km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Megyei II. osztály, északi csoport: győzelmének köszönhetően lépéselőnybe került a Zanati KSE-HVSE

Megyei II. osztály, északi csoport: győzelmének köszönhetően lépéselőnybe került a Zanati KSE-HVSE

A Spari, a Mersevát, illetve a Gencsapáti is ötször vette be ellenfele kapuját, de a Pecöl is eljutott négy találatig. A Sé, valamint az Alsóújlak egyaránt hazai környezetben tudott győzni, de a Gérce is otthon tudta tartani az egyik pontot a Söpte ellen.

 

Kemenesalja Futball Club - Zanati KSE-HVSE 0-1 (0-1)  Kemenesalja, vezette: Pungor

Kemenesalja: Bakos - Belegrai, Szakál E., Dobson, Szakál M., Czöndör, Lőrincz, Fülöp (Berecz 46.) , Ölbei, Varga, Pethő (Bodor 73.)

Zanati KSE-HVSE: Szentgyörgyvári - Szőts (Neczpál 63.) , Varga, Maráczi, Perger, Szenczi, Németh G.(Machinek 79.) , Nemes (Edelényi  63.) , Németh E., Berta, Bódi

Gólszerző: Varga 39.

 

A Kemenesalja az osztály legjobb erőkből álló csapatát fogadta a forduló egyetlen szombati mérkőzésén. A hazaiak a stabil védekezésre helyezték a hangsúlyt, így a vendégek nem igazán tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. Egy átlövést követően aztán a félidő vége előtt nem sokkal mégis a Zanati KSE-HVSE szerezte meg a vezetést, így 0-1-es eredménnyel mentek szünetre a csapatok. A fordulás után is hasonló volt a játék képe: a vendégek játszottak kezdeményezőbben, a Kemenesalja pedig a szervezett védekezésből próbált építkezni. A találkozó utolsó szakaszában aztán mindent egy lapra feltéve támadott a hazai alakulat, sorra végezték el a szögleteket, szabadrúgásokat, kapufáig is eljutottak, betalálniuk azonban nem sikerült. A vendégek a megszerzett három pontnak köszönhetően a tabella élére álltak, de a hazaiak is minden dicséretet megérdemelnek mutatott játékuk miatt. 

 

Sitke KKSE - Pecöl KMSE 0-4 (0-1)  Sitke, vezette: Bazsó

Sitke: Viczmándi - Bagoly G., Bagoly A. (Bakonyi 46.) , Gyürü, Papp, Poós, Szita, Kelemen, Horváth G., Németh, Horváth B.

Pecöl: Kollarics - Kámán (Lakatos 67.) , Kurucz, Szemes (Horváth 85.) , Farkas E., Oszkó, Farkas A., Illés, Németh (Varsányi 55.) , Gyürü, Márok (Mészáros 78.)

Gólszerzők: Gyürü 12., Farkas E. 2 (50., 80.), Illés 61.

 

Sportszerű mérkőzésen megérdemelt vendégsiker született. A több okból is komoly létszámhiánnyal küzdő hazai csapat fegyelmezett játéka csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő a jó erőkből álló pecöliek ellen. A vendégek csapatként nyújtottak kiemelkedőt, győzelmüket pedig a betegséggel küzdő edzőjüknek ajánlják.

 

CONOIL Merseváti SE - Ölbő Községi SE 5-0 (1-0)  Mersevát, vezette: Sály

Mersevát: Patyi - Gönye, Sebestyén D. (Czupor 46.) , Tanai (Szabó 79.) , Győrvári, Orbán, Dénes (Gáncs 50.) , Nagy, Sebestyén A., Pásti, Horváth

Ölbő: Varga - Tóth A., Tóth G., Vidos (Papp 60.) , Bárdosi (Szőllősi 54.) , Vasadi, Horváth (Ádám 82.) , Bertha, Németh, Bozi, Palaczky 

Gólszerzők: Sebestyén D. 44., Győrvári 54., Sebestyén A. 72., Varga 74., Gáncs 77

 

A mérkőzésen megérdemelt hazai siker született a nehéz helyzetben lévő, de becsülettel küzdő vendég alakulat ellen.

 

Elektromol Spari FC - ÖTE Ikervár FC 5-0 (3-0)   Szombathely, vezette: Takács

Elektromol Spari: Jónás - Baranyai, Dienes, Kovács, Pulai, Fritz (Sipos 77.) , Schmidt, Tóth, Németh V., Németh R., Molnár (Pados 70.)

Ikervár: Németh Á. (Asztalos G. 46.)  - Németh D., Németh M., Vincze, Naszádos, Horváth, Molnár, Asztalos N., Varga, Schimmer (Móricz 76.) , Németh (Asztalos R. 59.)

Gólszerzők: Molnár 2., Baranyai 3 (12., 45., 75.), Tóth 81.

 

Nagy Spari rohamokkal indult a találkozó, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis a 12. percre már kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat. Az Ikervár jobbára védekezésre kényszerült és kontráiban bízott, amikben viszont rendre ott volt a gólveszély, az utolsó passzokba azonban hiba csúszott, így gól nélkül maradtak. A fordulás után is a házigazda dominált, és a mérkőzés képe alapján megérdemelt győzelmet aratott a sportszerű ikerváriak ellen. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Söpte Sport Egyesület 1-1 (0-0)  Gérce-Vásárosmiske, vezette: Rácz

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Komáromi (Kövesdi 59.) , Ódor, Németh, Máthé, László, Pethő, Mórocz, Hompok (Major 78.) , Nunkovics, Csonka

Söpte: Márffi - Mester (Léhmann 64.) , Németh, Kovács, Pusker, Marton, Pungor (Koronczai 80.) , Molnár, Vámos, Varga (Kertes 46.), Pereszteghy

Gólszerzők: Pethő 61., ill. Vámos 66.

