km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megújult a Meseház Bölcsőde fűtési rendszere

Megújult a Meseház Bölcsőde fűtési rendszere

Alig három hét alatt elkészült a Meseház Bölcsőde fűtéskorszerűsítése. Hétfőn térhettek vissza a gyerekek az épületbe, amely közben meg is szépült: világosabb terek, vidámabb csoportszobák várták az ide járókat. A korszerűsítés 21 millió forintba került.

 

Újra teljes kapacitással működik a Meseház Bölcsőde. A közel negyvenéves fűtési rendszer korszerűsítése azért vált sürgőssé, mert az elöregedés okozta hibák miatt több köbméter víz folyt el naponta feleslegesen.


Sebestyén Bianka, a Szombathelyi EBI intézményvezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy nem tudták elállítani a melegvíz folyást, több helyen is feltárták az aljzatban a csöveket, javították is. A probléma azonban nem szűnt meg, nagyon nagy mennyiségben folyt a melegvíz, és ennek az egyetlen módja csak az lett volna, ha leállítják a fűtést. A fenntartó jóváhagyásával és támogatásával úgy döntöttek, hogy most történik meg a fűtéskorszerűsítés, nem tudják a nyarat megvárni.


A kivitelező alig egy hónap alatt végzett a munkával. A háromhetes időszak alatt a Csicsergő Bölcsőde játszóházába költöztek át a bútorok, játékok és persze a kisgyermeknevelők is - a kicsik így gördülékenyen tudtak alkalmazkodni az ideiglenes helyhez. Egy sokkal szebb, világos épületbe tértek vissza hétfőn.


Az intézményvezető hozzátette, nemcsak a teljes fűtéskorszerűsítés történt meg, az aljzatból levágva a csöveket, és a föld felszínén már látható módon hozva, hanem az épület teljes festése is, amivel esztétikájában is megszépült a bölcsőde. Remélik, már a vízfolyásnak is gátat szabtak. 


Mindez bruttó 21 millió forintba került. A közeljövőben még szükséges a Meseház Bölcsőde udvari árnyékolójának cseréje, amelynek a fém szerkezete ment tönkre az elmúlt négy évtized során.

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.