km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Megyei II. osztály, déli csoport: a Rum a Nádasd, az Egyházasrádóc a Körmend ellen nyert rangadót

Megyei II. osztály, déli csoport: a Rum a Nádasd, az Egyházasrádóc a Körmend ellen nyert rangadót

A Csákánydoroszló Őriszentpéteren őrizte meg hibátlan mérlegét, de a Gyöngyöshermán-Szentkirály is idegenben tudott nyerni, méghozzá a Felsőcsatár otthonában. A Bajánsenye és a Szentpéterfa egyaránt egygólos győzelmet aratott, a Telekes és a Rábatótfalu összecsapásán viszont nem zördültek meg a hálók.

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Egyházasrádóci SE 2-3 (1-1)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Bagoly

Körmend: Bérdi - Horváth Dániel, Papp, Horváth Á., Simon, Szatmáry, Horváth Dávid, Petrovics, Horváth A. (Kocsis, 60.) , Kazinczki, Frühvirth (Kiss, 63.)

Egyházasrádóc: Bali - Németh Martin, Merőtei (Varga Gy., 60.) , Varga D., Krajczár, Varga M., Németh G. (Bányik, 57.) , Németh Marcell, Mészáros, Filipovits (Rácz, 88.) , Varga Z.

Gólszerzők: Horváth Dávid 40., Horváth Á. 78., ill. Németh Martin 2 (44., 80.), Varga D. 89.

 

A hazai csapat kétszer is vezetett, nem érdemelt vereséget, ám a súlyos egyéni hibák miatt a vendégek örülhettek a végén. 

 

Bajánsenye SE - Petőfi SE Vasszécseny 1-0 (1-0)  Bajánsenye, vezette: Magyar

Bajánsenye: Kalamár - Bagó (Horváth Z., 63.) , Bacsák, Vörös (Kucsera, 63.) , Horváth B., Hodács, Horváth M. (Koczor, 87.) , Kosár, Kovács V., Fábián, Stunya (Kovács I., 83.) 

Vasszécseny: Móricz - Kontics, Viszked, Bakonyi Zs., Dankó, Székely, Oláh-Vadász (Papp, 57.) , Németh, Bakonyi P., Vadász, Katona

Gólszerző: Fábián 34.

 

A házigazda dominált, irányított, a játék képe alapján akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna.

 

Őriszentpéter SE - Csákánydoroszlói KSE 0-11 (0-6)  Őriszentpéter, vezette: Bagoly

Őriszentpéter: Tarafás (Szemán, 36.)  - Szabó D., Kaszás, Kósa (Őr, 84.) , Sály, Szabó S., Horváth, Szalai, Mihály, Szép, Németh (Mihályka, 46.)

Csákánydoroszló: Tóth - Sáfár, Török, Pandur, Dedics, Sárközi (Gérnyi, 46.) , Pesti (Draskovics, 46.) , Albert, Könye-Balla (Makai, 54.) , Márton (Biczó, 54.) , Takács

Gólszerzők: Márton 2 (11., 25.), Török 2 (15., 54.), Dedics 24., Sáfár 32., Takács 34., Makai 3 (68., 81., 90.), Gérnyi 89.

 

A hetek óta több kezdőjátékosát nélkülöző és széteső játékot produkáló hazai csapat folytatta vesszőfutását. A vendég csákánydoroszlói gárda élve játékbeli fölényével és a szentpéteriek nem kevés hibájával, ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott.

 

Rum KSC - Horváth Ranch Kft. Nádasd 2-1 (2-0)   Rum, vezette: Szabó

Rum: Miklós - Székely (Molnár, 91.) , Gyurkó, Fülöp (Tárkányi, 63.) , Bíró, Kovács-Braun, Kovács, Koronczai, Rosta, Kalmár (Reznyák, 94.) , Horváth

Nádasd: Rejtli - Pálmai, Péter (Zsoldos, 46.) , Kovács, Kalamár, Meskó M., Németh, Mesics (Burka, 46.) , Balogh, Meskó Á., Gerencsér

Gólszerzők: Fülöp 2 (16., 19.), ill. Meskó M. 51.

