km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Megyei II. osztály, északi csoport: hazai pályán folytatta jó sorozatát az Újperint, az élmezőny tagjai is nyerni tudtak

Megyei II. osztály, északi csoport: hazai pályán folytatta jó sorozatát az Újperint, az élmezőny tagjai is nyerni tudtak

Az újonc zsinórban harmadik mérkőzésén aratott győzelmet, az Uraiújfalu is hazai környezetben szerezte meg a három pontot, méghozzá a Gencsapáti ellen. A Bozsok, a Szeleste, Kemenesalja, valamint a Söpte idegenben diadalmaskodott, a Sé-Gérce összecsapás pedig döntetlennel végződött.

 

Sitke KKSE - Szeleste-Pósfa SE 1-2 (0-1)  Sitke, vezette: Pungor

Sitke: Kelemen - Szakos, Imre Gá., Lakatos, Gyürü (Nagy 80.) , Papp, Imre Ge. (Németh Z. 56.) , Gaál, Németh M., Pencz (Molnár 87.) , Horváth

Szeleste: Kovács M. - Nardai, Fehér (Tokaji 33.) , Kovács R., Fülöp (Horváth 90.) , Riba, Kovács A. (Gál 89.) , Szabó, Kovács T., Földi, Trittremmel

Gólszerzők: Papp 52., ill. Tokaji 36., Fülöp 84.

 

A hazaiakat dicséri hogy, a tavasszal idáig nagyon szoros mérkőzéseken dőlt el a bajnoki pontok sorsa. A sitkeiek bíznak és sokat dolgoznak azon, hogy az ehhez hasonló találkozókon később ők örülhessenek győzelemnek. Küzdelmes mérkőzésen a rutinosabb vendégek a végén egy szerencsés találattal megérdemelten vitték el a három pontot.

 

Elektromol Spari FC - Bozsoki SE 2-4 (1-0)  Szombathely, vezette: Szabó I.

Elektromol Spari: Horváth G. - Dienes (Horváth P.  70.) , Láda, Kovács, Pulai, Schmidt, Varsányi, Tóth (Pados 79.) , Németh V., Fülöp, Németh R.

Bozsok: Szenteleki Á. - Bigner, Kratochwill, Kalmár, Nagy (Németh 84.) , Dobány (Szenteleki B. 75.) , Hankó (Szárnyas 85.) , Kovács (Dévényi 55.) , Tompek, Kiss, Marti (Kaposi 74.)

Gólszerzők: Pulai 2 (39., 48.), ill. Tompek 2 (49., 76.), Dobány 66., Nagy 77.

 

A hazaiak közel álltak hozzá, hogy borsot törjenek a tabella harmadik helyén álló Bozsok orra alá, a vendégek azonban kétgólos hátrányban megrázták magukat, négyszer találtak ellenfelük hálójába, így három ponttal gazdagodtak.

 

CONOIL Merseváti SE - Kemenesalja Futball Club 1-3 (1-0)  Mersevát, vezette: Farkas

Mersevát: Patyi - Varga (Orbán 65.) , Dénes (Horváth T. 65.) , Győrvári, Pethő, Csite (Borbács 77.) , Vizi (Takács 69.) , Horváth Zs., Szabó, Nagy, Balogh

Kemenesalja: Bakos - Belegrai, Szakál, Őri (Szalay 29.) (Czöndör 46.)  , Dobson, Lőrincz G. (Berecz 46.) , Lőrincz M., Vajda, Kolompár (Iván 82.) , Péter, Ölbei (Pethő 78.)

Gólszerzők: Horváth Zs. 35., ill. Péter 51., Belegrai 57., Czöndör 66.

 

Remek időben, szomszédvári rangadóhoz méltón szép számú közönség előtt került sor a találkozó megrenedezésére. Az első játékrészben a mezőnyjáték dominált és egy szép akció gólt követően a hazaiak előnnyel várhatták a második félidőt, de fordulást követően a Kemenesalja magához ragadta a kezdeményezést és 5 perc alatt meg is fordította az eredményt, majd a hajrában 3. találatával eldöntötte a mérkőzés sorsát. A merseváti alakulatnak a második félidőben gólszerzési momentuma sem akadt, anélkül pedig nem lehet még csak pontot sem szerezni.

 

Sé Honvéd SE - Gérce-Vásárosmiske KSE 1-1 (0-0)   Sé, vezette: Kondor

Sé: Földi - Szalay, Séfer, Werderits, Muzsai (Kovács 53.) , Nemes (Molnár 53.) , Fichtacher (Vándori 84.) , Soós (Kiss Mihály 61.) , Kiss Máté (Rada 74.) , Kiss Márton, Uri

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, Horváth, Pethő, Lerik (Soós 80.) , Mórocz, Major, Kovács, Csonka, Kövesdi, Kiss (Rövid 64.)

Gólszerzők: Molnár 67., ill. Major 48.

Kiállítva: Uri 65. (Sé)

 

A két csapat az évek során jó kiismerte egymást, ennek ellenére vagy pont ezért mindig színvonalas meccseket játszanak a felek. Nem volt ez másképp most sem! Az első félidőben kiegyenlített, kemény, férfias játék folyt, de csak helyzetekig jutottak a csapatok. Aztán a második félidő elején megszerezte a vezetést a vendég. Ezután a hazaiak nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, futószalagon dolgozták ki a helyzeteiket. Elmondásuk szerint lendületüket az sem törte meg, hogy az egész mérkőzésen indiszponáltan működő, végig a séiek kárára tévedő játékvezető jogtalanul kiállította egyik meghatározó játékosukat. Tíz emberrel is a hazaiak irányítottak és egy nagy szabadrúgásgóllal egyenlítettek. Még volt hátra szűk félóra, a vendéglátó a kapuja elé szegezte ellenfelét, de ordító helyzeteket hibáztak el játékosaik. Összességében a döntetlennek a vendégek örülhetnek jobban, az utolsó félóra alapján a séieknek meg kellett volna nyerni a találkozót!

 

Újperinti SE - Alsóújlaki Sport Club 3-1 (0-0)   Szombathely, vezette: Kedves

Újperint: Bíró - Varga (Szabó 68.) , Kovács Zs., Hazafi (Csercsics 81.) , Baranyai (Takács 46.) , Kovács G., Jagodits, Egyed (Horváth 19.) , Hegedűs, Kovács A., Kiss

Alsóújlak: Gábor - Gampel, Kaposi, Pados (Tóth 72.) , Toldi (Varga Á. 54.) , Káldi M. (Varga N. 61.) , Ódor, Ország (Káldi I. 79.) , Vasas, Nagy (Varga K. 54.) , Varga R.

Gólszerzők: Horváth 2 (48., 59.), Hegedűs 52., ill. Gampel 75.

 

Két győzelemmel a háta mögött várta az Alsóújlak elleni összecsapást az újonc Újperint, a hazaiak pedig folytatni szerették volna jó sorozatukat. Az első félidőt követően egyik gárda sem került közelebb a győzelemhez, a szünet után azonban bő tíz perc leforgása alatt háromszor is betaláltak az újperintiek, az Alsóújlak pedig már csak szépíteni tudott.

 

Uraiújfalu SE - Gencsapáti KSE 1-0 (0-0)   Uraiújfalu, vezette: Szabó III.

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gáspár, Gallen, Szabó B., Kollárits, Pungor, Kovács (Fehér 46.) , Keszei, Agg, Németh

Gencsapáti: Horváth - Petrőczi, Kovács Gé. (Czika 86.) , Varga, Mester, Dancs, Bokor, Tóth, Lőrincz (Szigetvári 70.) , Kovács Gá., Tar

Gólszerző: Szabó M. 84.

 

Két ellentétes időszakot maga mögött tudható együttes találkozott egymással vasárnap délután Uraiújfaluban. A hazaiak előző négy mérkőzésükből háromszor nyerni tudtak, míg ellenfelük három vereséget, valamint egy győzelmet jegyezhetett fel az elmúlt négy találkozóján. Az összecsapás egyetlen góljára a 84. percig kellett várni, ekkor Szabó Márton döntötte el a három pont sorsát a házigazda javára.

 

Pecöl SE - Söpte Sport Egyesület 0-3 (0-1)  Pecöl, vezette: Gróf

Pecöl: Takács - Czeglédi, Szemes Z., Gyürü, Oszkó, Farkas A., Seper (Varga 63.) , Kámán, Horváth (Németh 65.) , Szemes B. (Pálfi 63.) , Balázs (Farkas E. 46.) 

Söpte: Gombor - Mester, Németh, Kovács, Léhmann (Udvardi 74.) , Horváth, Hujber (Bíró 76.) , Koronczai, Vámos, Koszokovits, Fogl (Farkas 63.)

Gólszerzők: Mester 2 (11., 72.), Németh 68.

 

A mérkőzést a hazaiak kezdték kezdeményezőbben, veszélyes támadásokat vezettek, az első percek után azonban szépen fokozatosan vette át a játék irányítását a Söpte, amely meg is tudta szerezni a vezetést és előnnyel mehetett a szünetre. A fordulás után egy megingást kihasználva ismét betaláltak a vendégek, a második találat érezhetően megfogta a Pecölt, a házigazda innen már nem tudott felállni. A találkozó 3-0-ás söptei győzelemmel zárult, a hazaiaknak leginkább fizikálisan, erőnlétben kell előrelépniük a következő mérkőzéseken.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak