km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
Megyei II. osztály, déli csoport: tizenhárom ról Rumban, idegenben nyert a Tanakajd

Megyei II. osztály, déli csoport: tizenhárom ról Rumban, idegenben nyert a Tanakajd

Az Őriszentpéter hosszú idő után örülhetett újra győzelemnek, de a Nádasd, a Szentpéterfa, valamint a Gyöngyöshermán-Szentkirály is otthon tartotta mindhárom pontot.

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd - Bajánsenye SE 3-1 (1-0)  Nádasd, vezette: Molnár

Nádasd: Rejtli - Varga K. (Pálmai 46.) , Varga M. (Szabó D. 54.) , Meskó Á., Kalamár, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Szabó Z. (Gerencsér 46.) , Németh Be. (Horváth 77.) , Burka (Csenterics 77.)

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Stunya, Horváth B., Kosár, Bakó, Fábián, Kovács, Horváth Z., Simon, Vörös

Gólszerzők: Meskó M. 16., Szabó D. 64., Tuboly 83., ill. Kosár 74.

 

A nagy mennyiségű eső miatt a bajánsenyei pályán nem tudták volna megrendezni a hétvégi mérkőzést, a két csapat így felcserélte a pályaválasztói jogot. A nem túl magas színvonalú mérkőzésen a hazaiak összességében megérdemelt győzelmet arattak, még úgy is, hogy meglehetősen halovány teljesítményt nyújtottak.

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Rábatótfalui SE 3-0 (1-0)  Szombathely, vezette: Szabó I.

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Péntek (Szabó 46.) , Kis, Németh, Hegedűs (Tima 68.) , Dénes, Bazsó (Illés 65.) , Nagy (Horváth 72.) , Bihun, Szekeres, Séfer

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri, Náricza, Domján, Sütő, Kóczán L., Könye, Sulics, Anderkó, Horváth, Kóczán P.

Gólszerzők: Németh 40., Szekeres 2 (50., 72.)

 

A jó játékvezetés mellett lezajlott mérkőzésen a hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Tanakajd TC 1-2 (0-1)  Felsőcsatár, vezette: Szabó III.

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Tieber (Szabó C. 46.)  - Czlenner (Orbán 46.) , Podlaviczki, Horváth L., Pehr (Horváth M. 76.) , Horváth Sz., Szabó D. (Trentii 75.) , Krancz., Schmalzl (Pock 87.) , Cseri, Windisch

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Kovács, Kölkedi, Marcz G., Marcz D. (Varga 88.) , Neubauer, Kalmár, Filakovszky (Tóth 79.) , Marcz M., Könczöl

Gólszerzők: Horváth M. 78., ill. Neubauer 5., Kovács 87.

Kiállítva: Krancz 73. (Pinkavölgye-Felsőcsatár), ill. Könczöl 55. (Tanakajd)

 

A csapatok keretbe foglalták a mérkőzést, ugyanis gyors góllal kezdődőtt, majd hajrábeli találattal végződött az összecsapás. 1-1-es állás után a hajrában a vendégeké volt az "utolsó szó", ezzel pedig begyűjtötték a három pontot. 

 

Rum KSC - Csákánydoroszlói KSE 7-6 (1-3)  Rum, vezette: Harcsár

Rum: Busi - Székely, Pásti (Szalai 65.) , Preiczer, Horváth Á., Horváth T. (Molnár 46.) , Bíró, Koronczai O., Letigeb, Koronczai R., Gyurkó (Tárkányi 81.)

Csákánydoroszló: Baba - Danyi, Takács, Draskovics (Dihen 66.) , Dedics, Urbán (Gérnyi 74.) , Makai, Kósa, Pandur, Kolosits, Sárközi

Gólszerzők: Bíró 35., Horváth Á. 6 (48., 50., 72., 73., 81., 91.), ill. Draskovics 3 (29., 36., 60.), Kósa 2 (41., 53.), Kolosits 65.

 

Már az első perctől kezdve izgalmas, küzdelmes mérkőzés alakult ki, a 29. percben egy szépségdíjas találatnak köszönhetően a vendégek szerezték meg a vezetést. Hamar jött a rumi egyenlítés, ezt viszont még a szünetig két csákánydoroszlói gól követte, így 3-1-es állással várták a folytatást a csapatok. A második játékrészben rövid idő leforgása alatt egyenlíteni tudott a hazai csapat, ám ezt követően bő tíz percen belül háromszor is betaláltak a vendégek, s így háromgólos előnyre tettek szert. Az utolsó húsz percben aztán Horváth Ádám vezérletével óriási fordítást mutatott be a Rum, s végül 7-6-ra megnyerte a találkozót. A kilátogató nézők remekül szórakozhattak, a gólzáporos mérkőzésen a házigazda küzdeni tudásból jelesre vizsgázott és megérdemelte zsebelte be a három pontot. 

 

Szentpéterfai SE - TUTITEXTIL-Körmend VSE 3-2 (1-1)  Szentpéterfa, vezette: Sebesi

Szentpéterfa: Páll - Török (Wágner Sz. 70.) , Wágner K., Horváth, Skrapits, Garger, Farkas, Wágner R. (Baranyai 94.) , Gaál (Mersits 65.) , Jurasits, Frányi

Körmend: Sály - Velekei (Simon 70.) , Horváth Á. (Szatmáry 74.) , Popovics, Törő, Horváth D., Petrovics, Sákovits (Horváth A. 76.) , Kazinczki, Szabó, Szakasics

Gólszerzők: Gaál 13., Skrapits 2 (74., 88.), ill. Popovics 2 (3., 82.)

Kiállítva: Mersits 90. (Szentpéterfa)

 

A hazai alakulat az elmúlt hetek teljesítményének, s eredményeinek tükrében jó előjelekkel léphetett pályára. A mérkőzés azonban nem indult túl jól számukra, egy előreívelt labdát követően ugyanis a vendégek már a 3. percben előnybe kerültek. A bekapott gól után viszont reagálni tudott a házigazda, gyorsan jött az egyenlítés, a 13. percben 1-1 állt az eredményjelzőn. Ez már nem is változott a szünetig, így 1-1-el mentek pihenőre a felek. A fordulás után megélénkült a játék, mindkét oldalon ziccerek maradtak ki. Az utolsó tizenöt perchez érkezve egy szép támadás után a péterfaiak szerezték meg a vezetést, azonban nem sokáig örülhettek, ugyanis nem sokkal később egalizálni tudtak a vendégek. A csattanó viszont még hátravolt: a 88. percben ismét a házigazda köszönt be, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

 

Őriszentpéter SE - Telekes MEDOSZ SE 4-3 (3-1)  Őriszentpéter, vezette: Mónos

Őriszentpéter: Tarafás - Őr, Kaszás, Németh (Ozsváth 91.) , Sály, Mihály, Embersics (Mihályka 25.) , Kulcsár, Szabó, Szép, Horváth

Telekes: Tóth - Görcsi, Osvald, Pénzes, Németh, Szakos (Czövek 41.) , Blaskovics (Szakter 73.) , Kónya, Osbáth, Vincze, Horváth (Büki 65.)

Gólszerzők: Kaszás 2 (29., 62.), Németh 2 (36., 42.), ill. Kónya 2 (10., 75.), Blaskovics 47.

 

Hasonló képességű csapatok találkozóját láthatta a szépszámú közönség vasárnap Őriszentpéteren. Az első félidőben a gyors vendégtalálatot követően a ritmust felvevő hazaiak három góllal tudtak válaszolni, a játékrész zárásaként a vendégek büntetőt hibáztak, így nem tudtak felzárkózni. A fordulás után változott a játék képe, az újonc vendégek játszottak jobban, felváltva hullottak a találatok, a telekesiek viszont csak egy gólra tudtak zárkózni, az egyenlítés elmaradt. Összességében lehet, hogy a döntetlen igazságosabb lett volna, de a szerencse a szentpéteriek mellett állt, és így otthon tartották a három bajnoki pontot.

 

A tabella ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.