km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Megyei II. osztály, északi csoport: továbbra is lendületben a Sé és a Mersevát, idegenben nyert a Söpte

Megyei II. osztály, északi csoport: továbbra is lendületben a Sé és a Mersevát, idegenben nyert a Söpte

A listavezető Csepreg is nyerni tudott, így őrzi előnyét a Söptével szemben. Az Újperint hosszú idő után tudott újra három pontot szerezni, de a Bozsok és az Alsóújlak is győztesen hagyta el a pályát.

 

Sé Honvéd SE - Uraiújfalu SE 1-0 (0-0)  Sé, vezette: Busi

Sé: Földi - Szalay, Séfer, Kovács, Werderits (Koroknai 81.) , Muzsai, Fichtacher, Soós (Nemes 57.) , Tóth, Kiss (Sümegi 71.) , Uri (Vándori 59.)

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gallen, Szabó B., Burka (Gáspár 57.) , Kollárits, Pungor, Csete (Simon 73.) , Fehér, Keszei, Agg

Gólszerző: Csete 59., öngól

 

A séiek is csatlakoztak felhíváshoz és a mérkőzésen adománygyűjtést szerveztek az izombetegségben szenvedő két szombathelyi fiú Lackó és Domi gyógykezelésének támogatására!

A két csapat jó viszonyt ápol egymással, de mérkőzéseik mindig szikrázóan kemény, ugyanakkor sportszerű, színvonalas összecsapásokat hoznak. Nem volt ez másképp most sem.  A felázott talaj ellenére jó pálya fogadta a csapatokat. Az első félidőben mindkét kapu előtt számtalan lehetőség adódott, voltak közöttük ordítóan nagy ziccerek is. A mérkőzés elején a hazaiak akár el is dönthették volna a meccset, míg a vendégek a játékrész második felében tehették volna meg ugyanezt. A második félidőre sem hagyott alább az iram, nagy volt az adok-kapok parázs jelenetekkel, élvezhető volt a meccs. A helyzetkihasználással továbbra is hadilábon álltak a csapatok. Aztán egy kitűnően elvégzett szögletet követően, egy öngóllal vezetést szereztek a hazaiak. A hátralevő időben a vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de ezúttal a hazai védelem kitűnő napot fogott ki. Összességében egy izgalmas, döntetlenszínezetű összecsapást láthattak a nézők. A séiek, akiknél mindenki jól teljesített nagyot küzdöttek, most a szerencse is melléjük állt, továbbá akaratban és lelkesedésben ellenfelük fölé nőttek, ez eredményezte minimális, de megérdemelt győzelmüket. Megemlítendő, hogy a két ifjúsági csapat is nagyszerű meccset játszott, a találkozó 4:1-es hazai győzelemmel ért véget, így a séiek két fordulóval a bajnokság vége előtt újra vezetik a tabellát.

 

Újperinti SE - Sitke KKSE 7-0 (5-0)  Szombathely, vezette: Farkas

Újperint: Biró (Szlámer 46.)  - Sásdi, Kovács Zs. (Iszak 46.) , Hazafi, Kovács G., Egyed, Horváth (Kiss 62.) , Németh (Márk 46.) , Kiss, Kovács A., Szabó (Szmolek 62.)

Sitke: Gaál - Lakatos, Imre, Gyürü, Papp, Németh Z., Zeke, Nagy, Kelemen D., Kelemen B., Németh M.

Gólszerzők: Szabó 2 (8., 13.), Kovács Zs. 27., Kiss 29., Horváth 40., Egyed 2 (53., 86.)

Kiállítva: Gyürü 68. (Sitke)

 

A hazaiak hosszú idő után gyűjtötték be újra mindhárom bajnoki pontot, magabiztos győzelmet arattak a Sitke felett. 

 

Alsóújlaki Sport Club - Kemenesalja Futball Club 1-0 (0-0)  Alsóújlak, vezette: Bagoly

Alsóújlak: Gábor (Szőnye 53.)  - Tóth (Toldi 46.) , Varga K. (Káldi I. 82.) , Varga Á., Varga N., Káldi M., Gampel Dá., Farkas (Papp 92.) , Ódor, Csizmazia (Gampel Do. 46.) , Varga R.

Kemenesalja: Nagy - Belegrai, Kóbor, Dobson, Czöndör (Smidéliusz 87.) , Őri (Bodor 83.) , Berecz, Pethő (Iván 67.) , Erdélyi, Péter, Kolompár

Gólszerző: Varga R. 48.

Kiállítva: Kolompár 18. (Kemenesalja)

 

A Kemenesalja hamar tíz főre fogyatkozott, ezt követően az Alsóújlak próbálta uralni a találkozót, mely a második játékrész elején a vezetést is megszerezte egy, a hazaiak által véleményesnek ítélt szituáció után. A Kemenesalja küzdött becsülettel, betalálni azonban nem tudott, így az eredmény nem változott. A pontosztozkodás talán igazságosabb lett volna.

 

Bozsoki SE - Szeleste-Pósfa SE 3-2 (3-0)  Bozsok, vezette: Imre

Bozsok: Farkas - Bigner, Nagy (Szárnyas 87.) , PÁL (Pónácz 81.) , Dévényi (Szenteleki 46.) , Kaposi (Kalmár 56.) , Szalai, HANKÓ, TOMPEK, Kiss, Marti

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Nardai (Nagy 65.) , Németh, Fehér, Kovács R., Fülöp, Riba, Szabó (Tóth 17.) , Kovács T., Varga, Földi

Gólszerzők: Pál 2 (2., 38.), Tompek 44., ill. Varga 85., Kovács R. 91.

 

Az első félidőben három gólos előnyre tett szert a bozsoki csapat, ezzel tulajdonképpen eldöntötte a három pont sorsát a sportszerű mérkőzésen.

 

Csepregi Sport Egyesület - Gencsapáti KSE 2-0 (1-0)  Csepreg, vezette: Ódor

Csepreg: Farkas - Kótai, Tájmel, Kossuth, Simon, Takács (Baranyai 65.) , Pócza (Kovács 81.) , Nika, Nagy, Lukács (Tóth 84.) , Steiner (Németh 76.)

Gencsapáti: Horváth Gy. - Petrőczi, Janzsó, Varga, Mester, Dancs, Tar (Markó 74.) , Bokor, Tóth (Horváth Á. 74.) , Lőrincz (Szigetvári 81.) , Kovács

Gólszerzők: Lukács 9., Pócza 80.

 

Nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe a listavezető, ennek pedig a 9. percben a vezetés megszerzése lett az eredménye. A gól után aztán megváltozott a játék képe, feljavult a Gencsapáti, a csepregiek pedig egyénileg próbálták megoldani a szituációkat. Mindkét csapat előtt adódott lehetőség, a hazai kontrák is veszélyesek voltak, de hiába dominált a Csepreg, nem volt átütő erő a játékában. A 80. percben aztán Pócza András támadta meg a kapust, harcosságának pedig újabb találat lett az eredménye, ezzel pedig ki is alakult a mérkőzés 2-0-s végeredménye.

 

Elektromol Spari FC - Söpte Sport Egyesület  2-4 (0-2)   Szombathely, vezette: Kedves

Elektromol Spari: Jónás D. - Kovács A., Dienes, Jónás Cs., Kovács T. (Pados 38.) , Pulai, Varsányi, Láda, Fülöp, Németh V., Németh R. (Barbalits 52.)

Söpte: Németh Má. - Udvardi, Rómer, Hujber B., Németh Ma., Hujber G., Léhmann, Vámos, Horváth, Fogl (Koronczai 66.) , Kovács

Gólszerzők: Pulai 65., Fülöp 77., ill. Rómer 2 (6., 72.), Kovács 20., Vámos 68.

 

A Spari arra készült, hogy megnehezítse a söpteiek dolgát, a tabella második helyén álló vendégek azonban kétgólos előnyre tettek szert a szünetre. A fordulást követően a Spari nagy erőket mozgósított a szépítésért, egyenlítésért, helyenként jól is futballozott, de a Söpte nyerte a sportszerű mérkőzést. Pulai Attila gólját születésnapos kislányának ajánlja. 

 

CONOIL Merseváti SE - Pecöl SE 4-1 (2-1)  Mersevát, vezette: Samu

Mersevát: Patyi - Gönye (Takács 75.) , Horváth Zs. (Horváth T. 87.) , Győrvári, Pethő, Csite, Orbán, Szabó, Nagy, Czupor, Balogh

Pecöl: Kollarics - Pálfi, Kurucz (Németh Á. 56.) , Szemes Z., Farkas E., Oszkó, Farkas A., Iszak, Hóbor, Szemes B. (Seper 78.) , Balázs (Németh I. 65.)

Gólszerzők: Horváth Zs. 3 (19., 27., 86.), Gönye 73., ill. Farkas E. 32.

 

A bajnokság végére elkapott eredményes hazai széria ezúttal sem szakadt meg Merseváton. A házigazda remek felfogású, gólra törő játékkal, Horváth Zsolt triplájával megérdemelt győzelmet aratott. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Pecöl SE

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak