km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Megyei II. osztály, északi csoport: zsinórban harmadszor nyert a Gencsapáti és az Újperint is

Megyei II. osztály, északi csoport: zsinórban harmadszor nyert a Gencsapáti és az Újperint is

A Lukácsháza továbbra is veretlen, ezúttal a Bobát győzte le hazai környezetben, de a Gérce is magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. Az Uraiújfalu és az Alsóújlak idegenben múlta felül ellenfelét, a Spari és a Szeleste pedig megosztozott a pontokon.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Boba SE 3-0 (2-0)  Lukácsháza, vezette: Marácz

Lukácsháza: Bán - Szentkúti (Bolfán, 68.) , Gombás, Horváth K., Kovács, Léhmann (Horváth Sz., 46.) , Csuka, Rozmán (Lévai, 79.) , Dr. László (Horváth M., 79.) , Bősze, Tóth (Németh, 68.)

Boba: László - Balogh, Kovács, Pityer, Szigeti, Fodor, Sütő, Kozári (Horváth, 84.) , Dákai, Medve (Nagy, 80.) , Porkoláb

Gólszerzők: Rozmán 42., Gombás 45., Németh 89.

 

A lukácsházi csapat két döntetlen után nagy bizonyítási vággyal lépett pályára, hogy újra győzelmet könyvelhessen el, talán ennek is betudható, hogy az utolsó passzokba, a befejezésekbe sok hiba csúszott. A hazaiak teljesen megérdemelt győzelmet arattak, végig uralták a mérkőzést, nagy mezőnyfölényben futballoztak. A kulturált, lelkes vendégek erejéből csak egy-egy szórványos kontrára futotta.

 

Elektromol Spari FC - Szeleste-Pósfa SE 2-2 (1-1)   Szombathely, vezette: Talabér

Elektromol Spari: PUNGOR - PULAI, Jónás, Schmidt, Varsányi, Láda, Kelemen, Bolfán (Barbalits, 73.) , HORVÁTH, MAJTÉNYI, Németh (SIPOS, 15.) (Pados, 77.)

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári - Nardai, Németh, Fülöp, Pethő (Horváth L., 78.) , Riba, Kovács R., Horváth R. (Fehér, 65.) , Kovács T., Horváth D. (Molnár, 65.) , Földi

Gólszerzők: Pulai 2., Jónás 61., ill. Pethő 23., Kelemen 78. (öngól)

Kiállítva: Pados 91. (Elektromol Spari)

 

Nagy lendülettel, motiváltan kezdte a mérkőzést a Spari, ez pedig hamar megmutatkozott gólban is, a 2. percben Pulai juttatta előnyhöz a házigazdát. Nem sokkal később aztán sajnálatos esemény történt a szombathelyiek szempontjából, Pungor András orrtörést szenvedett, ám ennek dacára is végigjátszotta a mérkőzést. A hazaiak az első játékrészben a helyzetek alapján eldönthették volna a találkozó sorsát, ezeket viszont nem sikerült kihasználniuk, így 1-1 állt az eredményjelzőn. A második felvonásban ismét a Spari került előnybe, a 70. perc után azonban sérülés végett visszaestek, így 2-2-es eredménnyel ért véget az összecsapás. Az utolsó pillanatokban a házigazda egy általa jogosnak vélt büntetőt szeretett volna számonkérni, a reklamálásnak azonban piros lap lett a "jutalma", a szombathelyiek végül így tíz emberrel fejezték be a mérkőzést. 

 

CONOIL Mersevát SE - Uraiújfalu SE 1-4 (0-0)   Mersevát, vezette: Szabó III.

Mersevát: Homlok - Gönye (Balogh, 55.) , Dénes, Csite, Csótár, Horváth (Takács M., 32.) , Nagy, Fülöp, Takács B., Rába (Orbán, 65.) , Döbröntei

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gáspár (Agg, 63.) , Gallen, Szabó B., Kollárits, Németh Z., Pungor, Kovács (Bokor, 83.) , Keszei (Simon, 55.) , Németh B. (Burka, 55.)

Gólszerzők: Orbán 66., ill. Simon 3 (61., 62., 80.), Burka 73.

 

Az első játékrészben kiegyenlített volt a játék, a fordulás után azonban frissített, erősített az Uraiújfalu, ami gólokban is megmutatkozott. Korrekt játékvezetés mellett megérdemelt vendég győzelem született. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Kemenesalja FC 4-0 (3-0)  Gérce, vezette: Szendrődi

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Komáromi, Ódor, Lakatos, Lőrincz, Major, Nunkovics, Kovács, Csonka, Kövesdi, Sebestyén (Soós, 70.)

Kemenesalja: Bakos - Őri, Fülöp (Smidéliusz S., 75.) , Géczi, Czöndör, Németh (Pethő, 21.) , Vajda, Smidéliusz B., Erdélyi, Kolompár, Varga

Gólszerzők: Major 2 (3., 20.), Kovács 23., Soós 86.

 

A Gérce a Boba után a Kemenesalját is legyőzte, megszerzett három pontjával pedig továbbra is szorosan ott van az élmezőny mögött és harcban van a dobogós helyekért. 

 

Gencsapáti KSE - Pecöl SE  3-2 (1-2)   Gencsapáti, vezette: Kedves

Gencsapáti: Horváth Gy. - Jónás, Soldatenko (Horváth A., 91.) , Dancs, Fülöp, Bokor (Skrapits, 80.) , Sulyok (Varga, 57.) , Egyed (Tóth, 57.) , Roshko, Lőrincz, Janek

Pecöl: Kollarics - Pálfi (Kasza, 46.) , Tóth (Kiss, 75.) , Gyürü, Oszkó, Farkas (Németh, 36.) , Hóbor (Czeglédi, 89.) , Boncz, Seper, Joó, Balázs

Gólszerzők: Dancs 11., Lőrincz 75., Skrapits 83., ill. Farkas 19., Gyürü 38.

 

A hazaiak egy jó iramú, gólokban és fordulatokban gazdag mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattak a jól futballozó, ám a hajrára kicsit elfáradó Pecöllel szemben.

 

Újperinti SE - Bozsoki SE 3-0 (3-0)  Szombathely, vezette: Héra

Újperint: Szlámer - Takács (Kovács G., 63.) , Kovács Zs., Hujber, Varga (Kiss R., 10.) , Egyed, Hegedűs, Sásdi, Kiss Á. (Tóth, 78.) , Nyári (Péter, 63.) , Szabó (Viszket, 63.) 

Bozsok: Farkas - Bigner, Kratochwill, Nagy (Kalmár, 46.) , Pál, Dévényi (Kaposi, 46.) , Németh (Dobány, 69.) , Kovács, Szalai (Iker, 75.) , Tompek (Szenteleki, 46.) , Marti

Gólszerzők: Takács 8., Kiss R. 33., Egyed 45.

 

A remek formában lévő hazaiak a Boba ellen elszenvedett vereségük óta zsinórban harmadik mérkőzésüket nyerték meg, ennek köszönhetően a tabella második helyén üldözik a listavezető Lukácsházát.

 

Kemenesmagasi FC - Alsóújlaki SC 0-3 (0-1)   Kemenesmagasi, vezette: Busi

Kemenesmagasi: Papp - Poós, Berghoffer, Fülöp (Peresznyei, 46.) , Molnár Zs., Horváth, Solymos (Kerekes, 55.) , Király, Palotai (Kosztolánczi, 71.) , Molnár T., Takács

Alsóújlak: Gábor - Gampel Do., Kaposi, Varga K. (Káldi M., 55.) , Toldi (Káldi I., 72.) , Varga Á., Varga N., Farkas (Papp, 77.) , Gampel Dá., Nagy (Kovács, 55.) , Varga R.

Gólszerzők: Gampel Do. 39., Varga R. 2 (56, 87.)

 

Az Alsóújlak veretlenül vágott neki az összecsapásnak, mérlegét pedig meg is tartotta, miután 3-0-s győzelmet aratott a Kemenesmagasi otthonában.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.