km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, északi csoport: a Söpte nyerte a forduló rangadóját és elvette a listavezető Csepreg veretlenségét

Megyei II. osztály, északi csoport: a Söpte nyerte a forduló rangadóját és elvette a listavezető Csepreg veretlenségét

A Sé, valamint a Mersevát idegenben folytatta jó sorozatát, de a Bozsok, valamint a Kemenesalja is vendégként gyűjtötte be a három pontot. A Pecöl és az Alsóújlak is hátrányból tudott nyerni.

 

Gencsapáti KSE - Bozsoki SE 1-3 (0-1)  Gencsapáti, vezette: Bazsó

Gencsapáti: Miklós - Horváth (Markó 62.) , Janzsó, Kovács, Varga (Szigetvári 84.) , Mester, Dancs (Németh 90.) , Tar, Bokor, Tóth (Czika 89.) , Lőrincz

Bozsok: Szenteleki Á. - Bigner, Kratochwill (Szalai 46.) , Nagy (Kalmár 62.) , Pál (Kaposi 81.) , Dévényi, Dobány (Szenteleki B. 70.) , Hankó, Tompek, Kiss, Marti (Németh 89.)

Gólszerzők: Kovács 67., ill. Tompek 11., Dobány 51., Kaposi 89.

 

A dobogóra esélyes vendégek a mérkőzés elején vezetést szereztek. A hazai csapat ezután kezdett játékba lendülni, ez a második félidőre is kitartott, gólt viszont ismét a Bozsok szerzett, amivel megduplázta előnyét. A gencsiek szabadrúgásból szépítettek és sorra dolgozták ki a helyzeteket, nagy erőket mozgósítottak, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsák. A jó iramú mérkőzésen a Bozsok a hajrában eldöntötte a győzelem sorsát, így közel került ahhoz, hogy dobogón végezzen a bajnokság végén. 

 

Sitke KKSE - Sé Honvéd SE 2-6 (0-5)   Sitke, vezette: Szabó I.

Sitke: Kelemen - Gaál, Lakatos, Imre, Gyürü, Papp, Németh Z., Zeke, Sulyok, Németh M., Pencz

Sé: Földi - Kiss Mihály, Werderits, Muzsai, Boldizsár (Rada 26.) , Nemes, Fichtacher, Soós (Kiss Bálint 79.) , Kiss Máté (Molnár 56.) , Kiss Márton, Uri

Gólszerzők: Zeke 2 (60., 83.), ill. Boldizsár 2., Kiss Máté 3 (9., 11., 33.), Werderits 28., Kiss Márton 57.

 

A vendég csapat jobb helyzetkihasználásának köszönhetően megérdemelten győzött., a gólarány viszont kissé túlzónak tűnhet. A séiek súlyosan sérült játékosának gyors javulást kíván a Sitke együttese.

 

Uraiújfalu SE - CONOIL Merseváti SE 0-2 (0-1)   Uraiújfalu, vezette: Monostori

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gallen, Szabó B., Burka, Kollárits (Gönczöl 71.) , Pungor, Csete (Kovács 71.) , Fehér, Keszei (Gáspár 61.) , Agg (Németh 46.)

Mersevát: Patyi - Horváth Zs. (Dénes 85.) , Gönye (Takács 87.) , Pethő, Csite, Vizi, Győrvári, Czupor (Horváth T. 93.) , Nagy, Szabó, Balogh

Gólszerzők: Győrvári 27., Czupor 51.

Kiállítva: Vizi 87. (Mersevát)

 

A vendégek mindkét félidőben be tudták venni az Uraiújfalu kapuját, 2-0-s győzelmüknek köszönhetően pedig már hat mérkőzés óta nem találtak legyőzőre.

 

Pecöl SE - Elektromol Spari FC 5-3 (1-2)   Pecöl, vezette: Ódor

Pecöl: Kollarics - Pálfi, Kurucz, Szemes Z., Farkas E., Gyürü (Németh I. 24.) , Oszkó (Németh Á. 46.) , Farkas A., Szemes B. (Iszak 60.) , Kámán, Balázs

Elektromol Spari: Varsányi - Németh V., Kovács (Vertetits 94.) , Jónás, Sipos, Pulai, Tóth (Eberhardt 54.) , Láda, Fülöp, Pados, Németh R.

Gólszerzők: Balázs 45., Farkas A. 3 (46., 53., 60.), Németh 93., ill. Pulai 3 (28., 44., 74.)

