km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, déli csoport: kilencgólos rangadót nyert meg a Körmend, a Gyöngyöshermán-Szentkirály, a Szarvaskend és a Rábatótfalu is hétig jutott

Megyei II. osztály, déli csoport: kilencgólos rangadót nyert meg a Körmend, a Gyöngyöshermán-Szentkirály, a Szarvaskend és a Rábatótfalu is hétig jutott

A Telekes hazai környezetben győzte le a Tanakajdot, az Őriszentpéter pedig megosztozott a pontokon a Szentpéterfával.

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Bajánsenye SE 7-0 (3-0)   Szombathely, vezette: Kedves

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Séfer, Horváth, Bihun, Szabó, Dénes, Bazsó, Kopácsi, Illés, Ligeti (Bakos 29.) , Nagy

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák (Luter 59.) , Könye-Balla (Koltai 80.) , Horváth B., Horváth M., Kosár, Bakó, Horváth J., Kovács, Horváth Z., Vörös

Gólszerzők: Bazsó 13., Illés 23., Kopácsi 5 (30., 48., 51., 62., 73.)

 

Az időjárási körülmények ugyan nem voltak a legmegfelelőbbek, mégis mindkét csapat maximálisan odatette magát. A hazai gárda vezéregyénisége kétség kívül Kopácsi Sándor volt, aki öt találattal segítette hozzá csapatát a győzelemhez. Jobb formát mutatott a Gyöngyöshermán, azonban a bajánsenyei együttes tisztes helytállással, sportszerűen küzdött. 

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Horváth Ranch Kft. Nádasd 5-4 (2-1)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Boda

Körmend: Sály - Velekei, Horváth Á. (Szatmáry 62.) , Popovics (Simon 66.) , Törő, Horváth D., Petrovics, Sákovits, Vilics, Szabó (Jóna 66.) , Szakasics

Nádasd: Rejtli - Varga, Kalamár, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Németh Be., Meskó E., Burka, Balogh, Csenterics

Gólszerzők: Popovics 41., Velekei 2 (48., 73.), Szakasics 81., Jóna 93., ill. Meskó M. 11., Tuboly 49., Németh Be. 2 (65., 91.)

 

A hazaiak igazi rangadót nyertek egy nagyon motivált ellenféllel szemben. A Körmend egy percig nem adta fel, annak ellenére sem, hogy ott voltak a lábakban a korábbi mérkőzések. A szép számú közönség izgalmas találkozót láthatott sok góllal. 

 

Telekes MEDOSZ SE - Tanakajd TC 4-2 (3-0)   Telekes, vezette: Gróf

Telekes: Tóth - Ujj, Németh T., Németh M., Görcsi P., Osvald, Kónya, Görcsi D., Vincze, Herczeg (Büki 55.) , Szakter (Horváth 73.)

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Gombkötő (Varga 46.) , Kölkedi, Marcz D. (Filakovszky 46.) , Pál, Hittaller, Kalmár, Könczöl, Nagy (Tóth 46.) , Kiricsi

Gólszerzők: Kónya 3 (5., 11., 74.), Herczeg 18., ill. Kalmár 71., Könczöl 87.

 

Nagyon jó felfogásban lépett pályára a telekesi csapat, ennek gyorsan meg is lett az eredmènye, már a 18. percben 3-0-s volt a hazai előny. A vendègek kicsit átaludták az első 20 percet. Ezután mezőnyben kezdett kiegyenlítettebb lenni a meccs, kèt lehetősège is adódott a vendègeknek, ezeket azonban bravúrral vèdte a telekesiek hálóőre. A második játèkrèszben megpróbálta átvenni a kezdemènyezèst a Tanakajd, komoly helyzetet azonban nem sikerült kialakìtania, egészen a 70. percig. Ekkor egy szabadrúgásból sikerült a szépítés, erre viszont gyorsan jött a válasz egy tetszetősre sikerült támadásból. A meccs vègèn sikerült mèg egy gólt szerezni a Tanakajdnak, az összecsapás 4-2-es eredménnyel ért véget. Nagyon jó teljesítményt nyújtott a házigazda, megèrdemelten tartotta otthon a három pontot.

 

Rábatótfalui SE - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 7-1 (3-1)   Szentgotthárd-Rábatótfalu, vezette: Szendrődi

Rábatótfalu: Szukics - Náricza, Keresztúri, Domján, Sütő, Falb, Erős (Pukhely 64.) , Düh, Kovács, Kóczán L., Kóczán P. (Könye 28.)

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Szabó (Moór 46.)  - Cobzaru, Horváth (Krajczár 55.) , Pehr, Krancz Gy., Kopácsi, Schmalzl, Böhm, Czlenner, Krancz K., Windisch

Gólszerzők: Düh 4 (7., 13., 31., 79.), Könye 46., Sütő 51., Náricza 88., ill. Windisch 20.

 

A Rábatótfalu a Bajánsenye elleni siker után ismét három ponttal gazdagotott, ezúttal a Felsőcsatár együttesét győzte le 7-1 arányban.

 

Lorry GM Kft. Szarvaskend - Rum KSC 7-2 (2-0)  Szarvaskend, vezette: Monostori

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Dobos, Csillag, Jóna, Németh (Nagy Ádám 79.) , Kovács (Szakály 76.) , Nagy Ádám, Kunovics, Kopfer, Wolf (Somogyi 64.)

Rum: Kozma - Székely, Gyurkó, Horváth T. (Molnár 66.) , Preiczer, Bíró, Baranyai (Pásti 25.) , Kovács B., Rosta, Kovács Z. (Tárkányi 60.) , Horváth Á.

Gólszerzők: Jóna 24., Velekei 5 (30., 46., 63., 67., 84.), Somogyi 78., ill. Horváth Á. 2 (53., 81.)

 

A rumiak a mérkőzés elején két helyzettel jelezték, hogy nem feltartott kézzel érkeztek az összecsapásba, a kimaradt lehetőségeket azonban megbüntette a Szarvaskend, amely így kétgólos előnyre tett szert az első negyvenöt perc után. A fordulást követően aztán Velekei, valamint a csapat jó, gólerős játékának köszönhetően nem volt kérdés a végkimenetelt illetően, a hazaiak magabiztos győzelmet arattak. A Szarvaskend tavaszi hazai mérkőzéseinek mérlege hétből hét győzelem, amihez egy 44-5-ös gólkülönbség is társul, ami mindenképpen említésre méltó statisztika. 

 

Őriszentpéter SE - Szentpéterfai SE 1-1 (0-0)  Őriszentpéter, vezette: Németh

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Kaszás, Sály, Kósa, Horváth, Kulcsár (Németh 46.) , Tamaskó (Mihályka 84.) , Szabó S., Szép

Szentpéterfa: Páll - Török (Homor 54.) , Wágner K., Skrapits (Kajáry 77.) , Garger, Farkas Henrik (Baranyai 86.) , Wágner R., Németh, Gaál, Farkas A., Hoós (Farkas Henrik Milán 46.)

Gólszerzők: Németh 52., Homor 56.

 

Az őszi szentpéterfai találkozóhoz hasonlóan ismét egy éles mérkőzést láthattak a nézők, a tabellán elfoglalt 5 pozíció és 21 pont különbség nem tükröződött a játék képében. Az első félidőben mindkét félnek voltak lehetőségei, amikből a hazaiak előtt adódott több, ám a hálók érintetlenek maradtak. A második félidő eleji gyors gólváltást követően, bár mindkét csapat veszélyeztetett újabb találat már nem született. Igazságosnak mondható döntetlen született a sportszerű mérkőzésen, amely után az első félidőben agilisabb őrségieknek lehetett némivel több hiányérzete.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
A pénztáros nem szkennelte be a termékeket, így társa fizetés nélkül vihette ki azokat a celldömölki boltból
A Sárvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik a vád szerint 2022 júniusában, egy celldömölki áruházból kilenc alkalommal loptak el különféle termékeket, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
A helyiekkel együtt gondolkodnának a jövő városáért
Németh Ákos tanácsnok arra kér mindenkit közösségi oldalán, hogy gondolkodjanak együtt a jövő városáért, vegyenek részt minél többen a JUSTNature projektben. Dr. Nemény András polgármesterrel közösen videóban kérnek segítséget a városlakóktól.
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.