km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Megyei I. osztály: sok gólzáporos mérkőzést hozott az utolsó forduló

Megyei I. osztály: sok gólzáporos mérkőzést hozott az utolsó forduló

A Vép, valamint a Sárvár idegenbeli győzelemmel zárta az idényt, a Szentgotthárd és a CVSE viszont otthon tartotta a pontokat. A Király SE, a Vasvár, valamint az Egyházasrádóc egyaránt döntetlent játszott.

 

Utolsó napjához érkezett a megyei I. osztályú bajnokság 2021/2022-es kiírása. A dobogós helyezések már korábban eldőltek, ám így is maradtak nyitott kérdések, a kiesés elkerüléséért ugyanis hatalmas küzdelem volt várható. Ebből a szempontból az Egyházasrádóc, valamint a Szentgotthárd játszott sorsdöntő mérkőzést, mindkét csapat a még biztos bentmaradást jelentő 14. helyért harcolt. 

 

Király SE - Kőszegi Lóránt FC 0-0 (0-0)  Szombathely, vezette: Bíró

Király SE: Király - Szalay, Auer, Takács, Subicz, Kalmár (Devecseri 61.) , Tamás (Kudron 61.) , Németh G. (Kiss 61.) , Németh D., Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Kőszeg: Németh M. - Kovács, Csuka, Szabella (Seper 81.) , Prán D. (Lintner 81.) , Csák, Németh L. (Molnár 70.) , Rákhely, Szűcs, Németh A. (Prán A. 46.) , Rácz

Edző: Őri Gábor

 

Küzdős mérkőzést játszottak a csapatok, ahol a Kőszeg szervezetten védekezett, a hazaiaknak pedig nem sikerültek a befejezések.

 

Szentgotthárdi VSE - Haladás VSE-Zanati SE 4-2 (3-0)  Szentgotthárd, vezette: Szabó III.

Szentgotthárd: Kapui - Komáromi, Nagy (Sömenek 88.) , Nyári (Papp 80.) , Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics (Fábián 59.) , Horváth (László 63.) , Sipos (Korpics 80.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Haladás-Zanat: Molnár (Pereznyák 78.)  - Varga, Likerecz, Simon (Szabó 78.) , Hende, Németh G. (Fekete 66.) , Perger, Németh E., Baumgartner (Zugonics 57.) , Nagy, Spilenberg

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Nagy 15., Nyári 3 (27., 41., 74.), ill. Simon 55., Perger 73.

 

Izgalmas csatát hozott a két csapat mérkőzése. A hazai csapat győzelmi kényszerben volt, hiszen fontos volt számára a három pont a biztos bentmaradás érdekében. Az első félidőben sikerült is háromgólos előnyre szert tenniük a gotthárdiaknak, majd a második játékrészben a motivált szombathelyi fiatalok két gólt lőttek, pár percig 3-2 volt az állás. Ez azonban nem tartott sokáig, Nyári Olivér - aki a meccs embere volt -  a harmadik találatát is megszerezte, így 4-2 lett a végeredmény.

 

Körmendi Football Club - Sárvár FC 2-3 (1-2)   Körmend, vezette: Mónos

Körmend: BALOGH - Lakosi, Karvalics, Köntés, Sály (MAJCZÁN 66.) , Majtényi, László, Horváth (Krajczár 46.) , Sipos, NÉMETH, Tompa

Edző: Kurucz Ádám

Sárvár: Viganó (László 80.)  - Tóth (Károlyi 80.) , Illés, Potyi, Vass, Fider, Tokaji (Csákvári 68.) , Horváth, Szabó, Szakos, Szemes

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Szakos 25. (öngól), Majczán 88., ill. Illés 6., Tóth 31., Potyi 62.

 

A bajnok Sárvárt fogadta hazai pályán a Körmend. Egy sportszerű mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a vendégcsapat. A Rába-partiak kármentése sikeres volt az előző fordulókban, így az utolsó játéknapon már nem kellett izgulniuk, s méltó ellenfelei voltak a bajnok sárváriaknak. A Körmend gratulál a vendégek bajnoki címéhez.

 

Vasvár VSE - SCHOTT Lukácsháza SE 3-3 (2-2)   Vasvár, vezette: Szabó

Vasvár: Tóth - Varga, Horváth, Berta, Vincze, Elekes, Smolczer (Németh 70.) , Réfi, Czövek L., Márton, Schermann (Czövek M. 66.) 

Edző: ifj. Sziffer István

Lukácsháza: Bán - Gombás (Horváth 77.) , Lengyel (Németh 77.) , Pungor (Takács 18.) , Vörös, Osztrosits, Gugcsó, Kovács (Bolfán 77.) , Keresztényi, Dr. László, Bősze

Edző: Horváth Ákos

Gólszerzők: Berta 3 (7., 34., 60.), ill. Gombás 13., Keresztényi 44., Dr. László 86.

Kiállítva: Keresztényi 66. (Lukácsháza)

 

A szezon utolsó mérkőzésén a hazaiak a győzelem reményében léptek pályára, a vendégek viszont szívós játékot mutattak, és nagyobb szerencsével akár a három pontot is elvihették volna a sok hibát vétő Vasvár ellen.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 7-1 (4-0)   Celldömölk, vezette: Sebesi

CVSE: Homlok - Marsai Mi., Enyingi, Szuh (Göntér 70.) , Szabó R., Tóth (Marsai Má. 67.) , Keszei T. (Gorácz 56.) , Gábor, Galovich, Szabó K., Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Táplán: Gyécsek - Vidák, Farkas, Németh, Gyurcsányi (Gombos 8.) , Polyák, Huszár, Manganelli, Polgár, Horváth, Markó (Varga 63.)

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Szabó R. 4 (22., 26., 32., 86.), Szuh 45., Marsai Má. 72., Gorácz 76., ill. Vidák 61.

Kiállítva: Németh 59. (Táplán)

 

A CVSE köszönettel tartozik a városnak, az egyesületnek, a szakosztály vezetésének, az elmúlt két évben ott lévő edzőknek, játékosoknak, szurkolóknak, támogatóknak, de legfőképpen Lendvai Gábor szakosztályvezetőnek, hogy két év alatt gyakorlatilag a nulláról sikerült újra felépíteni és a hagyományaikhoz hűen méltó helyre vezetni a celli labdarúgást. A jól megérdemelt érmeket a találkozó után Fehér László polgármester úrtól vehette át a csapat, ami után remek hangulatú bankettel zárta le a bajnoki szezont. A mérkőzésen a CVSE jól játszva ilyen arányban is megérdemelten nyert.

 

Egyházasrádóci SE - Jánosháza VSE 1-1 (0-0)  Egyházasrádóc, vezette: Héra

Egyházasrádóc: Gáspár - Vilics, Molnár I., Németh, Fejes (Bányik 62.) , Kenesei (Péter 70.), Mészáros, Molnár G., Szendrődi, Krajczár, Varga

Edző: Simon Attila

Jánosháza: Pethő - Virág, Kecskés, Horváth, Binder (Vágusz 46.) , Szabó, Büki, Nagy, Benkő, Balázsi, Székács

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Mészáros 91., ill. Binder 65.

 

A hazaiak vezetője szerint ameddig csapatok több száz millió forintnyi állami támogatást felvesznek, a sportszerűséget viszont nem ismerik, addig a magyar futballban nem lesz előrelépés.

 

Rábapatyi KSK - Vép VSE 1-2 (1-2)   Rábapaty, vezette: Mórocz

Rábapaty: Király - Csonka, Varga, Dugovics, Csupor, Németh, Vajda, Illés (Vörös 82.) , Piros, Németh, Könczöl

Edző: Nagy Dániel 

Vép: Bezdi B. - Németh, Czeglédi, Bezdi Sz., Szalai (Wágner 91.) , Auer, Varga B., Takács Á. (Varga O. 23.) , Balikó, Takács M. (Szijártó 79.) , Berta

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Piros 32., ill. Auer 26., Berta 35.

Kiállítva: Csonka 66. (Rábapaty)

 

A szezon utolsó mérkőzését játszották a csapatok. Jó iramban kezdődött a találkozó, az első 20 percben mindkét oldalon akadt egy-egy nagy lehetőség. A 26. minutumban a Vép egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést, viszont hamar válaszoltak a hazaiak, méghozzá Piros fejesével. Ezzel még nem értek véget az események az első játékrészben, ugyanis még a szünet előtt újra előnybe került a Vép, Berta köszönt be. A második félidőben a 65. percben Csonka kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott a Rábapaty, melynek azonban így is megvolt a lehetősége az egalizálásra, a 90. percben azonban közelről nem találták el a kaput. A házigazda az egy pontra mindenképpen rászolgált. 

 

A bajnokság végeredménye az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Időseknek és fogyatékkal élőknek segít 10 ezer forinttal az önkormányzat
Valamennyi nyugdíjasnak és valamennyi egészségkárosodás okán ellátásban részesülőnek tízezer forintos segítséget nyújt idén az önkormányzat Szombathelyen. Erről is tárgyalnak a képviselők a közgyűlésen.
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata bábművész, bábrendező júliustól tölti be a Mesebolt Bábszínház igazgatói posztját. Szombathelyi terveiről, céljairól beszélgettünk.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
Megalkotják a város idei költségvetését, várhatóan elfogadják a 16 éven aluli szombathelyiek ingyenes utazásáról szóló javaslatot, továbbá döntenek a nyugdíjasok és egészségkárosodás miatt juttatásra jogosultak egyszeri, tízezer forintos támogatásáról. A februári közgyűlésen 11 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő testületi ülést élőben követhetik honlapunkon frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Gőzerővel épül a Barátság utcai parkoló
Ha minden jól alakul, március 20. környékére el is készül.
Előzésben lévő WV perdített sorompónak egy kanyarodó Mercedest Szombathely határában
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 86-os főúton, Szombathely határában, a BPW kamion alkatrészeket árusító boltja előtt - írja a 112press.