km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei II. osztály, déli csoport: magabiztos csákánydoroszlói és vasszécsenyi siker, a Körmend nyerte a Szarvaskend elleni rangadót

Megyei II. osztály, déli csoport: magabiztos csákánydoroszlói és vasszécsenyi siker, a Körmend nyerte a Szarvaskend elleni rangadót

A Rum Tanakajdon győzött, így tavasszal még továbbra is veretlen, a Nádasd pedig Szentpéterfát győzte le. A Telekes és a Gyöngyöshermán-Szentkirály megosztozott a pontokon.

 

Tanakajd TC - Rum KSC 0-1 (0-1)  Tanakajd, vezette: Elek

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Gombkötő, Kölkedi, Marcz G., Pál, Hittaller, Kalmár, Filakovszky (Nagy 67.) , Marcz M., Könczöl (Tóth 67.)

Rum: Lepár - Székely, Horváth T., Preiczer, Molnár (Tárkányi 66.) , Bíró, Gyurkó A., Gyurkó B., Rosta, Horváth Á., Pásti (Kovács 83.)

Gólszerző: Gyurkó A. 22.

 

A hazaiak első tavaszi pontjuk, pontjaik megszerzéséért, míg a vendégek tavaszi veretlenségük megtartásáért léptek pályára a 21. fordulóban. Az egygólos összecsapás végén a rumiak örülhettek, Gyurkó 22. percben szerzett találatával ugyanis ők gyűjtötték be a három bajnoki egységet.

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Lorry GM Kft. Szarvaskend 3-2 (1-0)   Körmend-Horvátnádalja, vezette: Sebesi

Körmend: Sály - Velekei, Papp, Horváth Á. (Szatmáry 78.) , Popovics (Simon 90.) , Törő, Szakasics, Petrovics, Sákovits, Horváth A., Vilics

Szarvaskend: Esztergályos - Nagy Ádám (Velekei 17.) , Csillag, Jóna, Németh, Nagy R. (Szakály 79.) , Földes, Nagy Ádám, Dobos (Somogyi 56.) , Kopfer, Wolf (Kis-Nemes 80.)

Gólszerzők: Popovics 28., Csillag 52. (öngól), Törő 69., ill. Jóna 2 (46., 86.)

 

A hazai csapat fegyelmezett, jó játékkal rukkolt elő, megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Petőfi SE Vasszécseny - Bajánsenye SE 7-2 (3-2)   Vasszécseny, vezette: Szendrődi

Vasszécseny: PUNGOR A. (Asztalos 88.) - Joó, JÉRI (Szakács 78.) , Maczek (Kiss P. 60.) , Pungor D. (ZSOLNAI 44.) , Viszked, Bori, Orsós (Kiss B. 88.) , SÁSDI ,Varga, Kámán

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Szabó, Hodács, Horváth M., Kosár, Bakó, Kovács, Könye-Balla (Vörös 46.) , Horváth Z. (Stunya 46.) , Horváth B. (Fábián 67.)

Gólszerzők: Pungor D. 25., Sásdi 43., Viszked 45., Zsolnai 3 (69., 78., 93.), Szakács 87., ill. Szabó 16., Kosár 37.

 

Nehezen vette fel a ritmust a hazai csapat,kétszer is vezettek a vendégek,ám a félidőre már egygólos hazai előnnyel mentek be a csapatok. A második játékrészben már egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, és külön pozitívum volt, hogy jó teljesítményt nyújtottak az utánpótláskorú játékosok,ami nagyon bíztató jel a jövőre nézve.

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd - Szentpéterfai SE 3-1 (2-0)  Nádasd, vezette: Bíró

Nádasd: Rejtli - Kalamár (Meskó Á. 70.) , Varga M., Meskó M., Tuboly (Horváth 82.) , Németh Bo., Szabó D. (Varga K. 73.) , Meskó E., Burka (Németh Be. 73.) , Csenterics (Szabó Z. 73.) , Gerencsér

Szentpéterfa: Sákovits - Udvardi (Farkas Henrik Milán 73.) , Török, Wágner, Horváth, Skrapits (Baranyai 87.) , Garger, Farkas Henrik, Gaál, Tóth (Farkas A. 67.) , Hoós

Gólszerzők: Tuboly 5., Meskó M. 2 (26., 92.), ill. Garger 88.

 

A hazai csapat már az elején kezdeményezően lépett fel, sikerült is megszereznie a vezetést, majd még a félidő előtt kettő gólra növelni az előnyt. A második játékrészben jócskán visszaesett a hazai csapat teljesítménye, a vendégeknek a vége előtt sikerült szépíteni, egalizálás helyett azonban a hazai csapat feltette az i-re a pontot. Összességében a nádasdi csapat kiváló játékvezetés mellett, megérdemelten tartotta otthon a három pontot a meglátásuk szerint kellemetlenül, helyenként durván játszó, mumusnak számító Szentpéterfa ellen.

 

Csákánydoroszlói KSE - Őriszentpéter SE 17-0 (6-0)  Csákánydoroszló, vezette: Gróf

Csákánydoroszló: Dévai - Takács, Dedics, Török (Major 46.) , Makai, Pandur, Lónai (Pesti 56.) , Urbán, Albert, Dihen, Sárközi

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Horváth Cs., Németh, Sály, Kósa, Mihályka, Tamaskó, Szép, Horváth A. 

Gólszerzők: Lónai 2 (14., 19.), Urbán 4 (16., 85., 88., 89.), Makai 4 (25., 40., 52., 77.), Takács 3  (41., 55., 76.), Dihen 62., Dedics 63., Pandur 66., Albert 87.

 

A hazaiak már a találkozó első félidejében eldöntötték a három pont sorsát, ám a folytatásban sem lassítottak, így gólzáporos sikert arattak az Őriszentpéter együttese ellen.

 

Telekes MEDOSZ SE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 1-1 (1-1)   Telekes, vezette: Sály

Telekes: Blaskovics - Pénzes, Németh T., Orsós, Görcsi, Szakter, Németh M. (Horváth 75.) , Kónya, Vincze, Büki, Osbáth

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Kopácsi, Kis, Németh, Hegedűs (Szekeres 66.) , Dénes, Nagy (Szabó 69.) , Bazsó, Horváth, Bihun, Séfer

Gólszerzők: Vincze 32., ill. Németh 10.

 

A mérkőzés elejét sok apró fault jellemezte, amiket jól reagált le, s jól bírált el a játékvezetői hármas. A küzdelmes, sok helyzettel tarkított mérkőzésen a vendégek szerezték meg a vezetést, a hazaiak azonban magukra találtak, s még a pihenő előtt egyenlítettek. A második játékrészben nagy harc folyt a három pont megszerzéséért, mindkét oldalon voltak véleményes szituációk a büntetőterületen belül, ahol a hazaiak szerint utólag átgondolva jó döntések születtek, az eredmény pedig igazságos. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.