km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei II. osztály, déli csoport: a Körmend kilenc, a Csákánydoroszló fél tucat találatig jutott

Megyei II. osztály, déli csoport: a Körmend kilenc, a Csákánydoroszló fél tucat találatig jutott

A Rum megszakította rossz sorozatát és begyűjtötte mindhárom bajnoki pontot, az Őriszentpéter pedig zsinórban második győzelmét aratta. A listavezető Csákánydoroszló üldözői egyaránt nyerni tudtak, a Nádasd a Vasszécsenyt, a Szarvaskend pedig a Gyöngyöshermán-Szentkirályt múlta felül.

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Bajánsenye SE 9-2 (4-1)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Pázsi

Körmend: Sály - Velekei, Papp, Popovics, Törő (Simon 63.) , Szatmáry, Horváth Dávid, Petrovics (Horváth Dániel 62.) , Sákovits, Vilics, Szakasics (Szabó 55.)

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Vörös, Horváth B., Hodács, Kosár (Luter 57.) , Bakó, Fábián, Stunya (Könye-Balla 40.) , Horváth Z., Horváth M.

Gólszerzők: Szatmáry 2 (1., 39.), Velekei 3 (2., 53., 60.), Papp 8., Bacsák 69. (öngól), Horváth Z. 72. (öngól), Simon 82., ill. Horváth B. 2 (35., 88.)

 

A tavasszal még veretlen hazai együttes zsinórban kilencedik győzelmét könyvelhette el és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. 

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Lorry GM Kft. Szarvaskend 2-4 (0-4)   Szombathely, vezette: Németh

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Sütő (Kondor 35.) , Németh, Szabó, Dénes (Hegedűs 46.) , Nagy, Bazsó, Horváth (Balázs 59.) , Bihun, Szekeres, Séfer

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Csillag, Jóna (Somogyi 69.) , Németh (Nagy Ádám 82.) , Kovács, Kis-Nemes (Wolf 79.) , Földes, Nagy Ádám, Kunovics, Kopfer

Gólszerzők: Szekeres 55., Németh 88., ill. Csillag 3., Velekei 3 (18., 28,. 30.)

Kiállítva: Séfer 68. (Gyöngyöshermán-Szentkirály), valamint Nagy Ádám 70. (Szarvaskend)

 

Bajnokesélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést a Szarvaskend, amely az első negyvenöt percben a játék minden elemében felülmúlta a hazai gárdát, a szünetre négygólos vendég előnnyel vonulhattak a csapatok. A második félidőben megváltozott a játék képe, a Gyöngyöshermán összeszedetten, koncentráltan futballozott, az a nagy hátrányt csak csökkenteniük sikerült két találattal, ledolgozni nem, így alakult ki a 2-4-es végeredmény. A kilátogató nézők egy jó mérkőzést láthattak.

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd - Petőfi SE Vasszécseny 1-0 (0-0)   Nádasd, vezette: Talabér

Nádasd: Rejtli - Varga (Németh Be. 62.) , Kalamár, Meskó M., Tuboly (Horváth 70.) , Németh Bo., Szabó D., Meskó E., Meskó Á., Burka, Szabó Z.

Vasszécseny: Pungor - Kámán, Maczek (Kiss B. 52.) , Joó, Szalay, Bori, Orsós, Katona, Sásdi, Varga, Kiss P. (Virág 70.) 

Gólszerző: Varga 49.

 

A hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék miatt kérdéses volt, hogy megrendezik-e a találkozót, végül, ha negyvenöt perc késéssel is, de pályára léptek a csapatok. A találkozó első negyedórájában a felek ismerkedtek a tócsákkal, kis időbe telt, mire alkalmazkodni tudtak a körülményekhez. A kezdeményezőbb futballt a vendégek játszották, próbáltak helyzeteket kialakítani, a hazaiak nem találták a játékukat, azonban egy szép kontratámadás után sikerült betalálniuk és győzelmet aratniuk a sportszerűen küzdő vendégek ellen.

 

Csákánydoroszlói KSE - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 6-0 (1-0)   Csákánydoroszló, vezette: Horváth

Csákánydoroszló: Baba (Dévai 71.)  - Danyi (Dihen 64.) , Makai, Pandur, Lónai (Horváth 57.) , Dedics, Major, Sárközi, Albert, Márton, Urbán

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Moór - Horváth L., Horváth Sz., Krancz Gy., Schmalzl (Krajczár 68.) , Böhm, Cseri, Hábetler, Krancz K., Windisch, Orbán

Gólszerzők: Lónai 29., Horváth L. 54. (öngól), Makai 2 (57., 80.), Urbán 63., Dedics 66.

Kiállítva: Böhm 77. (Pinkavölgye-Felsőcsatár)

 

A Csákánydoroszló a második félidőben döntötte el a három pont sorsát és 6-0-s győzelmének köszönhetően őrzi első helyét a tabellán.

 

Telekes MEDOSZ SE - Rum KSC 2-4 (1-2)   Telekes, vezette: Imre

Telekes: Blaskovics - Pénzes (Büki 17.) , Németh T. (Orsós 76.) , Németh M. (Ujj 76.) , Görcsi P., Kónya Sz. (Szakter 80.) , Osvald, Kónya M., Görcsi D., Vincze (Horváth 80.) , Osbáth

Rum: Kozma - Székely, Gyurkó B. (Tárkányi 67.) , Horváth T. (Baranyai 78.) , Preiczer, Bíró, Kovács, Koronczai (Molnár 80.) , Rosta, Horváth Á., Kovács (Gyurkó A. 46.)

Gólszerzők: Osvald 43., Kónya M. 67., ill. Horváth Á. 3 (2., 54., 74.), Koronczai 8.

 

A vendégek nagyon hamar kétgólos előnyre tettek szert, ez pedig a telekesiek koncentrációjának hiányának, valamint a mentális különbségeknek volt köszönhető. Az első félidő további részében jött fel a hazai csapat, mind labdabirtoklásban, mind pedig támadásépítésben, ennek pedig meg is lett az eredménye, egy tetszetős találat végén jött a szépítés, 1-2-vel vonulhattak az öltözőbe a felek. A szünet után tovább próbálta érvényesíteni akaratát a MEDOSZ, ebből alakultak is ki gólhelyzetek, majd jött a fordulópont: egy elhibázott ziccert követő ellentámadásból növelni tudta előnyét a Rum, 2-2 helyet 1-3 lett az eredmény. A találkozó krónikájához és az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Rum legalább három ordító helyzetet puskázott el a második játékrészben. A MEDOSZ játéka fokozatosan javul, a csapat szeretné, hogy ez a következő mérkőzésen már eredményben, pontokban is megmutatkozzon. A Telekes gratulál a sportszerű, futballozni akaró Rumnak.

 

Rábatótfalui SE - Őriszentpéter SE 2-3 (1-2)   Szentgotthárd-Rábatótfalu, vezette: Ódor

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri, Náricza, Domján, Sütő (Erős 77.) , Anderkó (Németh 83.) , Düh, Kovács, Falb (Pukhely 73.) , Kóczán L., Kóczán P. (Szakács 46.)

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Kaszás, Németh (Horváth Cs. 82.) , Sály, Kósa (Mihályka 90.) , Horváth L., Kulcsár (Tamaskó 46.) , Szabó S., Szép

Gólszerzők: Sütő 39., Kovács 85., ill. Sály 33., Kósa 36., Mihály 86.

 

A gólgazdag összecsapás az utolsó percekig tartogatott izgalmakat, a győzelmet végül az Őriszentpéter együttese szerezte meg.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.