km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Menetiránnyal szembe tekerő kerékpáros sodort el a naptól hunyorgó sofőr

Menetiránnyal szembe tekerő kerékpáros sodort el a naptól hunyorgó sofőr

A középkorú asszony a Rohonci út egyirányú kerékpárútján tekert a belváros felé, a menetirány szerinti bal oldalon, azaz szembe a forgalommal. A gépkocsit vezető fiatalember pedig a kórház felé közlekedett a Bartók Béla körúton és a felkelő nap sugarai erősen vakították.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt hétfőn reggel a szombathelyi Bartók Béla körút és a Rohonci út kereszteződésénél, a Bartók Béla körúti kijelölt gyalogosátkelőhelynél és kerékpárútnál, írja a 112Press. A Dacia a Paragvári utca felé tartott, a jelzőlámpák még nem működtek. A gépkocsi vezetője későn vette észre a menetirány szerinti bal oldalról érkező, a menetiránnyal szembe kerékpározó asszonyt és az autó az oldalával elsodorta a biciklist, aki az aszfaltra esett.


Az asszony a vélt elsőbbségének tudatában tekert át az úttesten, azonban mivel a forgalommal szembe kerékpározott, így szabálytalan volt. Ez még akkor is így van, ha elmondta, hogy "itt mindenki így biciklizik".


A személyautó vezetője ellen is indul szabálysértési eljárás, mivel nem a látási viszonyoknak megfelelően közlekedett.


A fiatalember elmondta, hogy a felkelő nap éppen a szemébe sütött, ezért vette észre későn a balról érkező kerékpárost. A baleset kijelölt gyalogátkelőhelynél történt, aminek a megközelítése is fokozott figyelmet igényel.


A kerékpár minden szükséges és előírt felszereléssel rendelkezett, a baleset időpontjában a világítása is működött.


A helyszíni szemle ideje alatt nem volt útlezárás az érintett útszakaszon.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.