km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei II. osztály, déli csoport: hazai környezetben a Szarvaskend és a Szentpéterfa, idegenben a Csákánydoroszló és a Körmend nyert magabiztosan

Megyei II. osztály, déli csoport: hazai környezetben a Szarvaskend és a Szentpéterfa, idegenben a Csákánydoroszló és a Körmend nyert magabiztosan

A Nádasd a Felsőcsatár otthonában aratott győzelmet, a Vasszécseny pedig a Tanakajd ellen tartotta otthon a három bajnoki pontot.

 

Bajánsenye SE - Csákánydoroszlói KSE 2-6 (0-2)   Bajánsenye, vezette: Boda

Bajánsenye: Vörös G. - Horváth J., Bacsák, Horváth B., Horváth M., Kosár, Fábián, Kovács (Vörös B. 46.) , Stunya, Bakó, Horváth Z.

Csákánydoroszló: Baba (Dévai 70.)  - Staritzbüchler, Kolosits, Makai, Pandur, Lónai, Dedics, Major, Sárközi, Márton, Urbán

Gólszerzők: Kosár 65., Bakó 75., ill. Pandur 28., Sárközi 2 (37., 89.), Márton 54., Makai 62., Lónai 84.

 

Az erősen tartalékos hazaiak tisztességgel helytálltak a bajnoki cím egyik várományosával szemben. 

 

Rum KSC - TUTITEXTIL-Körmend VSE 2-8 (0-3)  Rum, vezette: Talabér

Rum: Lepár - Székely, Horváth (Kovács V. 78.) , Preiczer, Molnár (Tárkányi 46.) , Bíró, Kovács B., Koronczai, Rosta, Baranyai, Kovács Z.

Körmend: Sály - Velekei, Papp, Popovics, Törő, Szatmáry, Horváth Dávid, Petrovics (Horváth Dániel 80.) , Sákovits, Horváth A., Szakasics

Gólszerzők: Bíró 49., Koronczai 54., ill. Velekei 7 (3., 7., 46., 69., 74., 80., 89.), Popovics 36.

 

A Körmend a hazaiak súlyos egyéni hibáit a harmadik és a hetedik percben két góllal büntette. Ébredezett a Rum, de a vendég kapu előtti sok pontatlanság miatt nem tudtak betalálni. A félidő zárasaként újabb védelmi megingást használt ki a vendég együttes és 0-3 as eredménnyel mentek pihenőre a csapatok. A rémálom tovább folytatódott, a középkezdés után megint betalált a Körmend, amivel már négygólos volt az előnye. A rumi alakulat ezután produkált egy jó tíz percet, ekkor kozmetikázni is sikerült az eredményen Bíró és Koronczai találatával. Az utolsó húsz percben a házigazda szétesett, így más nem is lehetett, csak egy ilyen súlyos vereség. A Körmend teljesen megérdemelten vitte el a három pontot.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Horváth Ranch Kft. Nádasd 2-3 (1-0)   Felsőcsatár, vezette: Sebesi

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Szabó - Czlenner, Horváth L., Cobzaru, Horváth Sz., Krancz Gy., Kopácsi (Krancz K. 88.) , Schmalzl (Takács 81.) , Böhm, Cseri (Orbán 71.) , Hábetler

Nádasd: Rejtli - Gerencsér (Németh Be. 80.) , Varga, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Szabó D., Meskó E., Burka, Csenterics (Horváth 46.) , Szabó Z. (Balogh 76.)

Gólszerzők: Cseri 45., Kopácsi 46., ill. Németh Be. 2 (80., 94.), Tuboly 90.

 

A hazai csapat a remek erőkből álló Nádasd együttesét fogadta a soron következő fordulóban. A Felsőcsatár szervezetten, koncentráltan futballozott, kiegyenlített csata folyt. A házigazda aztán az első félidő utolsó, majd a második félidő első percében is betalált, amivel kétgólos előnyre tett szert. A játékrész közepéig nem igazán tudott mit kezdeni a vendég alakulat a stabil, fegyelmezett hazaiakkal, ám ahogy elfáradt a Felsőcsatár, megpróbálták nagy nyomás alá helyezni őket. A házigazda kontrái veszélyesek voltak, le is zárhatták  volna a találkozót, ám 80., a 90., valamint a 94. percben is betalált a nádasdi csapat, megfordítva ezzel a mérkőzést. A Felsőcsatár ezúttal is bizonyította, hogy jó úton jár, s lehet építeni ezekre a teljesítményekre. 

 

Petőfi SE Vasszécseny - Tanakajd TC 2-1 (1-0)   Vasszécseny, vezette: Marácz

Vasszécseny: Pungor A. - Joó, Maczek, Szalay, Pungor D. (Kiss P. 19.) , Viszked (Zsolnai 64.) , Bori, Orsós, Sásdi, Fritz (Kiss B. 72.) , Kámán

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Gombkötő (Filakovszky 55.) , Kölkedi, Marcz G., Marcz D., Pál, Hittaller (Nagy 72.) , Marcz M., Könczöl, Kiricsi

Gólszerzők: Maczek 21., Joó 61., ill. Marcz G. 78.

 

Sok néző előtt, jól előkészített pályán várták a szomszédvári rangadót a csapatok. A hazai együttes végig fölényben játszott, nem forgott veszélyben a vasszécsenyi győzelem.

 

Lorry GM Kft. Szarvaskend - Rábatótfalui SE 5-0 (1-0)   Szarvaskend, vezette: Kedves

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Csillag, Jóna, Nagy R. (Kovács 61.) , Kis-Nemes, Földes, Nagy Ádám (Szakály 73.) , Somogyi (Nagy Ádám 73.) , Kunovics, Kopfer

Rábatótfalu: Szukics - Náricza, Domján, Sütő, Anderkó, Düh, Kovács, Falb, Könye, Kóczán L., Kóczán P. (Keresztúri 46.) 

Gólszerzők: Jóna 2 (10., 47.), Velekei 2 (60., 90.), Csillag 80.

 

A vendégek egy szabadrúgással veszélyeztettek rögtön az első percben, erre viszont góllal válaszolt a Szarvaskend. Az első félidő nem hozott túl színvonalas játékot, maradt az egygólos hazai vezetés negyvenöt perc után. A második játékrészben aztán döntésre vitték a dolgot a szarvaskendiek, a végén már csak a különbség volt kérdés. A hazai gárda megérdemelt győzelmet aratott a sportszerű vendégek ellen.

 

Szentpéterfai SE - Telekes MEDOSZ SE 4-1 (2-1)   Szentpéterfa, vezette: Kondor

Szentpéterfa: Páll - Török (Baranyai 88.) , Tóth (Udvardi 53.) , Horváth, Skrapits D. (Skrapits I. 56.) , Garger, Farkas Henrik, Németh, Gaál (Farkas Henrik Milán 62.) , Farkas A., Hoós

Telekes: Blaskovics - Pénzes, Németh, Orsós (Nyári 62.) , Görcsi P., Kónya, Osvald, Görcsi D., Vincze, Büki, Horváth N. (Horváth A. 72.) 

Gólszerzők: Horváth 21., Farkas Henrik 29., Farkas A. 66., Török 78., ill. Görcsi P. 19.

 

A hazai csapat az elejétől a végéig irányította a mérkőzést, ennek ellenére a vendégek egy megingást kihasználva megszerezték a vezetést. Ez riadót fújt a Szentpéterfának, amely ezután még jobban rákapcsolt és a sok helyzetéből négyet értékesíteni tudott. A házigazda megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 

 

A csoport állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.