Kiállítva: Kövesdi 92. (Gérce-Vásárosmiske), Németh 60. (Söpte)

 

A jó formában lévő Söpte ezúttal Gércére látogatott vasárnap délután. A második félidőben a hazaiak szerezték meg a vezetést, de a vendégek Vámos révén gyorsan egalizálni tudtak, és mivel több gól már nem született a találkozón, ezzel ki is alakult a találkozó 1-1-es végeredménye.

 

Szeleste-Pósfa SE - Gencsapáti KSE 2-5 (0-0)  Szeleste, vezette: Farkas

Szeleste: Nagy Cs. - Tóth, Nagy D., Riba, Kovács A., Horváth (Vincze 60.) , Porpáczy (Csizmazia 65.) , Szabó, Kovács R., Földj (Gecse 79.) , Trittremmel

Gencsapáti: Horváth - Petrőczy, Janzsó, Kovács (Varga 65.) , Bokor, Dancs, Csonka (Egyed 94.) , Molnár, Tóth, Lőrincz, Mester

Gólszerzők: Bokor 58. (öngól), Nagy D. 65., ill. Dancs 3 (47., 55., 91.), Lőrincz 53., Trittremmel 78. (öngól)

 

Az első félidőben a hazaiak akarata érvényesült, több helyzetet maradt ki a vendégkapunál. A második félidőben a szelesteiek hibáit könyörtelenül használta ki a Gencsapáti, így megérdemelten vitték el a három pontot.
 

 

Honvéd Sé SE - Uraiújfalu SE 2-0 (2-0)  Sé, vezette: Kedves

Honvéd Sé: Földi - Nyári (Vámos 88.) , Séfer, Kovács (Deutsch -Szalai 88.) , Werderits, Muzsai (Bogyai 80.) , Farkas P. (Koroknai 71.) , Farkas K., Horváth, Vándori, Kámán

Uraiújfalu: Horváth - Szabó, Sándor, Pungor N., Pungor Sz., Németh, Gallen (Vajnai 73.) , Tóth (Kollárits 65.) , Gáspár, Németh (Csete 50.) , Simon

Gólszerzők: Kovács 32., Horváth 40.

 

A hazai csapat nem túl jó előjelekkel futott neki ennek az összecsapásnak, ugyanis az újabb sérültekkel, ezúttal már kilenc meghatározó játékosa hiányzott a keretéből.Mindez meg is látszott a mérkőzés első szakaszában, hiszen, ha a vendégek pontosabban fejezik be támadásaikat, akkor több góllal is vezethettek volna. De aztán kezdett magára találni a házigazda, azonban formás támadásaik az utolsó pillanatban mindig elakadtak. Egy nagyszerűen végigvitt támadás végén mégis az ellenfél kapujában kötött ki a labda, sőt, egy szép átemeléssel a félidőben már kétgólos volt a hazai előny. A második játékrész elején a vendéglátó dominált, de nem tudta lezárni az összecsapást, mert a befejezésekbe hiba csúszott. A vendégek egy pillanatra sem adták fel, voltak ígéretes próbálkozásaik, de a hazai védelem sikeresen verte vissza a támadásokat. A félidő második szakaszában a hazaiak küzdeni tudásból, akaratból jelesre vizsgáztak, így a vendégeknek be kellett látni, hogy ezen a találkozón pont nélkül maradnak. A hazai csapat megérdemelten nyerte meg a helyenként szikrázóan kemény találkozót, mert bizonyította, hogy a létszámgondok ellenére, megfelelő hozzáállással bárki ellen eséllyel lép pályára, így volt ez most is, a többre hivatott Uraiújfalu csapata ellen.
 

 

Alsóújlaki Sport Club - Bozsoki SE 2-0 (2-0)  Alsóújlak, vezette: Vass

Alsóújlak: Gábor - Gampel, Varga K., Pados (Ország 78.) , Nagy, Varga Á, Varga N., Ódor, Kántor, Hancz (Takács 87.) , Varga R.

Bozsok: Miklós - Nemes, Nagy, Pál, Dévényi, Hankó, Kovács (Szárnyas 88.) , Szalai, Tompek, Kiss (Horváth 81.) , Kaposi (Iker 68.)

Gólszerzők: Ódor 30., Varga R. 45.

 

Igazi rangadóra készült a hétvégén az Alsóújlak együttese, amely a jó erőkből álló Bozsok csapatát látta vendégül. A vendégek két ponttal gyűjtöttek többet, mint a házigazda, így rendkívül kiélezett mérkőzésre volt kilátás. Az alsóújlakiak mindenképpen szerették volna kijavítani a múlt heti botlásukat, és bizonyítani, hogy csak egy kisebb megingásról volt szó. Ennek tükrében egy nagyon szervezett, masszív csapat benyomását keltette a házigazda, akik megmutatták, hogyan tudnak küzdeni egymásért, hajtani, és játszani. Az egész mérkőzés folyamán teljesítették a hazaiak, amit megbeszéltek. Az Alsóújlak ellenfelének is szeretne gratulálni, mert a vereség ellenére is végig a futballra és a tiszta játékra koncentráltak. Kifejezetten színvonalas játékvezetés mellett megérdemelt hazai győzelem született.

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban