km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Megyei I. osztály: potyogtak a gólok a vasárnapi játéknapon

Megyei I. osztály: potyogtak a gólok a vasárnapi játéknapon

Rábapatyon az utolsó szűk negyed órában indult be a gólgyártás, a Szarvaskend-Vép összecsapáson pedig az első játékrész hajrájában három perc alatt három találat is esett. A Rum fordulatos meccsen játszott gólgazdag döntetlent a Kőszeggel.

 

A vasárnapi napon három mérkőzéssel zárult a megyei I. osztály 20. fordulója. A Kőszeg Rumba, a Vép Szarvaskendre látogatott, a Rábapaty pedig a Bük együttesét látta vendégül. 

 

Rum KSC - Kőszegi Lóránt FC 3-3 (2-2)  Rum, vezette: Mónos

Rum: Busi - Csonka, Székely, Markó (Máthé 67.) , Schimmer, Németh (Molnár 82.) , Szabó, Leitgeb, Tar, Horváth, Pásti

Edző: Lepár Attila

Kőszeg: Bán - Rákhely, Lintner, Toldi, Fehér A. (Szűcs 84.) , Csák, Kovács, Réti (Gugcsó 72.) , Rómer, Fehér D., Szolyák

Edző: Őri Gábor

Gólszerzők: Schimmer 16., Horváth 2 (21., 58.), ill. Csák 3 (35., 45., 71.)

 

Az első félidő derekára már kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes, ám ez az elmúlt mérkőzések alapján nem számított túl jó előjelnek a későbbiekre nézve. A rumiak félelme be is igazolódott, a Kőszeg egyenlíteni tudott, a mérkőzés pedig újra nyílttá vált. Horváth Ádám kiváló teljesítményének köszönhetően aztán újra a Rumnál volt az előny, a 71. percben azonban Csák Dominik megszerezte csapata és önmaga harmadik gólját, ezzel pedig kialakult a 3-3-as végeredmény. A mérkőzés képe alapján a házigazda rumiak álltak közelebb a győzelemhez. 

 

Lorry GK Kft Szarvaskend - Vép VSE 1-5 (1-3) Szarvaskend, vezette: Marácz

Szarvaskend: Gáspár - VELEKEI, Csillag, Jóna, Németh (Nagy R. 83.) , FÖLDES, Smolczer, Görcsi, KUNOVICS (Nagy Ádám 83.) , Kopfer (Nagy Ádám 83.) , Wolf (Somogyi 58.)

Edző: Tóth Gábor

Vép: Bezdi B. - Görög, Kovács (Bene 65.) , SZALAI R. (Szalai M. 77.) , Bezdi Sz. (Török 83.) , NAGY, Varga, Takács Á. (Beke 74.) , BALIKÓ D., TAKÁCS M. (Illés 72.) , BALIKÓ M.

Edző: Török Richárd

Gólszerzők: Kunovics 43., ill. Bezdi Sz. 7., Takács M. 42., Szalai R. 2 (45., 68.), Nagy 76.

 

A két csapat összecsapását esélyeshez méltóan a vépiek kezdték jobban, Bezdi találatával pedig már a 7. percben meg is szerezték a vezetést. Ezt követően aztán meglehetősen kapkodóvá vált a játék, a hazaiak pedig egy nagy helyzettel, valamint kapufával jelezték, hogy bizony nem adják könnyen a három pontot. A játékrész hajrájára aztán rendesen felpörögtek az események: három perc alatt három találat esett, mindez 1:2-es elosztásban, így 1-3-as állással mehettek pihenőre a csapatok. A fordulás után főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, és bár a házigazdának egy büntetőnek köszönhetően megvolt a lehetősége, hogy kozmetikázza az eredményt, ez nem sikerült, a Vép pedig érvényesítette a papírformát és magabiztos győzelmet aratott. 

 

Rábapatyi KSK - Büki TK 2-1 (0-0)  Rábapaty, vezette: Papp

Rábapaty: Király - Fehér, Dugovics, Gosztolya (Farkas 46.) , Szabó, Csupor, Nardai, Kovács (Balhási 46.) , Piros, Németh (Vadász 72.) , Könczöl

Edző: Enzsöl Gábor

Bük: Kamondi - Koronczai, Németh, Orbán (Czirók 56.) , Tóth (Taródi 56.) , Resch, Csonka, Schimmer, Komálovics, Czingráber (Horváth 56.) , Savanyó (Boldizsár 80.)

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Vadász 81., Dugovics 90., ill. Komálovics 78.

Kiállítva: Piros 37. (Rábapaty)

 

A hazai együttes meglehetősen álmosan kezdte a találkozót, ráadásul egy szabálytalanság miatt a 37. percben meg is fogyatkozott. Fordulás után is inkább a vendégek domináltak, de Dugovics révén a Rábapaty is veszélyeztetett. A mérkőzés utolsó szakaszára aztán felpörögtek az események: a 78. minutumban a bükiek szereztek vezetést, Vadász azonban gyorsan egalizálni tudott. Az utolsó percben aztán büntetőhöz jutott a házigazda, amit értékesített is, így 2-1-es győzelmet könyvelhetett el.

 

A forduló teljes eredménysora, valamint a tabella az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban