km/óra
  2024.05.29., szerda  •  Magdolna napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megyei II. osztály, északi csoport: hosszú idő után botlott az Újperint, győztes útra tért a Pecöl

Megyei II. osztály, északi csoport: hosszú idő után botlott az Újperint, győztes útra tért a Pecöl

A Gencsapáti, a Sé, valamint a Szeleste hazai környezetben gyűjtötte be mindhárom bajnoki pontot, a Kemenesmagasi és a Bozsok pedig idegenben tudott nyerni. Nem született gól a Lukácsháza és az Alsóújlak összecsapásán.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Alsóújlaki SC 0-0 (0-0)  Lukácsháza, vezette: Imre

Lukácsháza: Bán - Horváth, Németh N. (Dr. László, 46.) , Osztrosits, Kovács, Németh B. (Bolfán, 75.) , Kondics (Gombás, 46.) , Tóth (Takács, 46.) , Csuka, Rozmán (Németh Cs., 86.) , Bősze

Alsóújlak: Gábor - Tóth (Gampel Do., 57.) , Varga K. (Toldi, 57.) , Vasas (Káldi I., 74.) , Varga Á., Varga N., Káldi M. (Kovács, 74.) , Gampel Dá., Farkas (Nagy, 85.) , Ódor, Varga R.

 

Mindkét csapat nagy akarással vetette bele magát a mérkőzésbe. A hazaik próbáltak dominálni, a védekezésre berendezkedő vendégek pedig kontrákból, pontrúgásakból igyekeztek veszélyeztetni. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódott egy-egy nagy helyzet, de a hálók nem rezdültek meg. Félidőben a hazai csapat három helyen is változtatott, a cserék lendületet hoztak, de a hazai gól nem érkezett meg a második játékrészben sem. A végig mezőnyfölényben futballozó házigazda kevés helyzetet alakított ki az egész mérkőzésen. A 11 játékossal védekező, nagyot küzdő vendég csapat így egy pontot rabolni tudott a Lukácsháza otthonából.

 

Szeleste-Pósfa SE - Boba SE 4-0 (1-0)  Szeleste, vezette: Elek

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári - Nardai, Maráczi (Németh, 70.) , Pomper, Fülöp, Pethő, Molnár (Szele, 70.) , Fehér (Kovács T., 55.) , Kovács R., Horváth, Földi

Boba: Fábián - Balogh, László, Fodor, Sütő, Szabó, Dákai, Porkoláb (Medve, 75.) , Mester, Farkis (Prépost, 75.) , Kovács

Gólszerzők: Pomper 2 (13., 66.), Horváth 2 (56., 81.)

 

Nehezen törte fel a hazai csapat a lelkesen küzdő vendégek védekezését, sok helyzetet kihagytak a vendéglátó támadói, a találkozó végére azonban egyértelművé vált, hogy melyik a jobb csapat.

 

Sé Honvéd SE - Kemenesalja FC 2-1 (1-1)  Sé, vezette: Pintér

Sé: Földi - Szalay (Kiss Mihály, 76.) , Séfer, Farkas (Hancz, 46.) , Werderits (Rada, 71.) , Muzsai, Nemes, Fichtacher (Kiss Máté, 46.) , Romsics, Kiss Márton (Kovács, 46.) , Uri

Kemenesalja: Bakos - Kolompár, Hujbert, Őri, Fülöp, Géczi, Czöndör, Varga Sz., Smidéliusz, Erdélyi, Varga R.

Gólszerzők: Séfer 38., Kiss Máté 85., ill. Varga Sz. 35.

 

Szokatlan volt a meccs felvezetése, hiszen a vendégek az utolsó pillanatban lemondták az utánpótlás mérkőzést. A találkozó gyászszünettel kezdődött, a hazai sportegyesület nemrégiben elhunyt, korábbi mindeneséről, Nárai Gyuláról emlékezett meg. A találkozó nem a hazaiak által elvárt forgatókönyv szerint zajlott, hiszen az első félidőben nem tudtak mezőnyfölényt kialakítani, helyzetekig is alig jutottak el, lagymatag játékot mutattak. A vendégek ezt látva felbátorodtak és a vezetést is megszerezték. Örömük nem tartott sokáig, ugyanis egy bombaszabadrúgással egyenlített a hazai alakulat. A második félidőben már jobban pörögtek a séiek, jobbára a vendégek térfelén folyt a játék, voltak is jócskán lehetőségeik, de azok kimaradtak. Végül egy szép támadás végén sikerült bevinni a győztes találatot. Összességében a hazai győzelem megérdemelt, de a mutatott játékon van mit javítani, a vendégek pedig hősies helytállásukért érdemelnek dicséretet.

 

Elektromol Spari FC - Pecöl SE 0-3 (0-3)  Szombathely, vezette: Pázsi

Elektromol Spari: Pungor - Németh, Dienes (Schmidt, 63.) , Tóth, Pulai (Pados, 21.) , Jónás, Varsányi, Láda, Fülöp (Sipos, 86.) , Bolfán (Barbalits, 46.) , Majtényi

Pecöl: Kollarics - Pálfi, Svób, Gyürü, Tóth, Farkas, Kiss, Boncz, Seper (Németh, 80.) , Cséve (Kurucz, 71.) , Balázs

Gólszerzők: Balázs 2., Farkas 23., Cséve 47.

 

A találkozó első félidejében túl sok helyzet nem adódott, ami viszont igen, azt a Pecöl kíméletlenül kihasználta, háromgólos előnyre szert téve ezzel a szünetre. A folytatásban ugyan ment előre a Spari, betalálnia azonban nem sikerült, megérdemelt vendég siker született. 

 

CONOIL Merseváti SE - Bozsok SE 1-2 (0-1)  Bozsok, vezette: Németh

Mersevát: Patyi - Gönye, Dénes (Rába, 65.) , Csite, Nagy, Horváth, Orbán (Pethő, 46.) , Fülöp, Homlok, Takács, Döbröntei

Bozsok: Szenteleki Á. - Bigner, Kratochwill, Kalmár, Dévényi (Iker, 78.) , Németh, Kovács, Szalai, Dobány (Németh, 92.) , Kiss, Kaposi (Szenteleki B., 62.)

Gólszerzők: Pethő 57., ill. Kalmár 37., Szalai 60.

 

Az eredmény papírforma jellegűnek tűnhet, a látottak alapján azonban inkább a döntetlen lett volna reális. A Mersevát egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a vendégekkel szemben. Egy kicsivel több szerencsével pontot tarthatott volna otthon a hazai csapat. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Kemenesmagasi FC 2-3 (0-2)  Gérce, vezette: Horváth

Gérce-Vásárosmiske: Fehér (Lengyel, 46.)  - Komáromi, Lakatos (Lerik, 57.) , László, Lőrincz (Kovács, 58.) , Pethő, Mórocz, Major, Nunkovics, Csonka, Kövesdi

Kemenesmagasi: Papp - Berghoffer (Princzes, 74.) , Molnár Zs., Horváth (Fülöp, 83.) , Solymos (Csemer, 77.) , Poós, Palotai, Takács, Bándoli, Kerekes, Molnár T.

Gólszerzők: Major 78., Kövesdi 87., ill. Horváth 2 (6., 36.), Takács 54.

 

Mindkét együttes nyeretlenül megvívott mérkőzések után szeretett volna javítani. Ez végül a vendégeknek sikerült, akik 3-2-es győzelmüknek köszönhetően három ponttal gazdagodtak.

 

Gencsapáti KSE - Újperinti SE 2-1 (2-1)  Gencsapáti, vezette: Héra

Gencsapáti: Horváth - Kovács, Sulyok, Soldatenko (Egyed, 80.) , Fülöp, Bokor (Varga, 62.) , Tóth (Jónás, 80.) , Roshko, Lőrincz, Janek, Skrapits (Dancs, 58.)

Újperint: Szlámer - Takács (Hazafi, 62.) , Kovács Zs. (Kiss R., 46.) , Hujber, Nyári, Kovács G. (Török, 46.) , Egyed, Hegedűs (Kiss Á., 62.) , Sásdi (Fábián, 81.) , Kovács A., Szabó

Gólszerzők: Soldatenko 3., Lőrincz 18., ill. Kovács A. 5.

 

Kellemes, napsütéses időben, szép számú nézősereg előtt már a 5. percben 1-1 volt a találkozó állása. A hazaiak büntetőből voltak eredményesek, majd az Újperint használt ki egy védelmi hibát, a 18. percben viszont egy szabadrúgásnak köszönhetően ismét a Gencsapáti került előnybe. Mint később kiderült, ezzel ki is alakult a végeredmény. Összességében a végig koncentráltan, szervezetten játszó hazai csapaton nem találtak fogást a dobogóra is esélyes vendégek, megérdemelt gencsi győzelem született. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Vágányzár a Szombathely – Celldömölk, valamint Szombathely – Csorna vonalszakaszon
A Szombathely - Csorna állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vágányzárban érintett vonatok mentrendje az alábbiak szerint módosul:  
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
legfrissebbek
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr
Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft.
Az Illés Sport Alapítványt Halmai Gábor kuratóriumi elnök képviselte - adta hírül szerdán honlapján az Illés Akadémia.
Májusban is összeülnek a képviselők
Kilenc napirendi pontot nyilvánosan, további kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Beszámoló hangzik el az idei út- és járdafelújítási programról, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában
Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.
Benke és Krivacsevics távozik a Falcótól
Távozik a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatától a válogatott Benke Szilárd és Krivacsevics Márkó.