km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Megyei I. osztály: több meglepetés is született a szombati napon

Megyei I. osztály: több meglepetés is született a szombati napon

A Vép a Répcelak, a Celldömölk a Körmend otthonából távozott pont nélkül, a Táplán viszont ötöt rúgva győzte le idegenben a Lukácsházát. A Vasvár, a Szentgotthárd, valamint a Sárvár is hazai környezetben tudott nyerni, a Haladás-Zanat és a Kőszeg pedig hatgólos döntetlent játszott egymással.

 

Egy mérkőzés híján az összes találkozóra szombaton került sor a megyei I. osztály 22. fordulójában, a Király SE., valamint a Rábapaty kivételével valamennyi együttes harcba szállt a bajnoki pontokért. 

 

Szentgotthárdi VSE - Egyházasrádóci SE 2-0 (0-0)  Szentgotthárd, vezette: Vass

Szentgotthárd: Kapui - KOMÁROMI (Sömenek 92.) , Nyári (Papp 74.) , Nagy, DANCSECZ, LACZÓ, Gécsek, Sulics, Sipos G. (Fábián 57.) , Sipos B. (Korpics 85.) , GYÉCSEK

Edző: Robert Kercmar

Egyházasrádóc: Gáspár - Péter, Vilics, Molnár L., Molnár I., Szendrődi, Kenesei, Mészáros, Krajczár, Halász (Bányik 77.) , Varga

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Gyécsek 66., Korpics 92.

 

A találkozó elején főkényt mezőnyben folyt a játék, a hazaiak enyhe fölényt tudtak kialakítani, a vendégek részéről egy-egy apró helyzetecskét lehetett feljegyezni. Az első játékrész végén hatalmas ziccerben tudott védeni a szentgotthárdi kapus, így 0-0-ás állásról várhatták a felek a folytatást. A fordulás után egy még inkább kezdeményezőbb felfogású Szentgotthárd volt a pályán, egy szabadrúgás utáni kipattanóból pedig a vezetést is sikerült megszereznie. A rádóciak túlnyomórészt ívelésekkel próbálkoztak, inkább kevesebb, mint több sikerrel, a házigazda viszont a 92. percben lezárta az összecsapást és 2-0-ás győzelmet aratott.

 

Körmendi Football Club - CVSE-Vulkánfürdő 2-1 (2-1)  Körmend, vezette: Talabér

Körmend: Balogh - LAKOSI, BUTI, KARVALICS, KÖNTÉS, SÁLY (Bita 93.) , László, Horváth, SIPOS, ZSOLDOS, Osvald

Edző: Kurucz Ádám

CVSE: Osvald - Marsai Mi., Enyingi, Göntér (Gábor 32.) , Szuh, Szabó R., Marsai Má., Tóth (Keszei T. 60.) , Gorácz, Horváth, Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Karvalics 24., Sály 35., ill. Marsai Mi. 33.

 

A régi rangadókhoz méltó futballt láthatott a nagyérdemű, aki kilátogatott a szombat délutáni összecsapásra. A Körmend erre a mérkőzésre eltüntette a két csapat közti tizenhárom helyezésnyi különbséget, s méltó ellenfélnek bizonyult a kitűnő játékerőt képviselő vendégekkel szemben. A szezon egyik legfontosabb győzelmét aratta a hazai csapat, mellyel hosszú idő után elmozdult a kiesőzónából. 

 

Vasvár VSE - Büki TK 2-1 (1-1)   Vasvár, vezette: Mórocz

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Horváth, Vincze, Fülöp (Czövek 88.) , Elekes (Schermann 83.) , Dávid, Réfi, Pálla (Pásztor 92.) , Márton (Berta 68.)

Edző: ifj. Sziffer István

Bük: Kamondi - Czingráber, Németh T., Czirók, Kovács (Mercs 68.) , Németh G., Csonka, Komálovics (Wágner 81.) , Németh Z., Horváth (Kostyál 83.) , Németh J.

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Pálla 24., Réfi 55., ill. Czirók 40.

 

A mérkőzés egészét nézve több helyzete volt a bükieknek, a hazaiak azonban mindent megtettek a győzelemért és begyűjtötték a nagyon fontos három pontot. 

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 2-5 (0-4)   Lukácsháza, vezette: Marácz

Lukácsháza: Bán - Kondics (Krancz 72.) , Gombás, Takács (Németh 46.) , Lengyel, Pungor (Bolfán 78.) , Vörös, Osztrosits, Gugcsó, Dr. László, Bősze

Edző: Mitterstiller Csaba

Táplán: Gyécsek - Manganelli Zs., Vidák, Farkas, Gombos (Varga 81.) , Gyurcsányi, Polyák, Huszár, Manganelli A., Polgár (Balikó M. 72.) , Markó (Balikó B. 74.)

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Pungor 50., Bősze 66., ill. Vidák 3 (9., 14., 57.), Markó 32., Manganelli A. 36.

Kiállítva: Vörös 86. (Lukácsháza)

 

A remek formában lévő vendégek gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, a végén 5-2-es győzelemmel távozhattak Lukácsházáról.

 

Sárvár FC - Jánosháza VSE 3-0 (1-0) Sárvár, vezette: Szabó I.

Sárvár: László - Fülöp (Takács 68.) , Kovács Bá. (Szakos 72.) , Tóth, Illés, Vass, Fider, Tokaji, Horváth, Kovács Be. (Toldi 84.) , Szemes

Edző: Haraszti Zsolt

Jánosháza: Pethő - Szabó, Virág, Palkovits, Binder, Laczi, Büki, Benkő, Balázsi, Székács, Horváth

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Szemes 40., Fülöp 49., Illés 82.

 

A hazaiak már a találkozó elejtől kezdve támadólag léptek fel, egymás után vezették a támadásokat. Mindkét oldalát bátran használta a Sárvár, jöttek a belőtt labdák is, az utolsó mozzanatokba viszont hiba csúszott. Lélektani szempontból talán a legjobbkor, a játékrész végén sikerült megszereznie a vezetést a házigazdának, előnyét pedig rögtön a második félidő elején megtoldotta. A folytatásban is hasonlóan alakult a játék képe, a sárváriak akarata érvényesült, a vendégek bár szórványos ellentámadásokat tudtak csak vezetni, szimpatikusan küzdöttek. A 82. percben még egy alkalommal be tudott találni a listavezető, így 3-0-ás eredménnyel ért véget a találkozó

 

Répcelaki SE-Sport 36 - Vép VSE 2-1 (1-0)  Répcelak, vezette: Szabó

Répcelak: Kovács - Tóth, Baranyai, De Paula, Szabó D., Verasztó (Ódor 90.) , Sipos, Horváth, Rácz, Prystupa, Szabó A.

Edző: Balassa Péter

Vép: Bezdi B. - Németh, Czeglédi, Viszket (Szalai R. 73.) , Bezdi Sz. (Berta 73.) , Illés (Dala 62.) , Szalai M., Auer, Takács Á. (Szijártó 73.) , Balikó, Takács M.

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Verasztó 20., Rácz 67., ill. Takács Á. 50.

Kiállítva: Horváth 82. (Répcelak)

 

A Répcelak a két fordulóval ezelőtti, Jánosháza elleni siker után a Vép ellen is szerette volna otthon tartani a három pontot, ehhez pedig közelebb is került negyvenöt percnyi játék után, ugyanis Verasztó találatának köszönhetően előnnyel mehetett a szünetre. A fordulás után nem sokkal aztán egyenlíteni tudott a Vép, a házigazda azonban a 67. percben is be tudott találni, ez pedig a győzelmet, valamint a három bajnoki pontot jelentette számukra. 

 

Haladás VSE-Zanati SE - Kőszegi Lóránt FC 3-3 (2-3)  Szombathely, vezette: Bíró

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás, Szőts, Simon (Baumgartner 46.) , Pap, Perger (Németh 74.) , Szenczi, Iván, Nagy, Varga, Péter

Edző: Szenczi Imre

Kőszeg: Németh M. - Lintner, Kovács, Szabella, Csák, Prán, Rákhely, Németh A., Molnár (Szűcs 81.) , Fehér, Rácz

Edző: Őri Gábor

Gólszerzők: Buzás 7., Pap 14., Varga 52., ill. Kovács 2 (4., 37.), Fehér 12.

 

Nagy elánnal vetették bele magukat a csapatok a mérkőzésre, ez pedig gólokban is megmutatkozott, ugyanis szűk negyedóra leforgása alatt kétszer vezetett a Kőszeg, s kétszer egyenlített ki a Haladás-Zanat. A vendégek aztán a játékrész végéhez közeledve ismét előnybe kerültek, a szünet után azonban újfent egalizálni tudott a házigazda, méghozzá büntetőből. A Haladás-Zanat óriási erőket mozgósított a negyedik találat megszerzéséért, a Kőszeg a védekezésre koncentrált, újabb gól pedig már nem született, pontosztozkodással ért véget az összecsapás.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak