km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, északi csoport: magabiztos uraiújfalui győzelem, a Bozsoké az egyetlen idegenbeli siker

Megyei II. osztály, északi csoport: magabiztos uraiújfalui győzelem, a Bozsoké az egyetlen idegenbeli siker

A Sé nyolcgólos mérkőzésen győzte le a Sparit, a Pecöl pedig a Gérce ellen tartotta otthon a három pontot. Az Újperint 2-2-es döntetlent játszott a listavezető Csepreggel, de a Söpte, valamint a Gencsapáti is hasonló eredményt ért el.

 

Sitke KKSE - Bozsoki SE 0-6 (0-2)   Sitke, vezette: Varga

Sitke: Kelemen - Szakos (Csonka 62.) , Bagoly, Lakatos (Bejczy 75.) , Németh K., Gyürü, Papp, Németh Z., Németh M., Pencz, Imre

Bozsok: Farkas (Szenteleki Á. 72.)  - Bigner, Kratochwill (Szalai 64.) , Kalmár, Nagy (Kaposi 56.) , Pál (Szenteleki B. 64.) , Dévényi (Pónácz 78.) , Hankó, Dobány, Tompek, Kiss

Gólszerzők: Kalmár 12., Kiss 14., Pál 61., Hankó 66., Kaposi 77., Dobány 88.

 

A vendég csapat megérdemelt sikert aratott a tartalékos sitkeiek felett. A hazai csapat gratulál az U19-esek győzelméhez.

 

Sé Honvéd SE - Elektromol Spari FC 5-3 (4-0)   Sé, vezette: Kedves

Sé: Földi - Kovács, Werderits (Kiss Márton 51.) , Muzsai (Hende 61.) , Boldizsár, Nemes (Kiss Mihály 51.) , Fichtacher, Soós (Molnár 70.) , Tóth, Kiss Máté (Vámos 85.) , Uri

Elektromol Spari: Horváth - Kovács A., Pulai, Kovács T., Varsányi, Schmidt, Láda, Jónás, Németh V. (Barbalits 70.) , Bolfán, Németh R.

Gólszerzők: Kiss Máté 19., Tóth 35., Werderits 38., Soós 45., Molnár 93., ill. Pulai 2 (48., 50.), Varsányi 75.

 

Nem is olyan régen még a felső-ház meghatározó csapatai most alsó-házi rangadót vívtak. Mindig van egy különleges hangulata összecsapásaiknak, ez most is így volt. Az első félidő nyomasztó hazai fölénnyel telt. Számos helyzetet kidolgoztak a séiek, a jobbnál-jobb lehetőségek közül négyet is kihasználtak, így megnyugtató hazai előnnyel vonultak szünetre a felek, eldőlni látszott a találkozó. A folytatásban a vendégek azonban nem így gondolták és az öltözőben maradt vendéglátót szórványos ellentámadásokkal lepték meg és kihasználva a védekezési megingásokat gyors egymásutánban két perc alatt kétszer is betaláltak. Sőt, egy büntető után már csak egygólos volt a hazai előny. A kissé megzavarodott házigazda lassan ébredezett, a félidő második felében már ők is a pályán voltak és végül egy gyönyörű szabadrúgásgóllal tették magabiztossá győzelmüket. Összességében egy gólgazdag, élvezhető mérkőzésen, kitűnő játékvezetői ténykedés mellett megérdemelt hazai győzelem született.

 

Újperinti SE - Csepregi Sport Egyesület 2-2 (0-2)    Szombathely, vezette: Imre

Újperint: Biró - Takács (Kovács A. 46.) , Kovács Zs. (Jagodits 25.) , Iszak, Baranyai, Kovács G. (Szabó 65.) , Egyed, Horváth, Hegedűs, Németh (Hazafi 46.) , Kiss

Csepreg: Jakatics - Kótai, Steiner M., Tájmel, Kossuth (Merk 74.) , Nika M. (Baranyai 89.) , Pócza (Kovács 91.) , Nika B. (Németh 34.) , Nagy, Lukács, Steiner C. (Takács 81.)

Gólszerzők: Egyed 63., Hazafi 94., ill. Lukács 19., Kótai 25.

 

A listavezető Csepreg mehetett kedvezőbb helyzetben pihenőre, ugyanis 2-0-ára vezetett a szünetben, a hazaiak azonban a 63., illetve a 94. percben is betaláltak, megmentve ezzel az egyik pontot. 

 

Uraiújfalu SE - Kemenesalja Futball Club 10-1 (4-1)   Uraiújfalu, vezette: Talabér

Uraiújfalu: Niczki - Szabó M., Gallen, Szabó B., Burka (Németh 46.) , Tóth, Pungor, Kovács, Fehér, Keszei (Csete 58.) , Agg (Kollárits 46.)

Kemenesalja: Nagy - Belegrai, Vajda, Szakál (Kolompár 31.) , Őri, Dobson, Berecz, Czöndör (Veszprémi 63.) , Szalay, Lőrincz, Péter

Gólszerzők: Tóth 4 (3., 23., 37,. 47.), Burka 30., Németh 3 (48., 62., 81.), Szabó M. 2 (64., 84.), ill. Czöndör 28.

 

A hazaiak már az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert, ezt pedig még tovább növelték a folytatásban. A találkozó 10-1-es eredménnyel zárult, az Uraiújfalu zsinórban harmadik győzelmét aratta.

 

Pecöl SE - Gérce-Vásárosmiske KSE 4-2 (1-1)   Pecöl, vezette: Ódor

Pecöl: Kollarics - Pálfi, Kurucz, Szemes Z., Farkas E., Varga (Hóbor 70.) , Farkas A., Iszak, Németh Á. (Szemes B. 74.) , Horváth (Czeglédi 81.) , Balázs (Németh I. 39.)

Gérce: Fehér (Lengyel 45.)  - Máthé, László, Pethő, Lerik, Mórocz, Major (Kiss 74.) , Nunkovics (Sali 68.) , Kovács, Csonka (Soós 87.) , Kövesdi

Gólszerzők: Farkas A. 2 (46., 80.), Farkas E. 58., Iszak 62., ill. Pethő 33., Máthé 78.

Kiállítva: Szemes Z. 92. (Pecöl)

 

Az elmúlt forduló Alsóújlak elleni mérkőzése előtt a Pecöl igyekezett rendezni a sorokat, és tudatosítani a játékosokban azt, hogy ennél a hozzáállásnál sokkal több kell. A beszélgetés hatásosnak bizonyult, a csapat már akkor pontot érdemelt volna, és most is jó felfogásban lépett pályára. Az első félidőben széllel szemben játszottak a hazaiak, ennek ellenére is volt ziccerük, a vezetést viszont a vendégek szerezték meg. A pecöliek nem adták fel, mentek előre, és hittek abban, hogy a második félidőben a szél által támogatva is meglesznek a lehetőségeik. Ez így is lett, ezeket könyörtelenül kihasználták, így remek csapatjátékkal 4-2-es győzelmet arattak. A Pecöl mielőbbi felépülést kíván a vendégek kapusának, aki egy szerencsétlen ütközés következtében orrtörést szenvedett. 

 

Söpte Sport Egyesület - Alsóújlaki Sport Club 2-2 (1-1)  Söpte, vezette: Szabó III.

Söpte: Gombor - Mester, Németh, Kovács, Rómer, Horváth, Hujber G., Hujber B. (Fogl 58.) , Koronczai, Vámos, Koszokovits

Alsóújlak: GÁBOR - Kaposi, VARGA K., PADOS (TOLDI 67.) , Varga Á. (Nagy 75.) , VARGA N., Káldi M. (KÁLDI I. 55.) , FARKAS, ÓDOR, Hancz (Tóth 55.) , Varga R. (Papp 87.)

Gólszerzők: Hujber G. 39., Rómer 50., ill. Varga R. 2 (10., 61.)

 

A veszélyesen kontrázó vendégek megérdemelten vitték el az egyik pontot a mezőnyfölényben játszó hazaiak ellen.

 

Gencsapáti KSE - Szeleste-Pósfa SE 2-2 (2-0)   Gencsapáti, vezette: Horváth

Gencsapáti: Horváth - Janzsó, Kovács Gé. (Szigetvári 82.) , Varga, Mester, Dancs, Petrőczi, Egyed, Lőrincz (Tóth 75.) , Kovács Gá., Tar

Szeleste: Kovács M. - Nardai, Pomper, Kovács A., Szabó, Kovács T., Varga, Horváth (Tóth 58.) , Kovács R., Földi, Trittremmel

Gólszerzők: Varga 3., Tar 25., ill. Varga 58., Kovács R. 81.

 

Az első félidőben a hazaiak, a másodikban a vendégek szereztek gólokat. A találkozó hajrájában mindkét együttes megszerezhette volna a győztes találatot, a helyzetek azonban kimaradtak, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).