km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Megyei II. osztály, déli csoport: mesterötösnek köszönhetően győzött a Rum, tízgólos mérkőzésen tudott nyerni a Körmend

Megyei II. osztály, déli csoport: mesterötösnek köszönhetően győzött a Rum, tízgólos mérkőzésen tudott nyerni a Körmend

A Tanakajd megszerezte idénybeli első győzelmét, a Csákánydoroszló, valamint a Rum pedig továbbra is százszázalékos. A Vasszécseny Szentpéterfáról hozta el a három pontot, a Körmend pedig a Rábatótfalu ellen tudott nyerni egy gólzáporos mérkőzésen. Nem bírt egymással a Szarvaskend és a Nádasd.

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Csákánydoroszlói KSE 1-3 (1-0)  Szombathely, vezette: Boda

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Horváth (Dénes 77.) , Bihun, Kis (Tima 71.) , Hegedűs (Dalmi 71.) , Németh (Szabó 71.) , Bazsó, Kopácsi, Nagy, Séfer, Szekeres

Csákánydoroszló: Baba - Takács (Márton 77.) , Draskovics, Dedics, Urbán, Makai, Kósa (Lónai 81.) , Pandur, Kolosits, Albert, Sárközi

Gólszerzők: Séfer 44., ill. Kósa 50., Makai 60., Urbán 73.

 

Az elmúlt hetekben rendkívül ingadozó formát mutató hazaiak ugyan megszerezték a vezetést, a folytatásban azonban föléjük nőtt a Csákánydoroszló, így nem sikerült otthon tartaniuk a három pontot. 

 

Rum KSC - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 5-1 (2-1)  Rum, vezette: Boda

Rum: Busi - Székely, Horváth T., Tárkányi, Preiczer, Pupp (Molnár M. 60.) , Horváth Á., Szalai, Molnár R. (Rövid 80.) , Leitgeb, Pásti

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Szabó - Podlaviczki, Horváth L., Windisch (Czlenner 46.) , Varga (Horváth M. 66.) , Pehr, Schmalzl, Böhm, Krancz, Simon (Ebergényi 46.) , Szabó

Gólszerzők: Horváth Ádám 5 (13., 22., 53., 68., 90.), ill. Tárkányi 26. (öngól)

 

Két tartalékos, felforgatott összeállítású csapat találkozott egymással a Rumban. A hazaiak az első félidőben három gólt is szereztek, annyi szépséghibával, hogy az egyiket saját kapujukba. A házigazdák hálóőre, Busi remek teljesítményt nyújtott, az első játékrész végén, valamint a második elején is fontos pillanatban hárított bravúrral. Ezt követően elkapta a fonalat a Rum, az első félidőben duplázó Horváth Ádám még háromszor betalált, a hazai alakulat minden csapatrészben jobb teljesítményt nyújtott, és megérdemelten tartotta otthon a pontokat. 

 

Szentpéterfai SE - Petőfi SE Vasszécseny 0-4 (0-2)  Szentpéterfa, vezette: Marácz

Szentpéterfa: Sákovits - Török (Udvardi 73.) , Wágner K. (Wágner Sz. 60.) , Horváth, Skrapits, Farkas, Wágner R., Gaál, Tóth (Hoós B. 46.) , Frányi, Hoós Á.

Vasszécseny: Pungor - Joó, Szalay (Maczek 82.) , Márok (Fritz 70.) , Kiss (Gombkötő 60.) , Bori (Viszked 54.) , Orsós, Balikó, Sásdi (Zsolnai 86.) , Varga, Vadász

Gólszerzők: Szalay 2 (18., 45.), Vadász 83., Fritz 90.

 

A hazigazdák a szezon eddigi leghaloványabb teljesítményét nyújtották. Amíg péterfai oldalon kimaradtak a helyzetek, addig a Vasszécseny kíméletlenül kihasználta azokat, és teljesen megérdemelten vitte el a három pontot. 

 

Őriszentpéter SE - Tanakajd TC 1-4 (0-2)   Őriszentpéter, vezette: Németh

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó (Embersics 92.) , Kaszás, Németh, Sály, Mihály, Mihályka (Őr 72.) , Kulcsár, Horváth, Tamaskó, Szép

Tanakajd: Marcz L. - Kovács, Kölkedi, Marcz G., Marcz D. (Varga 71.) , Neubauer (Tóth 92.) , Pál, Kalmár, Filakovszky, Marcz M. (Nagy 80.) , Könczöl

Gólszerzők: Sály 58., ill. Marcz M. 42., Filakovszky 45., Kalmár 78., Tóth 93.

 

Küzdelmes és tanúságos mérkőzést láthattak az Őriszentpéterre kilátogatók a hétvégén. A mezőnyben kiegyenlített játékban a kapu előtti határozottság volt a döntő faktor, ami alapján a vendégek megérdemelt győzelmet arattak, bár a különbség eltúlzott lett a mérkőzés végére.

 

Lorry GM Kft. Szarvaskend - Horváth Ranch Kft. Nádasd 0-0 (0-0)   Szarvaskend, vezette: Harcsár

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Tóth, Csillag, Jóna, Németh, Kovács (Dobos 72.) , Nagy, Kis-Nemes (Somogyi 71.) , Kopfer, Wolf

Nádasd: Rejtli - Pálmai, Varga (Gerencsér 56.) , Kalamár, Meskó M., Tuboly, Burka (Németh 56.) , Meskó Á., Meskó E., Szabó, Csenterics (Tompa 87.)

 

Kitűnően előkészített pályán, remek időben, mintegy 350 néző előtt kezdődött a csoport rangadójának számító Szarvaskend- Nádasd találkozó. A vendégek kezdtek jobban, majd az idő előrehaladtával a szarvaskendiek is felvették a mérkőzés ritmusát, igaz, a kapuk így sem forogtak veszélyben. A fordulás után a hazaiak szerkezetet váltottak, támadóbb szellemben futballoztak, ez pedig ezúttal már helyzetekben is megmutatkozott. A Nádasd is nagy erőket mozgósított a győzelem megszerzéséért, gól azonban egyik oldalon sem született, így egy küzdelmes, hajtós, kiváló játékvezetés mellett zajló, sportszerű mérkőzésen igazságos döntetlen született. 

 

Rábatótfalui SE - TUTITEXTIL-Körmend VSE 3-7 (1-2)   Szentgotthárd-Rábatótfalu, vezette: Horváth

Rábatótfalu: Szukics - Náricza, Gallai, Keresztúri, Sütő, Papfalvi, Düh, Anderkó (Horváth 53.) , Kovács (Sulics 70.) , Könye, Kóczán (Falb 46.)

Körmend: Sály - Velekei, Popovics (Szatmáry 80.) , Törő, Meixner (Szabó 76.) , Horváth Dávid., Petrovics (Horváth Dániel 86.) , Kazinczki (Papp 84.) , Horváth A. (Sákovits 56.) , Vilics, Szakasics

Gólszerzők: Kóczán 14., Náricza 63., Papfalvi 89., ill. Popovics 4 (18., 47., 56., 79.), Velekei 2 (44., 73.), Petrovics 52.

 

A hazai alakulat számára indult jobban a találkozó, amely szűk tizenöt perc elteltével előnybe is került. A vendégek azonban nem adták könnyen magukat, még a szünet előtt fordítani tudtak, a második félidőben pedig kiszakadt a gólzsák, és míg a hazaiak kétszer, ők ötször voltak eredményesek, ez pedig azt jelentette, hogy 7-3 arányú, magabiztos győzelmet könyvelhettek el. 

 

A tabella Vas Megyei II. o. 'Déli' csoport 4. forduló - MLSZ adatbank tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban