km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei I. osztály: sok gólzáporos mérkőzést hozott az utolsó forduló

Megyei I. osztály: sok gólzáporos mérkőzést hozott az utolsó forduló

A Vép, valamint a Sárvár idegenbeli győzelemmel zárta az idényt, a Szentgotthárd és a CVSE viszont otthon tartotta a pontokat. A Király SE, a Vasvár, valamint az Egyházasrádóc egyaránt döntetlent játszott.

 

Utolsó napjához érkezett a megyei I. osztályú bajnokság 2021/2022-es kiírása. A dobogós helyezések már korábban eldőltek, ám így is maradtak nyitott kérdések, a kiesés elkerüléséért ugyanis hatalmas küzdelem volt várható. Ebből a szempontból az Egyházasrádóc, valamint a Szentgotthárd játszott sorsdöntő mérkőzést, mindkét csapat a még biztos bentmaradást jelentő 14. helyért harcolt. 

 

Király SE - Kőszegi Lóránt FC 0-0 (0-0)  Szombathely, vezette: Bíró

Király SE: Király - Szalay, Auer, Takács, Subicz, Kalmár (Devecseri 61.) , Tamás (Kudron 61.) , Németh G. (Kiss 61.) , Németh D., Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Kőszeg: Németh M. - Kovács, Csuka, Szabella (Seper 81.) , Prán D. (Lintner 81.) , Csák, Németh L. (Molnár 70.) , Rákhely, Szűcs, Németh A. (Prán A. 46.) , Rácz

Edző: Őri Gábor

 

Küzdős mérkőzést játszottak a csapatok, ahol a Kőszeg szervezetten védekezett, a hazaiaknak pedig nem sikerültek a befejezések.

 

Szentgotthárdi VSE - Haladás VSE-Zanati SE 4-2 (3-0)  Szentgotthárd, vezette: Szabó III.

Szentgotthárd: Kapui - Komáromi, Nagy (Sömenek 88.) , Nyári (Papp 80.) , Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics (Fábián 59.) , Horváth (László 63.) , Sipos (Korpics 80.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Haladás-Zanat: Molnár (Pereznyák 78.)  - Varga, Likerecz, Simon (Szabó 78.) , Hende, Németh G. (Fekete 66.) , Perger, Németh E., Baumgartner (Zugonics 57.) , Nagy, Spilenberg

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Nagy 15., Nyári 3 (27., 41., 74.), ill. Simon 55., Perger 73.

 

Izgalmas csatát hozott a két csapat mérkőzése. A hazai csapat győzelmi kényszerben volt, hiszen fontos volt számára a három pont a biztos bentmaradás érdekében. Az első félidőben sikerült is háromgólos előnyre szert tenniük a gotthárdiaknak, majd a második játékrészben a motivált szombathelyi fiatalok két gólt lőttek, pár percig 3-2 volt az állás. Ez azonban nem tartott sokáig, Nyári Olivér - aki a meccs embere volt -  a harmadik találatát is megszerezte, így 4-2 lett a végeredmény.

 

Körmendi Football Club - Sárvár FC 2-3 (1-2)   Körmend, vezette: Mónos

Körmend: BALOGH - Lakosi, Karvalics, Köntés, Sály (MAJCZÁN 66.) , Majtényi, László, Horváth (Krajczár 46.) , Sipos, NÉMETH, Tompa

Edző: Kurucz Ádám

Sárvár: Viganó (László 80.)  - Tóth (Károlyi 80.) , Illés, Potyi, Vass, Fider, Tokaji (Csákvári 68.) , Horváth, Szabó, Szakos, Szemes

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Szakos 25. (öngól), Majczán 88., ill. Illés 6., Tóth 31., Potyi 62.

 

A bajnok Sárvárt fogadta hazai pályán a Körmend. Egy sportszerű mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a vendégcsapat. A Rába-partiak kármentése sikeres volt az előző fordulókban, így az utolsó játéknapon már nem kellett izgulniuk, s méltó ellenfelei voltak a bajnok sárváriaknak. A Körmend gratulál a vendégek bajnoki címéhez.

 

Vasvár VSE - SCHOTT Lukácsháza SE 3-3 (2-2)   Vasvár, vezette: Szabó

Vasvár: Tóth - Varga, Horváth, Berta, Vincze, Elekes, Smolczer (Németh 70.) , Réfi, Czövek L., Márton, Schermann (Czövek M. 66.) 

Edző: ifj. Sziffer István

Lukácsháza: Bán - Gombás (Horváth 77.) , Lengyel (Németh 77.) , Pungor (Takács 18.) , Vörös, Osztrosits, Gugcsó, Kovács (Bolfán 77.) , Keresztényi, Dr. László, Bősze

Edző: Horváth Ákos

Gólszerzők: Berta 3 (7., 34., 60.), ill. Gombás 13., Keresztényi 44., Dr. László 86.

Kiállítva: Keresztényi 66. (Lukácsháza)

 

A szezon utolsó mérkőzésén a hazaiak a győzelem reményében léptek pályára, a vendégek viszont szívós játékot mutattak, és nagyobb szerencsével akár a három pontot is elvihették volna a sok hibát vétő Vasvár ellen.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 7-1 (4-0)   Celldömölk, vezette: Sebesi

CVSE: Homlok - Marsai Mi., Enyingi, Szuh (Göntér 70.) , Szabó R., Tóth (Marsai Má. 67.) , Keszei T. (Gorácz 56.) , Gábor, Galovich, Szabó K., Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Táplán: Gyécsek - Vidák, Farkas, Németh, Gyurcsányi (Gombos 8.) , Polyák, Huszár, Manganelli, Polgár, Horváth, Markó (Varga 63.)

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Szabó R. 4 (22., 26., 32., 86.), Szuh 45., Marsai Má. 72., Gorácz 76., ill. Vidák 61.

Kiállítva: Németh 59. (Táplán)

 

A CVSE köszönettel tartozik a városnak, az egyesületnek, a szakosztály vezetésének, az elmúlt két évben ott lévő edzőknek, játékosoknak, szurkolóknak, támogatóknak, de legfőképpen Lendvai Gábor szakosztályvezetőnek, hogy két év alatt gyakorlatilag a nulláról sikerült újra felépíteni és a hagyományaikhoz hűen méltó helyre vezetni a celli labdarúgást. A jól megérdemelt érmeket a találkozó után Fehér László polgármester úrtól vehette át a csapat, ami után remek hangulatú bankettel zárta le a bajnoki szezont. A mérkőzésen a CVSE jól játszva ilyen arányban is megérdemelten nyert.

 

Egyházasrádóci SE - Jánosháza VSE 1-1 (0-0)  Egyházasrádóc, vezette: Héra

Egyházasrádóc: Gáspár - Vilics, Molnár I., Németh, Fejes (Bányik 62.) , Kenesei (Péter 70.), Mészáros, Molnár G., Szendrődi, Krajczár, Varga

Edző: Simon Attila

Jánosháza: Pethő - Virág, Kecskés, Horváth, Binder (Vágusz 46.) , Szabó, Büki, Nagy, Benkő, Balázsi, Székács

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Mészáros 91., ill. Binder 65.

 

A hazaiak vezetője szerint ameddig csapatok több száz millió forintnyi állami támogatást felvesznek, a sportszerűséget viszont nem ismerik, addig a magyar futballban nem lesz előrelépés.

 

Rábapatyi KSK - Vép VSE 1-2 (1-2)   Rábapaty, vezette: Mórocz

Rábapaty: Király - Csonka, Varga, Dugovics, Csupor, Németh, Vajda, Illés (Vörös 82.) , Piros, Németh, Könczöl

Edző: Nagy Dániel 

Vép: Bezdi B. - Németh, Czeglédi, Bezdi Sz., Szalai (Wágner 91.) , Auer, Varga B., Takács Á. (Varga O. 23.) , Balikó, Takács M. (Szijártó 79.) , Berta

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Piros 32., ill. Auer 26., Berta 35.

Kiállítva: Csonka 66. (Rábapaty)

 

A szezon utolsó mérkőzését játszották a csapatok. Jó iramban kezdődött a találkozó, az első 20 percben mindkét oldalon akadt egy-egy nagy lehetőség. A 26. minutumban a Vép egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést, viszont hamar válaszoltak a hazaiak, méghozzá Piros fejesével. Ezzel még nem értek véget az események az első játékrészben, ugyanis még a szünet előtt újra előnybe került a Vép, Berta köszönt be. A második félidőben a 65. percben Csonka kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott a Rábapaty, melynek azonban így is megvolt a lehetősége az egalizálásra, a 90. percben azonban közelről nem találták el a kaput. A házigazda az egy pontra mindenképpen rászolgált. 

 

A bajnokság végeredménye az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
A pénztáros nem szkennelte be a termékeket, így társa fizetés nélkül vihette ki azokat a celldömölki boltból
A Sárvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik a vád szerint 2022 júniusában, egy celldömölki áruházból kilenc alkalommal loptak el különféle termékeket, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
A helyiekkel együtt gondolkodnának a jövő városáért
Németh Ákos tanácsnok arra kér mindenkit közösségi oldalán, hogy gondolkodjanak együtt a jövő városáért, vegyenek részt minél többen a JUSTNature projektben. Dr. Nemény András polgármesterrel közösen videóban kérnek segítséget a városlakóktól.
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.