km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Megyei II. osztály, déli csoport: tíz gólt hozott a Gyöngyöshermán-Szentkirály - Őriszentpéter összecsapás, a Tanakajd is hazai pályán tudott nyerni

Megyei II. osztály, déli csoport: tíz gólt hozott a Gyöngyöshermán-Szentkirály - Őriszentpéter összecsapás, a Tanakajd is hazai pályán tudott nyerni

A Rum, a Bajánsenye, a Csákánydoroszló és a Körmend is idegenből távozott három ponttal, a Nádasd rábatótfalui vendégjátékán pedig pontosztozkodás született.

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Őriszentpéter SE 6-4 (1-3)  Szombathely, vezette: Horváth

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Olasz - Tóth, Nagy, Bihun, Kis Z. (Balázs, 72.), Hegedűs (Fülöp, 76.), Jantos, Bakos (Dénes, 46.), Bazsó, Kis L. (Horváth, 52.), Séfer

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Farkas, Kaszás, Szalai, Kósa, Sály, Tamaskó (Horváth, 46.), Szabó S. (Szemán, 61.), Szép, Németh

Gólszerzők: Bazsó 3 (16., 62., 90.), Hegedűs 2 (51., 56.), Nagy 61., ill. Farkas 8., Kósa 23., Tamaskó 31., Sály 65.

Kiállítva: Tarafás 59. (Őriszentpéter)

 

Rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzést láthattak a nézők, melyen végül a hazai gárda diadalmaskodni tudott. A találkozó egy korai vendég góllal kezdődött, azonban arra a hazai csapat gyorsan reagálni tudott. A folytatásban a vendégek akarata érvényesült, a félidőre 3-1-es vendég vezetéssel vonultak le a csapatok. A második játékrész a hazai együttesnek sikerült jobban, gyorsan meglett az egyenlítés, majd a vendégek kapusát kiállították, így már a lélektani előny is a hermániaknál volt. Hamar jött is két újabb találat, azonban az őriszentpéteri csapat nem adta fel, így három perc múlva jött is a felelet. Végül a 90. percben egy újabb hazai találattal kialakult a 6-4-es végeredmény. A házigazda gratulál a vendég együttesnek, amely küzdésből is jelesre vizsgázott.

 

Rábatótfalui SE - Horváth Ranch Kft. Nádasd 2-2 (1-1)   Szentgotthárd-Rábatótfalu, vezette: Pázsi

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri (Erős, 87.), Kovács G., Papp (Falb, 53.), Domján, Sütő, Dancsecs, Kovács Á. (Akl, 69.), Dobos, Náricza, Anderkó (Lovenyák, 46.)

Nádasd: Rejtli - Kovács (Szabó, 57.), Péter, Zsoldos, Varga, Meskó M., Mesics, Pálmai, Meskó E., Burka, Lónai

Gólszerzők: Dobos 11., Papp 48., ill. Meskó M. 7., Meskó E. 50.

Kiállítva: Dancsecs 29. (Rábatótfalu)

 

Két gyors gólváltást és pontosztozkodást hozott a Nádasd rábatótfalui vendégjátéka.

 

Tanakajd TC - Egyházasrádóci Sportegyesület 3-2 (3-1)   Tanakajd, vezette: Imre

Tanakajd: Marcz L. - Gombkötő, Kölkedi, Marcz G., Orsós, Varga, Hittaller, Marcz M., Preiczer, Nagy, Szalai (Szűcs, 89.)

Egyházasrádóc: Bali - Merőtei, Németh Martin (Németh G., 46.), Bányik, Varga (Szijj, 46.), Krajczár, Fejes, Németh Marcell, Mészáros, Filipovits, Zimonyi (Balikó, 67.)

Gólszerzők: Marcz G. 9., Gombkötő 26., Varga 39., ill. Németh Marcell 37., Szijj 60.

 

A tanakajdiak jó játékkal rukkoltak elő, 3-1-re vezettek a szünetben, az Egyházasrádóc pedig már csak kozmetikáznit tudott az eredményen.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - TUTITEXTIL-Körmend VSE 1-2 (0-0)  Felsőcsatár, vezette: Ódor

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Sásdi - Szabó, Horváth, Pehr, Vajda (Krajczár, 86.), Csák, Schmalzl, Donadi, Böhm, Hábetler (Kopácsi, 70.), Virág, 

Körmend: Kecskés -  Horváth D., Papp, Horváth Á., Tóth (Takács, 86.), Simon, Kiss (Frühvirth, 75.), Szatmáry, Petrovics, Vilics, Szabó

Gólszerzők: Csák 50., ill. Horváth Á. 47., Kiss 52.

Kiállítva: Donadi 63., Böhm 85. (mindketten Pinkavölgye-Felsőcsatár)

 

A második játékrész elején gyakorlatilag öt perc alatt kialakult a találkozó végeredménye, a három pontot a vendégek tudták begyűjteni. 

 

Szentpéterfai SE - Rum KSC 1-2 (0-1)  Szentpéterfa, vezette: Pintér

Szentpéterfa: Sákovits - Török, Wágner K., Pataki, Gaál, Skrapits D., Wágner R., Homor, Hoós, Páll (Major, 76.), Skrapits I. (Völgyi, 51.)

Rum: Lepár - Székely (Rövid, 90.), Pupp, Bíró, Kámán (Reznyák, 80.), Varga, Koronczai (Molnár, 20.), Tárkányi, Rosta, Kovács, Horváth

Gólszerzők: Völgyi 75., ill. Bíró 39., Rosta 49.

 

A vendégek egygólos előnyre tettek szert az első játékrészben, s mivel a második felvonás elején szerzett találatukra csupán egy hazai válasz érkezett, három ponttal távoztak Szentpéterfáról.

 

Telekes MEDOSZ SE - Bajánsenye SE 0-2 (0-0)   Telekes, vezette: Busi

Telekes: Blaskovics - Valkóczi, Dézsi, Orsós, Görcsi (Osbáth, 83.), Czövek, Osvald, Kónya M., Németh, Vincze (Szakter, 70.), Kónya Sz.

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Varga, Hodács (Horváth Z., 54.), Horváth M., Kosár, Kovács, Fábián, Propszt, Horváth A. (Koczor, 54.), Horváth B.

Gólszerzők: Kovács 77., Kosár 91.

 

Viharos erejű szèlben került megrendezésre a Telekes Bajánsenye elleni hazai mérkőzése. Az első játèkrèszben egyik csapatnak sem sikerült betalálnia, pedig mindkét oldalon akadtak lehetősègek. A kèt gárda azonos játèkerőt kèpviselt, döntetlen színezetűnek tűnt a meccs az első fèlidőben. A vendègek hosszú labdákkal próbáltak a hazaiak védelme mögè kerülni, ők azonban zártan védekeztek ès gyors kontrákkal próbáltak helyzeteket kialakítani. A második felvonásban egymás után két nagy helyzete is volt a telekesieknek, ezek kimaradtak ès ahogy ez lenni szokott, ez meg is bosszúlta magát.: egy szöglet utáni kapu elötti keveredèsből sikerült gólt szereznie a Bajánsenyènek szűk negyedórával a meccs vège előtt. A házigazdának nem volt más választása, feljebb kellett tolnia védelmi vonalát, mindent megtett az egyenlítésért. A 92.percben aztán egy labdavesztès után egy előrevágott labdát a vendègek játèkosa egy az egyben vihetett a Telekes hálóőrére, meg is szerezte második találatát a Bajánsenye, beállìtva ezzel a 0-2-es vègeredmènyt. A jobb helyzetkihasználás döntötte el a három pont sorsát.

 

Petőfi SE Vasszécseny - Csákánydoroszlói KSE 0-6 (0-5)   Vasszécseny, vezette: Szabó

Vasszécseny: Asztalos - Virág, Gál, Karai, Dankó, Zsolnai, Németh, Kiss, Szakács, Varga, Vadász

Csákánydoroszló: Tóth - Sáfár (Takács Á., 46.), Török, Pandur, Őr (Biczó, 55.), Dudás, Sárközi, Könye-Balla, Takács Sz., Urbán, Németh

Gólszerzők: Őr 2 (11., 39.), Németh 2 (22., 33.), Urbán 44., Takács Sz. 64.

 

A mérkőzés előtt a Csákánydoroszló csapata volt az esélyes, amit az első félidőben bizonyított is, öt gólt szerezve eldöntötte a három pont sorsát. A második etapra valamennyire sikerült rendezni sorait a hazai csapatnak, helyzetei is adódtak, ugyanúgy, ahogy a vendég csapatnak is, amely egy büntetőből szerzett találattal állították be a végeredményt.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
56. alkalommal rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt
A Savaria Nemzetközi Táncverseny kezdete 1966-ra nyúlik vissza, mely a világjárvány éveitől eltekintve folyamatosan, immár 56. alkalommal kerül megrendezésre az AGORA Művelődési és Sportházban. A verseny nemcsak az európai, hanem a világ minden táján ismert és elismert táncesemény, amely méltó rangot vívott ki magának a Nemzetközi TáncSport Szövetség és a táncsport szakemberei és táncosai körében is.
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát