km/óra
  2024.05.29., szerda  •  Magdolna napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megyei II. osztály, déli csoport: potyogtak a gólok az utolsó októberi játéknapon

Megyei II. osztály, déli csoport: potyogtak a gólok az utolsó októberi játéknapon

A Rum-Rábatótfalu tizenkettő, a Bajánsenye-Tanakajd összecsapás hét találatot hozott, de a Körmend és a Telekes is gólgazdag mérkőzésen aratott győzelmet. A Csákánydoroszló Egyházasrádócon nyert rangadót, a Nádasd Őriszentpéteren gazdagodott három ponttal. A Szentpéterfa-Felsőcsatár mérkőzésen mindkét gárda egy-egy gólt és egy-egy pontot szerzett.

 

TUTITEXTIL-Körmendi VSE - Petőfi SE Vasszécseny 4-2 (1-2)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Polgár

Körmend: Bérdi - Kiss (Tóth, 46.) , Simon, Meixner, Horváth Dávid, Petrovics (Horváth Dániel. 63.) , Kazinczki G. (Frühvirth, 63.) , Horváth A. (Berta., 23.) , Kazinczki B., Vilics, Szabó (Papp, 46.)

Vasszécseny: Móricz - Virág, Kontics, Székely, Dankó, Viszked, Németh, Papp, Háder, Vadász, Katona

Gólszerzők: Simon 3 (30., 63., 70.), Horváth Dávid 65., ill. Katona 2., Dankó 35.

Kiállítva: Vadász 85. (Vasszécseny)

 

Nem játszott jól a hazai csapat, sok fegyelmezetlenséget, hibát követett el, a második félidőre viszont feljavult és megérdemelten nyert.

 

Bajánsenye SE - Tanakajd TC 3-4 (2-2)  Bajánsenye, vezette: Bagoly

Bajánsenye: Kalamár - Bagó (Kucsera, 46.) , Bacsák, Hodács, Horváth M., (Koltai, 75.)  Kosár, Kovács V., Fábián, Vörös (Koczor, 60.) , Horváth Z. (Kovács I., 60.) , Horváth B.

Tanakajd: Szűcs - Hankó, Kölkedi, Marcz, Németh, Hittaller A., Hittaller M., Tóth (Tima, 75.), Preiczer, Varga, Szalai

Gólszerzők: Horváth M. 24., Kosár 37., Hodács 77., ill. Tóth 9., Szalai 2 (42., 67.),  Kölkedi 56.

 

Gólgazdag, kiegyenlített mérkőzésen a vendégek egy góllal többet szereztek, a játék képe alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna. A hazaiak köszönik szurkolóiknak a bíztatást. 

 

Egyházasrádóci SE - Csákánydoroszlói KSE 0-2 (0-1)  Egyházasrádóc, vezette: Horváth

Egyházasrádóc: Bali - Merőtei, Németh Martin, Bányik, Varga Gy. (Fejes, 60.) , Krajczár, Varga R. (Kertes, 60.) , Németh Marcell, Mészáros, Varga M. (Zimonyi, 76.) , Varga Z.

Csákánydoroszló: Tóth - Sáfár. Németh (Pesti, 69.) , Török, Pandur, Dedics, Sárközi (Draskovics, 85.) , Albert, Könye-Balla (Biczó, 79.) , Márton (Makai, 69.) , Takács

Gólszerzők: Könye-Balla 44., Draskovics 89.

 

Jó iramú, magas színvonalú mérkőzést játszottak a felek, ahol a helyzeteikkel jobban sáfárkodó vendégek nem érdemtelenül gyűjtötték be a három pontot. 

 

Őriszentpéter SE - Horváth Ranch Kft. Nádasd 0-1 (0-0)  Őriszentpéter, vezette: Bíró

Őriszentpéter: Szemán - Szabó D., Kaszás, Szalai, Kósa, Sály, Szabó S., Horváth, Mihályka (Bognár, 61.) , Mihály, Szép

Nádasd: Rejtli - Pálmai, Zsoldos (Szabó, 81.) , Kalamár, Meskó M., Németh, Mesics, Meskó E., Balogh, Meskó Á., Gerencsér

Gólszerző: Meskó E. 51.

 

Az elmúlt három mérkőzés indiszponált és kiábrándító játéka után a házigazda szentpéteriek fegyelmezett játékukkal megnehezítetták a nádasdiak helyzetét. Az összecsapás egyetlen találatát a második félidő elején egy beadást követő fejesből a vendégek szerezték. A hosszabbítás perceiben közel voltak a hazaiak az egyenlítéshez, ám a meglepetés ezúttal elmaradt, a találkozót a játék összképe alapján megérdemelten nyerte a dobogós helyekért küzdő Nádasd.

 

Rum KSC - Rábatótfalui SE 8-4 (6-1)  Rum, vezette: Kondor

Rum: Miklós - Székely (Rövid, 62.) , Gyurkó A. (Kovács Z., 69.) , Gyurkó B. (Molnár, 60.) , Bíró, Kovács-Braun, Kovács B., Koronczai, Leitgeb (Reznyák, 60.) , Kalmár, Horváth

Rábatótfalu: Bánfi-Nagy - Lovenyák, Csákvári, Papp, Domján D., Sütő, Domján B. (Erős, 66.) , Düh, Kovács (Akl, 78.) , Náricza, Anderkó (Falb, 27.)

Gólszerzők: Horváth 3 (5., 33., 45.), Bíró 2 (20., 52.), Koronczai 3 (28., 35., 82.), ill. Anderkó 12., Papp 47., Falb 71., Düh 89.

 

Magabiztos játékkal fölényes győzelmet aratott a hazai csapat. Az első negyedórában gyors gólváltást láthattak a kilátogatók, majd belelendült a rumi csapat és még ötször bevette a jól védő rábatotfalúi hálóőr kapuját.A második félidőbe a vendéglátó csapat belealudt, mindjárt a középkezdés után gólt kapott. Nehezen lendült játékba a Rum,de így is sok veszélyes támadást vezetett. A hazai csapat ilyen arányban is megérdemelt sikert könyvelhet el.

 

Telekes MEDOSZ SE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 3-2 (1-1)  Telekes, vezette: Szabó

Telekes: Blaskovics - Dézsi, Németh (Szakter, 70.) , Orsós, Kónya Sz., Czövek, Osvald, Kónya M., Vincze, Görcsi, Nyári

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Olasz - Séfer, Illés (Szabó, 68.) , Bihun, Kis Z., Németh, Dénes (Pochernin, 46.) , Kopácsi, Németh (Kis L., 62.) , Nagy, Kovács

Gólszerzők: Kónya M. 2 (26., 56.), Görcsi 49., ill. Németh 24., Nagy 72.

 

Az első negyedórában hazai koncentráció hiányában inkább a vendégeknek voltak lehetőségei, aminek köszönhetően meg is szerezték a vezetést. A bekapott gól nem törte meg a házigazdát, amely játszotta sokpasszos játékát, a támadásvezetésekbe, befejezésekbe viszont rengeteg hiba csúszott, így kimaradtak a lehetőségek. A Telekes mezőnyfölénye aztán egy szöglet utáni szép kapáslövéssel érett góllá, lélektani szempontból jókor jött számukra az egalizálás. A szünetben a hazaiak átbeszélték, hogy mire kell figyelniük, a fordulást követően pedig rá is erőltették akaratukat a hermániakra és 3-1-es előnyre tettek szert. A 72. percben szépítettek a vendégek, a Telekes nem nyugodhatott meg, de feszült hajrá után sikerült megőrizniük vezetésüket, így 3-2-es győzelmet könyelhettek el. A tudósítás szerint a rendkívül fiatal játékvezetői hármas ugyan sok hibával, de következetesen igyekezett fújni a mérkőzést.

 

Szentpéterfai SE - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 1-1 (1-0)  Szentpéterfa, vezette: Horváth

Szentpéterfa: Páll - Török R., Pataki, Gaál Á., Skrapits D., Garger, Wágner R., Homor, Gaál R. (Török A., 83.) , Hoós (Wágner K., 46.) , Skrapits I. (Nagy, 65.) 

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Sásdi - Donadi, Horváth, Pehr, Krancz (Krajczár, 44.) , Virág, Schmalzl, Böhm, Cseri, Hábetler, Késmárky

Gólszerzők: Wágner R., 16., ill. Pehr 70.

 

A játék képe alapján igazságos pontosztozkodás született a mérkőzésen.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Vágányzár a Szombathely – Celldömölk, valamint Szombathely – Csorna vonalszakaszon
A Szombathely - Csorna állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vágányzárban érintett vonatok mentrendje az alábbiak szerint módosul:  
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
legfrissebbek
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr
Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft.
Az Illés Sport Alapítványt Halmai Gábor kuratóriumi elnök képviselte - adta hírül szerdán honlapján az Illés Akadémia.
Májusban is összeülnek a képviselők
Kilenc napirendi pontot nyilvánosan, további kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Beszámoló hangzik el az idei út- és járdafelújítási programról, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában
Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.
Benke és Krivacsevics távozik a Falcótól
Távozik a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatától a válogatott Benke Szilárd és Krivacsevics Márkó.