km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei II. osztály, déli csoport: magabiztosan nyert a Csákánydoroszló, a Nádasd, valamint a Szentpéterfa is

Megyei II. osztály, déli csoport: magabiztosan nyert a Csákánydoroszló, a Nádasd, valamint a Szentpéterfa is

A Csákánydoroszló és a Rum továbbra is őrzi hibátlan mérlegét, de Nádasd sem talált eddig legyőzőre. A Telekes zsinórban második mérkőzésén gyűjtötte be a három pontot, mint ahogy a Körmend is felfelé ívelő pályán van az első fordulóban elszenvedett vereségét követően. A Felsőcsatár és a Bajánsenye nem bírt egymással.

 

TUTITEXTIL Körmend VSE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 1-0 (1-0)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Imre

Körmend: Sály - Velekei, Popovics (Szatmáry 88.) , Törő, Meixner, Horváth, Petrovics, Sákovits, Kazinczki, Vilics, Szakasics

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Németh, Kis, Kopácsi (Nagy 66.) , Szabó, Hegedűs (Péntek 92.) , Dénes, Bakos, Horváth, Bihun, Séfer

Gólszerző: Popovics 38.

Kiállítva: Szakasics 63. (Körmend)

 

A hazaiak ezen a napon nem jeleskedtek a helyzetkihasználásban, emiatt görcsösen játszottak, ám így is három ponttal gazdagodtak. 

 

Tanakajd TC - Szentpéterfai SE 1-5 (0-1)  Tanakajd, vezette: Szabó I.

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Kovács, Kölkedi, Marcz G., Neubauer, Pál, Kalmár, Filakovszky, Marcz M., Könczöl

Szentpéterfa: Páll - Török, Wágner K., Horváth (Baranyai 89.) , Skrapits (Udvardi 87.) , Farkas, Wágner R., Jurasits, Frányi, Hoós, Mersits (Wágner Sz. 75.)

Gólszerzők: Kölkedi 68., ill. Horváth 3 (23., 80., 86.), Skrapits 61., Udvardi 89.

 

A Tanakajd és a Szentpéterfa összecsapásán a végjátékba 2-1-es vendég vezetéssel érkeztek a csapatok, az események pedig ezután pörögtek csak fel igazán: a szentpéterfaiak kilenc perc leforgása alatt háromszor vették be ellenfelük kapuját, bebiztosítva ezzel győzelmüket.

 

Csákánydoroszlói KSE - Lorry GM Kft. Szarvaskend 6-1 (1-0)  Csákánydoroszló, vezette: Boda

Csákánydoroszló: Baba - Takács (Gérnyi 84.) , Draskovics (Pesti 86.) , Dedics, Urbán (Lónai 81.) , Makai, Kósa (Dihen 73,) , Pandur, Kolosits (Márton 79.) , Albert, Sárközi

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Nagy Ádám (Somogyi 57.) , Tóth, Csillag, Jóna, Németh, Nagy Ádám, Kis-Nemes (Szakály 70.) , Kopfre, Wolf (Elekes 57.)

Gólszerzők: Kolosits 40., Takács 47., Kósa 52., Draskovics 2 (56., 72.), Lónai 90., ill. Jóna 65.

 

A veretlen Csákánydoroszló ezúttal sem hibázott és magabiztos győzelmet aratott a Szarvaskend ellen.

 

Hováth Ranch Kft. Nádasd - Őriszentpéter SE  5-1 (2-1)  Nádasd, vezette: Busi

Nádasd: Rejtli (Doktor 76.)  - Pálmai, Varga M., Kalamár, Meskó, Tuboly, Németh Bo., Burka (Varga K. 53.) , Németh Be., Csenterics (Horváth 83.) , Gerencsér (Szabó 65.)

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó (Embersics 57.) , Kaszás, Németh, Sály, Farkas, Mihályka, Kulcsár, Horváth, Tamaskó, Szép

Gólszerzők: Gerencsér 26., Kulcsár 30. (öngól), Németh Be. 88., Tuboly 2 (93., 94.), ill. Farkas 23.

 

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a hazai csapat, sorra dolgozta ki a helyzeteit, majd egy távoli lövésből megszerezte a vezetést a vendég együttes. A hazaiaknak még a félidő előtt sikerült fordítani. A meccs további részében a mezőnyben őrölték egymást a felek; egészen a 88. percig, ahol sikerült begyötörni a harmadik gólt, majd még kettőt, kialakítva ezzel az 5-1-es végeredményt. Dicséret illeti az Őriszentpéter csapatát, rendkívül motiváltan focizva végig megnehezítette a hazaiak dolgàt. Az eredmény nem tükrözi a játék képét.

 

Petőfi SE Vasszécseny - Rum KSC 1-3 (0-1)  Vasszécseny, vezette: Mónos

Vasszécseny: Pungor - Joó, Szalay (Zsolnai 78.) , Kiss (Fritz 54.) , Bori (Maczek 78.) , Orsós, Balikó, Sásdi, Gombkötő (Viszked 58.) , Varga, Vadász

Rum: Busi - Székely, Pupp (Koronczai 81.) , Horváth T., Tárkányi, Preiczer, Molnár, Szalai (Rövid 93.) , Leitgeb, Horváth Á., Pásti

Gólszerzők: Sásdi 53., ill. Székely 31., Horváth Á. 2 (61., 71.)

 

A nyáron átalakult hazai csapat egyelőre hullámzó formát mutat. A rumiak jobban kihasználták a lehetőségeiket,igy megérdemelten vitték el a három pontot. 
 

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Bajánsenye SE 1-1 (1-1)  Felsőcsatár, vezette: Harcsár

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Szabó - Czlenner (Simon 55.) , Podlaviczki (Horváth M. 75.) , Horváth L., Horváth Sz., Pehr, Kopácsi (Sipos 38.) , Böhm, Cseri, Terentii (Windisch 65.) , Krancz (Schmalzl 46.)

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Kucsera, Koltai (Simon 70.) , Horváth B., Hodács, Kosár, Horváth Z., Kovács, Mihály, Bakó

Gólszerzők: Bakó 7. (öngól), ill. Kosár 42.

 

A találkozó 1-1-es végeredménye már az első játékrészben kialakult. A hazaiak egy öngólnak köszönhetően jutottak vezetéshez, amikor még tíz perc sem telt el a mérkőzésből, közvetlenül a szünet előtt azonban érkezett az egyenlítés vendég részről, amely végül pontosztozkodást jelentett. 

 

Telekes MEDOSZ SE - Rábatótfalui SE 1-0 (1-0)  Telekes, vezette: Ódor

Telekes: Tóth T. - Pénzes, Németh T. (Szakter 81.) , Blaskovics (Horváth 60.) , Czövek (Görcsi P. 73.) , Osvald, Kónya, Vincze (Büki 87.) , Tóth N. (NémethM. 60.) , Szakos, Görcsi D.

Rábatótfalu: Szukics - Náricza, Gallai, Domján, Sütő, Szakács, Kóczán L. (Németh 77.) , Sulics, Keresztúri, Kóczán P. (Kovács 63.) , Horváth

Gólszerző: Czövek 42.

 

Fiatal bírákkal, rendkívül korrekt játékvezetés mellett, rendkívül sportszerű mérkőzést játszottak egymással a csapatok a nagy melegben. A találkozóra igencsak szép számú közönség volt kíváncsi, ami rendkívül örömteli volt. A vezetést egy higgadt megoldásnak köszönhetően a hazai együttes szerezte meg az első félidő végén. A szünet után is inkább mezőnyben folyt a játék, a küzdelem dominált a pályán. A Rábatótfalu nagy erőfeszítéseket mozgósított az egyenlítésért, a Telekes kontrái azonban nagyon ültek, könnyen növelhette is volna előnyét a hazai csapat. Ez nem történt meg, ám mivel már újabb találat nem született, a házigazda gyűjtötte be a három pontot, amely a helyzetek alapján megérdemelt. 

 

A tabella ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.