház Bölcsőde udvari árnyékolójának cseréje, amelynek a fém szerkezete ment tönkre az elmúlt négy évtized során.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet
Programajánló: kék séta, húsvétra hangolódás és ügyességi versenyek a Víztorony lábánál
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a Víztorony és a KRESZ-park, megrendezik a kék sétát az autizmussal élőkért, húsvétra hangolódhatunk, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.