km/óra
  2023.12.10., vasárnap  •  Judit napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Megyei II. osztály, északi csoport: hosszú idő után botlott az Újperint, győztes útra tért a Pecöl

Megyei II. osztály, északi csoport: hosszú idő után botlott az Újperint, győztes útra tért a Pecöl

A Gencsapáti, a Sé, valamint a Szeleste hazai környezetben gyűjtötte be mindhárom bajnoki pontot, a Kemenesmagasi és a Bozsok pedig idegenben tudott nyerni. Nem született gól a Lukácsháza és az Alsóújlak összecsapásán.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Alsóújlaki SC 0-0 (0-0)  Lukácsháza, vezette: Imre

Lukácsháza: Bán - Horváth, Németh N. (Dr. László, 46.) , Osztrosits, Kovács, Németh B. (Bolfán, 75.) , Kondics (Gombás, 46.) , Tóth (Takács, 46.) , Csuka, Rozmán (Németh Cs., 86.) , Bősze

Alsóújlak: Gábor - Tóth (Gampel Do., 57.) , Varga K. (Toldi, 57.) , Vasas (Káldi I., 74.) , Varga Á., Varga N., Káldi M. (Kovács, 74.) , Gampel Dá., Farkas (Nagy, 85.) , Ódor, Varga R.

 

Mindkét csapat nagy akarással vetette bele magát a mérkőzésbe. A hazaik próbáltak dominálni, a védekezésre berendezkedő vendégek pedig kontrákból, pontrúgásakból igyekeztek veszélyeztetni. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódott egy-egy nagy helyzet, de a hálók nem rezdültek meg. Félidőben a hazai csapat három helyen is változtatott, a cserék lendületet hoztak, de a hazai gól nem érkezett meg a második játékrészben sem. A végig mezőnyfölényben futballozó házigazda kevés helyzetet alakított ki az egész mérkőzésen. A 11 játékossal védekező, nagyot küzdő vendég csapat így egy pontot rabolni tudott a Lukácsháza otthonából.

 

Szeleste-Pósfa SE - Boba SE 4-0 (1-0)  Szeleste, vezette: Elek

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári - Nardai, Maráczi (Németh, 70.) , Pomper, Fülöp, Pethő, Molnár (Szele, 70.) , Fehér (Kovács T., 55.) , Kovács R., Horváth, Földi

Boba: Fábián - Balogh, László, Fodor, Sütő, Szabó, Dákai, Porkoláb (Medve, 75.) , Mester, Farkis (Prépost, 75.) , Kovács

Gólszerzők: Pomper 2 (13., 66.), Horváth 2 (56., 81.)

 

Nehezen törte fel a hazai csapat a lelkesen küzdő vendégek védekezését, sok helyzetet kihagytak a vendéglátó támadói, a találkozó végére azonban egyértelművé vált, hogy melyik a jobb csapat.

 

Sé Honvéd SE - Kemenesalja FC 2-1 (1-1)  Sé, vezette: Pintér

Sé: Földi - Szalay (Kiss Mihály, 76.) , Séfer, Farkas (Hancz, 46.) , Werderits (Rada, 71.) , Muzsai, Nemes, Fichtacher (Kiss Máté, 46.) , Romsics, Kiss Márton (Kovács, 46.) , Uri

Kemenesalja: Bakos - Kolompár, Hujbert, Őri, Fülöp, Géczi, Czöndör, Varga Sz., Smidéliusz, Erdélyi, Varga R.

Gólszerzők: Séfer 38., Kiss Máté 85., ill. Varga Sz. 35.

 

Szokatlan volt a meccs felvezetése, hiszen a vendégek az utolsó pillanatban lemondták az utánpótlás mérkőzést. A találkozó gyászszünettel kezdődött, a hazai sportegyesület nemrégiben elhunyt, korábbi mindeneséről, Nárai Gyuláról emlékezett meg. A találkozó nem a hazaiak által elvárt forgatókönyv szerint zajlott, hiszen az első félidőben nem tudtak mezőnyfölényt kialakítani, helyzetekig is alig jutottak el, lagymatag játékot mutattak. A vendégek ezt látva felbátorodtak és a vezetést is megszerezték. Örömük nem tartott sokáig, ugyanis egy bombaszabadrúgással egyenlített a hazai alakulat. A második félidőben már jobban pörögtek a séiek, jobbára a vendégek térfelén folyt a játék, voltak is jócskán lehetőségeik, de azok kimaradtak. Végül egy szép támadás végén sikerült bevinni a győztes találatot. Összességében a hazai győzelem megérdemelt, de a mutatott játékon van mit javítani, a vendégek pedig hősies helytállásukért érdemelnek dicséretet.

 

Elektromol Spari FC - Pecöl SE 0-3 (0-3)  Szombathely, vezette: Pázsi

Elektromol Spari: Pungor - Németh, Dienes (Schmidt, 63.) , Tóth, Pulai (Pados, 21.) , Jónás, Varsányi, Láda, Fülöp (Sipos, 86.) , Bolfán (Barbalits, 46.) , Majtényi

Pecöl: Kollarics - Pálfi, Svób, Gyürü, Tóth, Farkas, Kiss, Boncz, Seper (Németh, 80.) , Cséve (Kurucz, 71.) , Balázs

Gólszerzők: Balázs 2., Farkas 23., Cséve 47.

 

A találkozó első félidejében túl sok helyzet nem adódott, ami viszont igen, azt a Pecöl kíméletlenül kihasználta, háromgólos előnyre szert téve ezzel a szünetre. A folytatásban ugyan ment előre a Spari, betalálnia azonban nem sikerült, megérdemelt vendég siker született. 

 

CONOIL Merseváti SE - Bozsok SE 1-2 (0-1)  Bozsok, vezette: Németh

Mersevát: Patyi - Gönye, Dénes (Rába, 65.) , Csite, Nagy, Horváth, Orbán (Pethő, 46.) , Fülöp, Homlok, Takács, Döbröntei

Bozsok: Szenteleki Á. - Bigner, Kratochwill, Kalmár, Dévényi (Iker, 78.) , Németh, Kovács, Szalai, Dobány (Németh, 92.) , Kiss, Kaposi (Szenteleki B., 62.)

Gólszerzők: Pethő 57., ill. Kalmár 37., Szalai 60.

 

Az eredmény papírforma jellegűnek tűnhet, a látottak alapján azonban inkább a döntetlen lett volna reális. A Mersevát egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a vendégekkel szemben. Egy kicsivel több szerencsével pontot tarthatott volna otthon a hazai csapat. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Kemenesmagasi FC 2-3 (0-2)  Gérce, vezette: Horváth

Gérce-Vásárosmiske: Fehér (Lengyel, 46.)  - Komáromi, Lakatos (Lerik, 57.) , László, Lőrincz (Kovács, 58.) , Pethő, Mórocz, Major, Nunkovics, Csonka, Kövesdi

Kemenesmagasi: Papp - Berghoffer (Princzes, 74.) , Molnár Zs., Horváth (Fülöp, 83.) , Solymos (Csemer, 77.) , Poós, Palotai, Takács, Bándoli, Kerekes, Molnár T.

Gólszerzők: Major 78., Kövesdi 87., ill. Horváth 2 (6., 36.), Takács 54.

 

Mindkét együttes nyeretlenül megvívott mérkőzések után szeretett volna javítani. Ez végül a vendégeknek sikerült, akik 3-2-es győzelmüknek köszönhetően három ponttal gazdagodtak.

 

Gencsapáti KSE - Újperinti SE 2-1 (2-1)  Gencsapáti, vezette: Héra

Gencsapáti: Horváth - Kovács, Sulyok, Soldatenko (Egyed, 80.) , Fülöp, Bokor (Varga, 62.) , Tóth (Jónás, 80.) , Roshko, Lőrincz, Janek, Skrapits (Dancs, 58.)

Újperint: Szlámer - Takács (Hazafi, 62.) , Kovács Zs. (Kiss R., 46.) , Hujber, Nyári, Kovács G. (Török, 46.) , Egyed, Hegedűs (Kiss Á., 62.) , Sásdi (Fábián, 81.) , Kovács A., Szabó

Gólszerzők: Soldatenko 3., Lőrincz 18., ill. Kovács A. 5.

 

Kellemes, napsütéses időben, szép számú nézősereg előtt már a 5. percben 1-1 volt a találkozó állása. A hazaiak büntetőből voltak eredményesek, majd az Újperint használt ki egy védelmi hibát, a 18. percben viszont egy szabadrúgásnak köszönhetően ismét a Gencsapáti került előnybe. Mint később kiderült, ezzel ki is alakult a végeredmény. Összességében a végig koncentráltan, szervezetten játszó hazai csapaton nem találtak fogást a dobogóra is esélyes vendégek, megérdemelt gencsi győzelem született. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.