 

Küzdelmes, nagy iramú, igazi rangadó alakult ki a mérkőzésen. A hazai csapat rég nem látott jó teljesítményt nyújtott, amitől nem maradt el a vendég együttes sem. A rumiak Fülöp révén hamar kétgólos előnyre tettek szert, ami ki is tartott a pihenőig. A második játékrészt jobban kezdték a vendégek, gyorsan szépítettek is, a hazaiak azonban ismét felporögtek és kontrollálták a találkozót. A Rum egygólos győzelme teljesen megérdemelt. 

 

Telekes MEDOSZ SE - Rábatótfalui SE 0-0 (0-0)  Telekes, vezette: Szabó III.

Telekes: Blaskovics - Németh T. (Szakter, 71.) , Németh M., Kónya Sz., Czövek, Osvald, Kónya M., Vincze, Görcsi, Németh, Nyári

Rábatótfalu: Bánfi-Nagy - Lovenyák, Csákvári, Náricza, Sütő, Soós (Szakács, 79.) , Düh, Kovács, Falb (Kocsis, 46.) , Domján, Anderkó (Kóczán, 62.)

 

Két hasonló tudású csapat mérkőzött meg a szép számú közönség előtt. A hazaiak a sok hiányzó miatt nem az előre eltervezett kezdőcsapattal léptek pályára, de így is a megbeszéltek szerint játszottak az első játékrészben. A gólszerzési lehetőségek megvoltak, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott, illetve az utolsó passzoknál rossz döntések születtek mindkét oldalon. A vendégek főként ívelésekkel operáltak, melyekkel nem kevés gondot okoztak a telekesi védelemnek, ám a hazaiak kapusa, illetve gyors belső védei hatástalanították ezeket a szituációkat. A második felvonásban is a mezőnyjáték dominált és érezhető volt, hogy amelyik gárda gólt szerez, megszerzi a három pontot. A gól elmaradt, így a döntetlen igazságosnak mondható. A mérkőzés rendkívül korrekt játékvezetés mellett zajlott. A hazaiak számára szünet következik, ami alatt megpróbálják rendezni a sorokat és pontokat gyűjteni a hátralévő őszi játéknapokon.

 

Szentpéterfai SE - Tanakajd TC 1-0 (0-0)  Szentpéterfa, vezette: Kondor

Szentpéterfa: Páll B. - Wágner, Török R., Gaál Á., Skrapits D., Garger, Török A. (Nagy, 57.) , Gaál R., Hoós, Páll Sz. (Major, 72.) , Skrapits I. (Homor, 89.)

Tanakajd: Marcz L. - Gombkötő (Kiricsi, 55.) , Hankó (Szalai, 83.) , Kölkedi, Marcz G., Orsós, Hittaller (Niksz, 46.) , Filakovszky (Karáth, 88.) , Marcz M., Preiczer, Nagy

Gólszerző: Garger 69.

Kiállítva: Orsós 71. (Tanakajd)

 

Hajtós, küzdős mérkőzésen egy gól döntött a szentpéterfaiak javára.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 1-3 (0-2)  Felsőcsatár, vezette: Mórocz

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Moór - Pehr, Podlaviczki, Horváth, Schmalzl, Donadi (Kopácsi, 46.) , Böhm, Cseri, Hábetler, Késmárky (Takács, 87.) , Krajczár (Windisch, 83.)

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Olasz - Séfer, Illés, Bihun, Kis Z. (Németh P., 85.) , Németh Sz. (Hegedűs, 85.) , Pochernin (Balázs, 81.) , Kopácsi, Nagy, Kondor (Dénes, 69.) , Kovács (Kis L., 81.)

Gólszerzők: Kopácsi 93., ill. Séfer 4., Pochernin 20., Kopácsi 84.

 

A hazaiak mezőnyben jól játszottak, jól járatták a labdát, a helyzetekkel azonban a vendégek sáfárkodtak jobban.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.