 

A mérkőzés elején támadólag lépett fel a Pecöl, a kontrákra építő Spari azonban kétszer is beköszönt és 2-0-s előnyre tett szert. A hazaiak még a szünet előtt szépítettek, a pihenő alatt pedig rendezték a sorokat, második félidei teljesítményük alapján pedig megérdemelt győzelmet arattak.

 

Söpte Sport Egyesület - Csepregi Sport Egyesület 2-1 (0-0)   Söpte, vezette: Szabó III.

Söpte: Gombor - Mester, Kovács, Horváth B. (Léhmann 62.) , Hujber, Koronczai, Vámos, Rómer, Koszokovits, Fogl (Farkas 86.) , Imre (Horváth P. 83.) 

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M., Simon, Pócza, Nika B. (Tájmel 74.) , Nagy, Lukács, Steiner C.

Gólszerzők: Koronczai 58., Hujber 72., ill. Lukács 90.

 

A bajnokság legjobb csapata volt a vendég Söptén szépszámú közönség előtt, remekül előkészített pályán. A söptei csapat remekül megszervezte védekezését, a gyors csepregi támadóknak kevés teret adva, így az első félidőben nem esett gól, főleg a küzdelem dominált. A szünetet követően Koronczai átlövésével előnybe került a hazai alakulat, sőt egy kontra végén a félidő közepén Hujber góljával meg is duplázta azt. A csepregi csapat nagy offenzívát indított, de Lukács révén csak szépítésre futotta. A küzdelmes mérkőzésen a hazai csapat elszántságból jelesre vizsgázott, és nagyszerű győzelmet aratott az eddigi veretlen csepregi együttes felett. 

 

Szeleste-Pósfa SE - Kemenesalja Futball Club 0-4 (0-1)   Szeleste, vezette: Farkas

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Nardai, Fülöp, Riba, Kovács A., Szabó (Pethő 62.) , Kovács T. (Fehér 66.) , Varga, Kovács R. (Tóth 75.) , Földi, Trittremmel (Németh 46.)

Kemenesalja: Bakos - Belegrai, Dobson (Bodor 89.) , Lőrincz, Berecz (Őri 85.) , Kolompár (Szalay 56.) , Pethő, Erdélyi, Vajda, Péter, Ölbei

Gólszerzők: Erdélyi 9., Dobson 58., Péter 69., Berecz 82.

Kiállítva: Lőrincz 52. (Kemenesalja)

 

A minden tekintetben jobban játszó vendégek tíz fővel is jobbak voltak. 

 

Alsóújlaki Sport Club - Gérce-Vásárosmiske KSE 3-1 (0-0)   Alsóújlak, vezette: Magyar

Alsóújlak: Gábor - Gampel, Kaposi, Varga K. (Káldi I. 78.) , Pados, Varga N., Káldi M. (Toldi 50.) , Farkas (Tóth 56.) , Ódor, Csizmazia (Nagy 70.) , Varga R. (Papp 88.)

Gérce-Vásárosmiske: Lengyel - László, Soós (Kövesdi 58.) , Pethő (Komáromi 86.) , Lerik (Kiss 86.) , Mórocz, Major, Nunkovics, Kovács (Horváth 89.) , Csonka, Németh

Gólszerzők: Varga R. 73., Toldi 76., Tóth 83., ill. Major 46.

 

Az első félidőben rögtön egymásnak feszültek a felek, mindkét csapat bátran, gólra törően futballozott. Ennek ellenére nagyobbnál nagyobb helyzetek maradtak ki mindkét oldalon az első játékrészben, a szünet után viszont egy szépségdíjas találattal a Gérce szerzett vezetést. Az Alsóújlakot ez egyáltalán nem tántorította el, sőt, a bekapott gól után még agresszívabban és határozottabban támadták a kaput. A hazai cserék remek impulzust adtak a játéknkak, tíz perc leforgása alatt három találatot szerzett az Alsóújlak, amellyel 3-1-re fordított. Hazai oldalon mindenkit dicséret illet, igazi csapatként játszott a csapat, a szép számú nézőközönség  egy igazán izgalmas találkozót láthatott, ahol mindkét együttes sportszerűen futballozott. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Pecöl SE

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
A helyiekkel együtt gondolkodnának a jövő városáért
Németh Ákos tanácsnok arra kér mindenkit közösségi oldalán, hogy gondolkodjanak együtt a jövő városáért, vegyenek részt minél többen a JUSTNature projektben. Dr. Nemény András polgármesterrel közösen videóban kérnek segítséget a városlakóktól.
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.