km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Megyei II. osztály, északi csoport: tovább növelte előnyét a listavezető

Megyei II. osztály, északi csoport: tovább növelte előnyét a listavezető

A Zanati KSE-HVSE a Bozsokot győzte le, a Sé viszont a Söptét, így hét pontra nőtt a különbség a két csapat között. A Gencsapáti továbbra is jó formában, de a Pecöl is tartja veretlenségi sorozatát. Fölényesen nyert a Gérce, az Alsóújlak az Uraiújfalu ellen tartotta otton a három pontot. A Mersevát a Sitke, a Szeleste az Ikervár ellen nyert 3-2 arányban.

 

Kemenesalja Futball Club - Gencsapáti KSE 2-3 (0-0)  Vönöck, vezette: Nagy

Kemenesalja: Bakos - Kolompár (Lőrincz G. 71.) , Belegrai, Őri (Smidéliusz 86.) , Dobson, Szakál M., Czöndör, Lőrincz M., Pethő, Ölbei, Varga

Gencsapáti: Horváth - Petrőczi (Egyed 79.) , Janzsó, Mester, Dancs, Csonka (Fogl 60.) , Bokor (Varga 72.) , Tóth (Szigetvári 91.) , Molnár (Tar 60.) , Lőrincz, Kovács

Gólszerzők: Ölbei 58., Czöndör 67., ill. Dancs 57., Lőrincz 2 (61., 81.)

 

A rendkívül sportszerű mérkőzésen a vendégek könyörtelenül kihasználták a Kemenesalja megingásait, és elvitték a három pontot. A hazaiak gratulálnak a Gencsapátinak a győzelemhez. 

 

Sitke KKSE - CONOIL Merseváti SE 2-3 (1-2)  Sitke, vezette: Monostori

Sitke: Viczmándi - Imre Gá., Papp, Poós, Tóbiás, Szita (Kiss 90.) , Imre Ge., Kelemen, Németh, Horváth B. (Bakonyi 61.) , Horváth G. (Szakos 61.) 

Mersevát: Patyi - Molnár, Győrvári, Orbán, Gáncs, Dénes M. (Pásti 57.) , Czupor (Tanai 74.) , Horváth, Sebestyén, Nagy, Dénes B. (Varga 77.)

Gólszerzők: Papp 20., Tóbiás 65., ill. Sebestyén 2 (41., 44.), Pásti 59.

Kiállítva: Horváth 67., Dénes B. 88. (mindkettő Mersevát)

 

A sitkeiek a 20. percben Papp góljának köszönhetően szereztek vezetést, a félidő vége előtt azonban Sebestyén duplájával már a Mersevátnál volt az előny. A fordulás után Pásti jegyezte a harmadik vendég találatot, majd pár perccel később Tóbiás révén visszajött a mérkőzésbe a hazai csapat. A mersevátiak kettős emberhátrányban fejezték be a találkozót, de előnyük kitartott, így három ponttal gazdagodtak. 

 

Elektromol Spari FC - Pecöl KMSE 0-0 (0-0)  Szombathely, vezette: Sály

Elektromol Spari: Jónás - Baranyai, Dienes, Kovács, Pulai, Barbalits (Sipos 90.) , Tóth, Németh V., Schmidt, Németh R., Molnár (Pados 52.)

Pecöl: Takács - Kurucz, Szemes, Farkas E., Gyürü, Oszkó, Farkas A., Illés, Varsányi (Kollarics 69.) , Horváth, Márok (Németh 81.)

 

A mérkőzés elején inkább tapogatóztak a csapatok, egyik félnek sem sikerült a másik fölé kerekednie. Mindkét együttes rendkívül motiváltan lépett pályára, ez pedig jót tett a találkozó színvonalának. Helyzetek itt is, ott is adódtak, gólt azonban egyik csapatnak sem sikerült szereznie. Összességében a nagyot küzdő Sparisok rászolgáltak az egy pontra, a hazaiaktól mindenki jó teljesítményt nyújtott. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Ölbő Községi SE 8-0 (3-0)  Gérce, vezette: Gróf

Gérce: Fehér - Németh, Máthé, László, Major, Pethő (Erdős 78.) , Lerik, Hompok, Nunkovics, Kovács, Csonka (Sali 68.)

Ölbő: Varga - Tóth Al., Tóth At., Szanyi, Papp, Simon, Tóth G., Bertha, Rabi, Palaczky, Németh (Ádám 58.)

Gólszerzők: Lerik 4 (5., 22., 76., 81.), Hompok 15., Kovács 75., Máthé 80., Nunkovics 84.

 

A gérceiek magabiztosan győzték le a nehéz helyzetben lévő ölbői csapatot, a megszerzett három pontnak köszönnhetően pedig továbbra is harcban vannak a dobogóért, öt pont a lemaradásuk a Pecöllel szemben. 

 

Szeleste-Pósfa SE - ÖTE Ikervár FC 3-2 (0-1)  Szeleste, vezette: Árpád

Szeleste: Kovács M. - Tóth, Fülöp (Csizmazia 92.) , Vincze (Horváth D. 50.) , Riba, Kovács A., Szabó (Horváth L. 29.) , Varga, Kovács R., Földi, Trittremmel

Ikervár: Takács - Németh D., Németh M., Vincze, Németh P., Naszádos, Molnár, Asztalos (Horváth 46.) , Varga, Schimmer (Kondora 81.) , Németh R.

Gólszerzők: Varga 55., Kovács R. 83,. Kovács A. 84., ill. Varga 9., Molnár 50.

Kiálítva: Molnár 88. (Ikervár)

 

Az egész meccsen mezőnyfölényben játszó Szeleste védelmének két megingását kihasználó Ikervár már 2-0-ra is vezetett, de a hazai csapat példás küzdeni tudásának köszönhetően a hajrában megfordította az eredményt és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. 

 

Honvéd Sé SE - Söpte Sport Egyesület 3-1 (3-0)  Sé, vezette: Bedi

Honvéd Sé: Földi - Szalay, Séfer, Kovács (Vámos 93.) , Werderits, Muzsai (Bonchis 79.) , Farkas (Varga 61.) , Fichtacher, (Nemes 55.)  Horváth, Vándori, Kámán

Söpte: Márffi - Kertes, Mester (Németh 82.) , Kovács, Léhmann, Pungor, Molnár, Vámos, Varga, Kálmán (Marton 55.) , Koronczai (Pereszteghy 44.) 

Gólszerzők: Horváth 5., Kovács 6., Werderits 10., ill. Marton 68.

Kiállítva: Bonchis 92. (Honvéd Sé), ill. Varga 92. (Söpte)

 

Vasárnap délután az egyik bajnokesélyes csapat látogatott Sébe. A hazai csapat még hadra fogható játékosai ezzel mit sem törődve, hatalmas elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, igyekeztek az ellenfelet már a saját térfelén letámadni, aminek meg is lett az eredménye, hiszen még tíz perc sem telt el a találkozóból, de ezalatt már három gólt rámoltak be a söptei kapuba. A vendégek ezt követően lassan kezdtek éledezni a sokkból, kiegyenlített lett a játék. A második félidőben továbbra is óriási tempót diktáltak a csapatok. A söpteiek mindent elkövettek, hogy kozmetikázzanak az eredményen, de ez csak büntetőből sikerült, mert a hazai védelem jól állt a lábán. Sőt, a házigazda szórványos ellentámadásiban mindig benne volt a veszély, de a jobbnál jobb lehetőségek mind kimaradtak. Összességében egy kitűnő mérkőzésen a hazai csapat – melyben minden játékos jól teljesített – ezúttal minden téren felülmúlta sokra hivatott ellenfelét, győzelme akár nagyobb arányú is lehetett volna. A séiek a győzelmet a mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett játékostársuknak, Farkas Péternek ajánlják.

 

Alsóújlaki Sport Club - Uraiújfalu SE 4-2 (3-0)  Alsóújlak, vezette: Farkas

Alsóújlak: Gábor (Szőnye 84.)  - GAMPEL (Papp 74.) , KAPOSI, Varga K., PADOS, Nagy, Varga Á, Varga N., Ország (Tárkányi 55.) , Kántor (Takács 78.) , VARGA R.

Uraiújfalu: Horváth (Niczki 85.)  - Szabó, Varga (Gönczöl 46.) , Csete, Sándor (Gáspár 25.) , Tóth, Pungor, Gallen, Agg, Németh, Simon (Kollárits 27.)

Gólszerzők: Kaposi 4., Varga 5., Pados 36., Gampel 55., ill. Tóth 86., Szabó 89.

 

Több meghatározó játékosát is nélkülöznie kellett az Uraiújfalu elleni mérkőzésen az Alsúóújlaknak, ennek ellenére mindenképpen szerették volna otthon tartani a három pontot. Készültek a vendégekből, már az első percekben nyomást is tudtak helyezni rájuk, ez pedig gólokban is megmutatkozott, hiszen már az első öt percben sikerült kétszer is beköszönniük. Ezt követően sajnos nem feltétlenül a futballról szólt a mérkőzés, a vendégek vezetőedzőjének azonban volt lélekjelenléte és a félidőben rendezte a sorokat nagyon tisztességes módon, amiért köszönettel tartozik a házigazda. A második játékrészre újra a játéké lett a főszerep, az Uraiújfalu komoly erőket mogósított az eredmény kozmetikázása érdekében, viszont későn ébredtek, színvonalas játékvezetés mellett a hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 

 

Bozsoki SE - Zanati KSE-Haladás VSE 0-2 (0-0)  Bozsok, vezette: Rácz

Bozsok: Miklós - Iker (Marti 63.) , Nemes, Kalmár, Nagy (Kovács 84.) , Jagodics, Pál (Hankó 55.) , Dévényi (Kaposi 55.) , Szalai, Tompek, Kiss

Zanati KSE-HVSE: Kántor - Szőts (Machinek 84.) , Nemes (Bódi 65.) , Ferencz, Maráczi, Perger, Szenczi (Edelényi 54.) , Németh G. (Szabó 87.) , Németh E., Janek, Berta

Gólszerzők: Ferencz 52., Edelényi 73.

 

A házigazda tökéletesen megszervezte a védekezését, ezáltal az első félidőben helyzetig sem jutott a bajnoki cím legfőbb várományosa. A második félidőben egy jól eltalált átlövés hozta meg a vezetést, majd egy kontrából sikerült lezárni a mérkőzést a vendég együttesnek. A vereség ellenére a hazai csapatból mindenkinek jár a dicséret.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.