km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei II. osztály, északi csoport: nyert a Csepreg, valamint a Söpte is és elléptek az üldözőktől

Megyei II. osztály, északi csoport: nyert a Csepreg, valamint a Söpte is és elléptek az üldözőktől

A Pecöl a Bozsok, a Szeleste az Alsóújlak, a Söpte pedig a Kemenesalja ellen tartotta otthon a három pontot, az Elektromol Spari idegenben tudott nyerni, míg a Mersevát újperinti vendégjátéka 0-0-s döntetlent hozott.

 

Gencsapáti KSE - Gérce-Vásárosmiske KSE 1-1 (0-1)   Gencsapáti, vezette: Szendrődi

Gencsapáti: Horváth Gy. - Petrőczi, Janzsó, Varga, Mester, Markó (Horváth Á. 63.) , Tar, Bokor, Lőrincz (Németh 91.) , Szigetvári (Tóth 54.) , Kovács

Gérce-Vásárosmiske: Lengyel - Németh, Máthé, László, Pethő, Lerik, Mórocz, Kovács, Rövid, Kiss (Soós 84.)

Gólszerzők: Lőrincz 90., ill. Pethő 8.

 

A hetek óta több játékost is nélkülözni kényszerülő hazaiak menetrend szerint megkapták a mérkőzés elején a szokásás gólt, a gérceiek az első félidőben dominálni tudtak, az előnyt viszont nem sikerült növelniük. A fordulás után az alapos fejmosáson átesett gencsiek mindent megtettek az egyenlítésért, ami a mérkőzés hajrájában sikerült is. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vendégek is szerezhettek volna még gólt, de a hazaiak kapusa parádés napot fogott ki.

 

Újperinti SE - CONOIL Merseváti SE 0-0 (0-0)  Szombathely, vezette: Busi

Újperint: Szlámer - Kovács Zs. (Szabó 55.) , Hazafi (Takács 22.) , Iszak, Kovács G., Jagodits, Egyed, Horváth, Hegedűs, Németh (Tóth 76.) , Kiss (Baranyai 46.)

Mersevát: Patyi - Gönye (Dénes 46.) , Pethő, Csite, Horváth Zs. (Horváth T. 81.) , Orbán, Nagy (Takács 73.) , Győrvári, Szabó, Balogh, Czupor (Borbács 93.)

 

Két hosszú ideje veretlen együttes találkozott egymással, ez pedig a pontosztozkodással véget érő összecsapás után sem változott.

 

Sitke KKSE - Elektromol Spari FC 1-5 (1-2)  Sitke, vezette: Monostori

Sitke: Kelemen D. - Gaál, Lakatos, Gyürü (Kelemen B. 46.) , Papp, Németh (Molnár 76.) , Tóbiás, Imre (Bagoly 61.) , Sulyok, Németh, Pencz

Elektromol Spari: Horváth - Schmidt, Varsányi, Pulai (Barbalits 85.) , Bolfán (Fülöp 52.) , Láda, Kovács T., Németh V., Jónás Cs. (Jónás D. 46.) , Kovács A., Németh R.

Gólszerzők: Sulyok 42., ill. Pulai 3 (1., 31., 71.), Fülöp 67., Láda 84.

 

A vendég csapat megérdemelt győzelmet aratott a sitkeiek ellen.

 

Uraiújfalu SE - Csepregi Sportegyesület 0-3 (0-1)   Uraiújfalu, vezette: Bagoly

Uraiújfalu: Horváth (Niczki 83.)  - Szabó, Gallen, Burka (Gáspár 58.) , Kollárits, Tóth (Simon 71.) , Pungor, Kovács, Fehér, Keszei, Agg (Csete 70.)

Csepreg: Németh - Kótai (Takács 77.) , Steiner M., Tájmel, Kossuth, Nika (Baranyai 80.) , Simon, Pócza, Nagy (Merk 60.) , Lukács, Steiner C. (Kovács 80.)

Gólszerzők: Kótai 2 (32., 49.), Pócza 58.

Kiállítva: Kollárits 68. (Uraiújfalu)

 

A listavezető ezúttal idegenben is be tudta gyűjteni mindhárom bajnoki pontot, miután Kótai József duplájával, valamint Pócza András találatával 3-0-s győzelmet aratott az Uraiújfalu otthonában.

 

Pecöl SE - Bozsoki SE 5-2 (2-0)  Pecöl, vezette: Elek

Pecöl: Takács - Pálfi, Kurucz Ki., Farkas E. (Kurucz Ke. 81.) , Varga (Oszkó 71.) , Farkas A., Hóbor (Horváth 41.) , Németh Á., Kámán, Szemes (Németh I. 81.) , Balázs (Iszak 33.)

Bozsok: Szenteleki Á. - Kratochwill, Nagy (Németh 88.) , Pál, Dévényi, Hankó, Szalai, Tompek, Kiss, Marti (Szenteleki B. 57.) , Kaposi (Kalmár 71.) 

Gólszerzők: Szemes 5., Balázs 15., Iszak 73., Kámán 77., Farkas A. 83., ill. Nagy 84., Hankó 90.

 

Jól kezdte a mérkőzést a Pecöl, hamar kétgólos előnyre tett szert, ez pedig ki is tartott a szünetig. A hazaiak tudták, hogy a második játékrészben is az előzőhöz hasonló elánnal kell küzdeniük, ez így is lett, még három alkalommal betaláltak, és bár a vendégek a hajrában szépíteni tudtak, a pecöli győzelem nem forgott veszélyben, 5-2-es eredménnyel ért véget a találkozó.

 

Söpte Sport Egyesület - Kemenesalja Futball Club 2-1 (1-1)  Söpte, vezette: Sály

Söpte: Gombor - Mester (Fogl 62.) , Németh, Kovács, Léhmann (Farkas 82.) , Horváth, Hujber, Koronczai, Vámos, Koszokovits (Udvardi 73.) , Rómer

Kemenesalja: Bakos - Belegrai, Vajda, Őri (Erdélyi 70.) , Dobson, Lőrincz (Kolompár 46.) , Czöndör (Bodor 75.) , Szalay, Berecz, Péter, Ölbei

Gólszerzők: Horváth 10., Kovács 52., ill. Szalay 11.

 

Egy rendkívül sportszerű mérkőzésen a végig mezőnyfölényben, ám sok pontatlansággal játszó hazaiak megérdemelt győzelmet arattak a szimpatikus és lelkes vönöcki gárda ellen.

 

Szeleste-Pósfa SE - Alsóújlaki Sport Club 2-0 (1-0)   Szeleste, vezette: Kedves

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Nardai, Németh, Fehér (Pethő 65.) , Pomper (Horváth 81.) , Fülöp, Riba, Kovács T. (Tóth 77.) , Varga, Kovács R., Földi

Alsóújlak: Szőnye - Gampel, Kaposi, Varga K., Pados (Toldi 67.) , Varga Á. (Papp 75.) , Káldi M. (Vasas 55.) , Ódor, Káldi I. (Tóth 55.) , Hancz, Varga R.

Gólszerzők: Varga K. 18. (öngól), Varga M. 75.

Kiállítva: Nardai 85. (Szeleste), illetve Hancz 31. (Alsóújlak)

 

Egy fegyelmezetlenség miatt már a mérkőzés elején hátrányba került az Alsóújlak, a hazaiak ezt kihasználták, fölénybe kerültek és megérdemelten szerezték meg a fontos három pontot. A szelestei együttes végig nagy akarattal játszott. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.